Γλυκά Νερά: Καταρρακωμένοι οι γονείς της Καρολάιν - Απουσίαζαν από την απολογία

Δεν μπορούσαν να ξαναζήσουν όλη την ιστορία μετά από ένα χρόνο

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
Γλυκά Νερά: Καταρρακωμένοι οι γονείς της Καρολάιν - Απουσίαζαν από την απολογία

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών συνεχίστηκε την Τρίτη 10/5, η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστοπούλου. Ο κατηγορούμενος δολοφόνησε την 20χρονη σύζυγό του Καρολάιν Κράουτς στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, γεγονός που έχει ομολογήσει.
Οι καταθέσεις των μαρτύρων ολοκληρώθηκαν. Σήμερα, Τετάρτη 11/5, αναμένεται η απολογία του δράστη. Η μητέρα και ο πατέρας της Καρολάιν δεν παρευρέθηκαν στο δικαστήριο, όπως αναφέρθηκε στη σημερινή εκπομπή Πρωινό με τη Φαίη Σκορδά και το Γιώργο Λιάγκα.

Γιατί δεν πήγαν στην απολογία του Μπάμπη Αναγνωστοπούλου οι γονείς της Καρολάιν

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως είπε ο Γιώργος Λιάγκας, δεν πήγαν γιατί δεν τους αφορά όσα θα ειπωθούν. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να πιαστεί ο υπαίτιος, ο άνθρωπος που στέρησε τη ζωή της κόρης τους.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Κέλλυ Χεινωπόρου, δεν μπορούν να ξαναπεράσουν τα ίδια, να ξαναζήσουν όλη την ιστορία μετά από ένα χρόνο. Θέλουν να αποφύγουν να ακούσουν λεπτομέρειες, για την ψυχολογική βία που βίωνε η κόρη τους, όπως και να δουν τον Μπάμπη να χειραγωγεί το ακροατήριο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της δημοσιογράφου, παρά τις πιέσεις του συντρόφου της, Ντέιβιντ Κράουτς να παραστεί στη δίκη, η Σουζάνα, η μητέρα του θύματος, δεν πήγε και μάλιστα από νωρίς είχε κάνει πληρεξούσιο στους δικηγόρους της.

Είναι διαλυμένη και ειδικά σήμερα δε θα μπορούσε να βρίσκεται στο δικαστήριο, μιας και πρόκειται για μία ιδιαίτερα τραγική ημερομηνία και σύμπτωση καθώς συνέπεσε η ομολογία του δολοφόνου με την ημέρα που σαν ένα χρόνο πριν έγινε το αποτρόπαιο έγκλημα.

Ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος δείχνει μεγάλη αυτοπεποίθηση και έκλαψε στο δικαστήριο προκειμένου να πείσει πως η δολοφονία έγινε εν βρασμώ. Ακούγεται πως θα υποστηρίξει πως ήταν ατύχημα για να έχει κάποιο ελαφρυντικό και να μειωθεί η ποινή του.

Η Φαίη Σκορδά αντέδρασε έντονα στην περίπτωση του σε μετριασμό της ποινή λόγω βρασμού ψυχής.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της μητέρας, η ίδια σε μερικά χρόνια έχει στο πίσω μέρος του μυαλού της να επιστρέψει στις Φιλιππίνες, όπου ζουν τα μεγαλύτερα παιδιά της και οι αδερφές της.

Έφτασε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στο δικαστήριο - Σήμερα η ετυμηγορία

Λίγα λεπτά μετά τις 9, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έφτασε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για να βρεθεί απέναντι από τους δικαστές και τους ενόρκους και να απολογηθεί για τη δολοφονία της συζύγου του μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Με το ίδιο «αγέρωχο» και «παγωμένο» βλέμμα, ο 34χρονος, συνοδευόμενος από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, μπήκε στην αίθουσα του δικαστηρίου για να δώσει τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα.

Σήμερα, ο κατηγορούμενος θα απολογηθεί για τέσσερα συνολικά αδικήματα και συγκεκριμένα δυο κακουργήματα και δυο πλημμελήματα. Τα κακούργημα είναι αυτά της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου. Τα πλημμελήματα είναι: Ψευδής καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεων του και ψευδή κατάθεση κατ´ εξακολούθηση, αδίκημα που αφορά στις ψευδείς καταθέσεις που έδινε στις αρχές.

Ενώπιον του ανακριτή ο 33χρονος είχε επιχειρήσει να καταδείξει ότι η δολοφονία της Καρολάιν οφείλονταν σε …ατύχημα. Σύμφωνα με πληροφορίες και σήμερα ενώπιον δικαστών και ενόρκων ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αναμένεται να μείνει πιστός στην υπερασπιστική γραμμή που είχε «χαράξει» τότε και να υποστηρίξει, παρά τα στοιχεία της δικογραφίας, πως όταν πήγε στο κρεβάτι όπου βρίσκονταν η γυναίκα του, εκεί δηλαδή όπου τη δολοφόνησε, η 20χρονη δεν κοιμόταν.

Συγκεκριμένα, στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς πριν από περίπου ένα έτος είχε περιγράψει το σκηνικό της δολοφονίας της γυναίκας του και μητέρας του παιδιού του, ως εξής: «Η Καρολάιν κοιμόταν. Για να μην την τρομάξω, ξάπλωσα δίπλα της και την πήρα αγκαλιά. Η Καρολάιν ήταν μπρούμυτα στο κρεβάτι και η δεξιά πλευρά του προσώπου της ακουμπούσε στο μαξιλάρι

. Εγώ της είπα: «Να πάρω τη μικρή και να ανεβούμε επάνω;». Και αυτή μου απάντησε: «Όχι μην φέρεις τη μικρή, δεν σας θέλω» και ξεκίνησε να τινάζει το σώμα της για να φύγει από την αγκαλιά μου. Εγώ συνέχιζα να την κρατάω σφιχτά στην αγκαλιά μου και της έλεγα ότι πρέπει η μικρή να ανέβει πάνω να κοιμηθεί. Συνέχιζε να τινάζεται και εγώ την κρατούσα όλο και πιο σφιχτά γιατί ήθελα να την κάνω να με ακούσει και να την πείσω να κοιμηθούμε και οι τρεις μαζί.

Κάποια στιγμή όπως τιναζόταν το πρόσωπό της στο μαξιλάρι, εννοώ δηλαδή το στόμα της και η μύτη της ακουμπούσαν στο μαξιλάρι, εγώ συνέχιζα να την κρατάω στην αγκαλιά μου μέχρι που σταμάτησε να κουνιέται. Όλο αυτό κράτησε γύρω στα πέντε λεπτά από την ώρα που την αγκάλιασα μέχρι την ώρα που σταμάτησε να κουνιέται. Τα έχασα. Προσπάθησα να την ξυπνήσω, την κούναγα αλλά ήταν μάταιο. Τότε συνειδητοποίησα τι είχε συμβεί…».

Μάλιστα, για το θέατρο που έπαιζε επί 37 ημέρες, παριστάνοντας τον τεθλιμμένο σύζυγο που έχασε τη μητέρα του παιδιού από τα χέρια δήθεν αδίστακτων ληστών που μπήκαν στο σπίτι τους, ο κατηγορούμενος στην κατάθεσή του είχε αναφέρει: «Είμαι συντετριμμένος και ό,τι έκανα, το έκανα με γνώμονα το παιδί μου. Δεν ήθελα να μείνει το παιδί και χωρίς πατέρα».

Έφτασε στα δικαστήρια ο πιλότος

Στα δικαστήρια ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος