Κυριακή, 02 Απριλίου 2023 | Επικοινωνία

Πάτρα: Η ανησυχία της Ρούλας για την τέταρτη εγκυμοσύνη της - Η συνομιλία της με τους γιατρούς

Δήθεν ανησυχούσε

Πάτρα: Η ανησυχία της Ρούλας για την τέταρτη εγκυμοσύνη της - Η συνομιλία της με τους γιατρούς
Ενημέρωση 05.05.2022 20:47
Από Youweekly Team

Στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, Live News, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας νέα ντοκουμέντα για την τραγωδία στην Πάτρα. Όπως υπόσχεται και ο Μανώλης Σφακιανάκης, η λύση της υπόθεσης θα είναι συγκλονιστική, ωστόσο ο διάλογος που αποκαλύφθηκε ανάμεσα στην Ρούλα πισπιρίγκου, τον Μάνο Δασκαλάκη και τους γιατρούς είναι ακόμη πιο σοκαριστικός.

Η συνομιλία αυτή προέκυψε λίγο μετά τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, όπου οι γονείς προσπαθούσαν να μάθουν τι ήταν αυτό που έφταιγε, παρά το γεγονός ότι η 33χρονη σε μετέπειτα κατάθεσή της φάνηκε να γνώριζε ήδη. Μάλιστα, η κατηγορούμενη ήταν έγκυος στο 4ο παιδί και οι ανησυχίες αποφούσαν, επίσης, αν θα έπρεπε να συνεχιστεί η κύηση ή όχι.

Ο διάλογος της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη με τον γιατρό

Μάνος: Οι γιατροί στην Αθήνα αυτή την στιγμή είναι σε μία αντίθετη άποψη.

Γενετιστής: Δηλαδή;

Μάνος: Θεωρούν ότι πρέπει να διακοπεί η εγκυμοσύνη και μετά αφότου βρούμε το γονίδιο, να κάνουμε τεχνητή…

Ρούλα: Γονιμοποίηση.

Γενετιστής: Λογικό αυτό.

Το ζευγάρι προβληματίζεται για το εάν πρέπει ή όχι να διακόψει τη νέα εγκυμοσύνη. Η 33χρονη κατηγορούμενη ακούει και ακολουθεί τη ροή της κουβέντας.

Γενετιστής: Χρειάζεται και ένας προγενετικός έλεγχος.

Μάνος: Στον προγεννητικό μετά έλεγχο μπορείτε να μας βοηθήσετε εσείς;

Γιατρός: Ναι σαφώς εννοείται μπορώ να σας βοηθήσω.

Μάνος (σε Ρούλα): Θέλεις να ρωτήσεις κάτι;

Ρούλα: Όχι.

Γιατρός (Προς γενετιστή): Είναι και η μαμά εδώ θέλεις να την ρωτήσεις κάτι;

Γιατρός: Πιο πολύ αυτή αν θέλει να ρωτήσει. Κοιτάξτε αν ερχόσασταν εδώ θα παίρναμε ένα πλήρες οικογενειακό ιστορικό, θα υπήρχε μία τελείως διαφορετική συζήτηση.

Αυτή την στιγμή η δική μου η παρέμβαση πιο πολύ έχει να κάνει με την εμπειρία μου σε τέτοιες καταστάσεις και το ποια είναι συνήθως η αντίδραση των ζευγαριών που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα πολύ δύσκολες καταστάσεις.

Δυστυχώς η δική σας περίπτωση είναι ομολογουμένως επιβαρυμένη αλλά εξαιτίας αυτού του γεγονότος εγώ θα άκουγα πάνω από όλα εσάς.

Μάνος (προς Ρούλα): Αν θέλεις να πεις κάτι για τις σκέψεις σου λέει.

Ρούλα: Όχι, η ερώτηση μου θα ήταν αυτή, αν θα μπορούσε να βοηθήσει στον προγεννητικό, το απάντησε… Δεν έχω κάτι άλλο…

Ξαφνικά, η Ρούλα Πισπιρίγκου αναρωτιέται τι θα γίνει εάν τελικά δεν βρεθεί καμία γενετική ανωμαλία… Μια ερώτηση που εκ των υστέρων, προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

Γιατρός: Η μαμά επιμένει, μάλλον έχει αγωνία για να γίνει ο προγεννητικός στο επόμενο παιδάκι, που με το καλό θα έρθει.

Γενετιστής: Ο προγεννητικός εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από ένα σημείο, το σημείο αυτό είναι εάν θα μπορέσουμε να βρούμε κάποια παθολογική διαταραχή. Εάν η ομάδα του Ωνασείου, βρει την παθολογική μετάλλαξη, τότε είναι δεδομένο ότι μπορούμε να προχωρήσουμε σε προγεννητικό έλεγχο.

Ρούλα: Εάν δεν την βρει;

Γιατρός: Εάν δεν βρει την μετάλλαξη τότε δεν είναι δυνατό να προχωρήσουμε σε προγεννητικό έλεγχο. Γιατί δεν θα ξέρουμε τι να ψάξουμε.

Μάνος: Τώρα είμαστε στις 6 εβδομάδες (κύησης).

Γενετιστής: Στις 11 με 12 εβδομάδες, αν έχει βρεθεί η μετάλλαξη, μπορούμε να πάρουμε ένα πολύ μικρό τμήμα του πλακούντα και να κάνουμε έναν προγεννητικό έλεγχο να δούμε εάν το έμβρυο πάσχει και στην συνέχεια να προχωρήσουμε σε διακοπή κύησης πριν από τις 12 εβδομάδες.

Το άλλο σενάριο είναι, ότι μπορεί κάποιος να προχωρήσει σε εξωσωματική γονιμοποίηση και πριν το στάδιο της εμφύτευσης να γίνει τότε ο έλεγχος και να βεβαιώσουμε ότι τα ωάρια δεν θα φέρουν τη μετάλλαξη.

Οι γονείς μπορούν να αποφασίσουν, ανάλογα με το τι θα αντέξουν ψυχολογικά, οικονομικά, αν θα προχωρήσουν σε μια φυσιολογική σύλληψη ή εξωσωματική.

Μάνος: Τώρα είμαστε οριακά. Σε 5 εβδομάδες θα έχουμε αποτέλεσμα από τον γονιδιακό έλεγχο και εμείς είμαστε ήδη 6 εβδομάδων στην κύηση…

Γενετιστής: Ναι. Είναι τελείως οριακό… Το θέμα είναι ότι επειδή δεν ξέρετε τι θα βρεθεί, μπορεί τα αποτελέσματα να καθυστερήσουν ακόμα περισσότερο. Συν δύο με τρεις εβδομάδες…

Μάνος: Ε, μετά πάει πάρα πολύ.

Γιατρός: Ναι, αν γίνει έτσι, θα ξεπεράσετε το όριο των 13 εβδομάδων που θα μπορούσατε να διακόψετε την κύηση… Αυτοί είναι περίπου οι χρόνοι.

Μάνος: Ωραία. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ

Γιατρός (προς γενετιστή): Θα ήθελα να συνεργαστούμε γιατί νομίζω ότι είναι ένα περιστατικό το οποίο είναι και επιστημονικά ενδιαφέρον να δούμε τι είναι αυτό που προκάλεσε 3 αιφνίδιους θανάτους και πιστεύω, αφού καταφέρουμε αυτό, να δώσουμε ξανά ζωή μέσα στην οικογένεια.

Αλλάζει κουβέντα

Ο διάλογος με τον γενετιστή ολοκληρώνεται και το ζευγάρι μένει πίσω με τον γιατρό που τους έφερε σε επαφή, για να κουβεντιάσουν τις επιλογές τους. Η στάση της Ρούλας όμως, προκαλεί εντύπωση.

Γιατρός (προς το ζευγάρι): Εσείς τι λέτε; Τι θέλετε;

Μάνος (Προς Ρούλα): Εσύ πες!

Γιατρός: Τι σκέφτεστε;

Ρούλα: Δεν ξέρω

Μάνος (προς Ρούλα): Γιατί με κοιτάς;

(Ρούλα γελάει)

Γιατρός: Ε, ποιον να κοιτάξει… εσύ είσαι ο…

Ρούλα: Για πείτε μου για το παιδάκι

Γιατρός: Για τον Άγγελο;

Ρούλα: Ναι

Γιατρός: Ο Άγγελος μετά την ιστορία του, βρέθηκε σε ένα νοσοκομείο αποκατάστασης στη Ρώμη, έκατσε δύο χρόνια.

Ρούλα: Με εγκεφαλοπάθεια;

Γιατρός: Έφυγε άσχημα…

Η 33χρονη κατηγορούμενη, επιλέγει να αλλάξει κουβέντα. Δείχνει να την ενδιαφέρουν περισσότερο τα συμπτώματα και ο θάνατος ενός μικρού αγοριού που αντιμετώπιζε παρόμοια προβλήματα με την 9χρονη Τζωρτζίνα.

«Όποιος λέει το αντίθετο ψεύδεται!» - Η δασκάλα της Τζωρτζίνα στηρίζει ανοιχτά την 33χρονη

Μία από τις δασκάλες της Τζωρτζίνας, του μεγαλύτερου παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα, είναι ένα από τα άτομα από το περιβάλλον της οικογένειας, που μίλησε στο T-live και τη Γιώτα Κηπουρού για την 9χρονη αλλά και το πως έβλεπε εκείνη από την δική της οπτική γωνία την οικογένεια αλλά και την συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου, για την οποία ήρθαν στο φως νέες πληροφορίες για τις κινήσεις της μετά το θάνατο της Τζωρτζίνας.

«Το παιδάκι δεν μας έδινε τέτοια εικόνα, το παιδάκι ήταν το πιο χαρούμενο, ευτυχισμένο, υγιέστατο, η χαρά της ζωής ήταν η Τζωρτζίνα. Όταν την είδα στην τηλεόραση αλλοιωμένη μετά από αυτό που συνέβη, δεν ήθελα να βλέπω αυτό το πράγμα, γιατί εγώ είχα την εικόνα μιας Τζωρτζίνας που πέταγε και την χαρά της, με περίμενε στην πόρτα και μου έλεγε: «κυρία καλώς ήρθατε» και με έπαιρνε αγκαλιά.

Το πιο υγιές, χαρούμενο παιδί το οποίο ήταν ο αρχηγός της τάξης, ο αρχηγός της ομάδας, ο αρχηγός του σχολείου, καλοντυμένο, περιποιημένο. Μπορεί να έχουμε ενδείξεις σαν εκπαιδευτικοί για κάποια πράγματα, άλλες φορές βγαίνουν… δηλαδή έχει υπάρξει παιδάκι που ζωγραφίζει κατάμαυρα. Τι βλακείες είναι αυτές που λένε για τις ζωγραφιές; Οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας δεν είχανε ποτέ πρόβλημα. Ούτε τι λένε οι ψυχολόγοι, τώρα δεν με αφορούν εμένα αυτά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως υπογράμμισε, δεν είδε κάτι ύποπτο στις ζωγραφιές που έκανε η 9χρονη. «Που να καταλάβω… Που να δείτε εσείς τις ζωγραφιές κατάμαυρες παιδιών που μου λες τώρα: «τι ζωγραφίζει αυτό το παιδί εδώ μέσα»; Τι συμβαίνει μέσα, αλλά τελικά δεν συμβαίνει τίποτα. Μετά Χριστόν, πολλοί προφήτες».

«Το παιδί στην τάξη προεξείχε για την χαρά του. Όταν ζητούσα παιχνίδι, ήταν το πρώτο που έμπαινε μπροστά. Αφού βγήκε στην επιφάνεια ότι: «βρε παιδιά λέω αυτό το παιδάκι είναι χαρούμενο, με κοροϊδεύετε λέω»; (…) Που του κάναμε υποτίθεται εκπομπή ραδιοφωνική και μου φώναζε: «Κυρία, τηλεθέαση στο φουλ» και πέταγε στον αέρα το παιδί από την χαρά του. Ήταν τόσο ζωηρή, όσο δεν φαντάζεστε. Το πιο χαρούμενο…, είμαι πάρα πολλά χρόνια εκπαιδευτικός. Η Τζωρτζίνα ήτανε τα παιδιά που ξεχώριζε. Ξεχώριζε για την ζωντάνια του» είπε, μεταξύ άλλων.

Ακόμη, σημείωσε για τη Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται σήμερα για τον θάνατο της κόρης της. «Δεν είχαμε εικόνα ότι πρόκειται για μια μάνα που μπορεί να σκοτώσει τα παιδιά της. Δεν μας πέρναγε από το μυαλό ποτέ. Βλέπαμε μια χαροκαμένη μάνα και τίποτα πέρα από αυτό. Και όποιος λέει κάτι το αντίθετο, απλά ψεύδεται για μένα. Ήτανε μια μάνα. Δεν σημαίνει ότι θα έπρεπε να κλαίει οτιδήποτε. Ήταν μια μάνα που εμείς δεν κοιτάζαμε καν. Μια μάνα που έχασε τα παιδάκια της, “ωχ τι συνέβη στον Δασκαλάκη τον κακομοίρη”».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Πάτρα: Δεν εμπιστευόταν τον Μάνο η σπιτονοικοκυρά - Τι είχε αποκαλύψει στην συμβολαιογράφο

Πάτρα: Σοκαριστική αποκάλυψη από το Πρωινό - Ο Δασκαλάκης ήταν παρών στα περιστατικά των παιδιών του

Share