Γλυκά Νερά: Η 10ωρη απολογία του Αναγνωστόπουλου - Εμφανίστηκε ψυχρός και ψύχραιμος

Όλα όσα είπε ο πιλότος έναν χρόνο μετά τη δολοφονία της συζύγου του

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γλυκά Νερά: Η 10ωρη απολογία του Αναγνωστόπουλου - Εμφανίστηκε ψυχρός και ψύχραιμος

Αμετανόητος και ρίχνοντας -εμμέσως πλην σαφώς- ευθύνες στη δολοφονημένη Καρολάιν για τις συμπεριφορές της, ο συζυγοκτόνος επιδίωξε να πείσει εισαγγελία, δικαστές και ενόρκους ότι βρισκόταν «εν βρασμώ ψυχής» και ότι το έγκλημα στα Γλυκά Νερά -που συγκλόνισε το πανελλήνιο- δεν ήταν προμελετημένο.

Μάλιστα, εμφανίστηκε προκλητικός, αφού τόνιζε συνεχώς πόσο την αγαπάει, την ημέρα που συμπληρωνόταν ένας χρόνος από τη φρικτή δολοφονία που διέπραξε με θύμα την ίδια του τη γυναίκα.

Όπως αναφέρει το iefimerida.gr, δεν φάνηκε, ωστόσο, να γίνεται πιστευτός, με την εισαγγελέα να τον κατακεραυνώνει, επισημαίνοντας ότι «βλέπουμε έναν άνθρωπο ψυχρό, χωρίς συναίσθημα, βλέπω πρόθεση να πιάσετε την Καρολάιν στον ύπνο»...

Ο κατηγορούμενος, έπειτα από πολλές ώρες έφτασε και στην ανατριχιαστική στιγμή που δολοφόνησε τη γυναίκα του και το στημένο σκηνικό, προσπαθώντας να ξεφύγει.

Η 10ωρη απολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Η διαδικασία ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης, στις 10:30 και διήρκεσε μέχρι τις 20:30! Δέκα ώρες απολογίας, με μία δεκάλεπτη διακοπή του δικαστηρίου στο ενδιάμεσο. (Δείτε εδώ τις ερωτήσεις τις εισαγγελίας που πίεσαν τον πιλότο)

Ο συζυγοκτόνος πιλότος επιχείρησε να πείσει δικαστές και ενόρκους ότι το έγκλημα ήταν αποτέλεσμα μιας έντονης φόρτισης, του «θολωμένου μυαλού του», όπως ανέφερε, και όχι προμελέτης και οργάνωσης από δράστη που βρισκόταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όπως δέχεται η κατηγορία.

Ο Αναγνωστόπουλος αφιέρωσε τον περισσότερο χρόνο στην περιγραφή της σχέσης του με την Καρολάιν Κράουτς, η οποία φαίνεται να έχει καταγραφεί στην συνείδησή του ως «ιδανική», με παραμυθένιες συνθήκες.

Επί 5 ώρες, ο 34χρονος, παρά την πίεση της προέδρου να φτάσει «στον επίμαχο χρόνο» εξιστορούσε στους δικαστές την «ομορφιά», την «ευτυχία» και την «αγάπη» που βίωνε ο ίδιος και το θύμα.

Αν και το έγκλημα έχει ομολογηθεί από τον ίδιο, ο 34χρονος δεχόταν επί ώρες βροχή ερωτήσεων, τόσο από την πρόεδρο αλλά στην συνέχεια και από την εισαγγελέα και τα μέλη του δικαστηρίου.

Ο ίδιος αναφερόταν σε κάθε λεπτομέρεια της ιστορίας, δείχνοντας ωστόσο πως δεν του ήταν εύκολο να αναφερθεί με την ίδια σαφήνεια στον χρόνο που άρχισαν να μαζεύονται σύννεφα πάνω από τον γάμο τους. Στο «μετά» του «παραμυθένιου γάμου» στην Πορτογαλία, όταν η Καρολάιν είχε δύο εγκυμοσύνες, με την πρώτη να καταλήγει σε αποβολή και την δεύτερη με σοβαρά προβλήματα του κυοφορούμενου μωρού.

Κλείνοντας την απολογία του, ο κατηγορούμενος θέλησε να πει στις καταληκτικές του φράσεις, «συγνώμη» για όσα έκανε...

«Μετά από όλα όσα είπαμε σήμερα, δεν υπάρχει τίποτα που να μπορώ να πω στον εαυτό μου, ούτε στη Καρολάιν, ούτε στη Λυδία, ούτε σε κανένα. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να φτάσει το μέγεθος της καταστροφής που προκλήθηκε με δική μου ευθύνη.

Κάθε μέρα θα ζητάω συγνώμη από τη γυναίκα μου. Το μόνο που θα ήθελα, ήταν να γυρίσω το χρόνο πίσω και να ήταν εδώ η Καρολάιν και εγώ ας ήμουν μακριά. Συγγνώμη θέλω να ζητήσω και από την κορούλα μου και την πεθερά μου, που με αγκάλιασε. Ελπίζω κάποτε, όλοι όσοι έχουν πληγωθεί, όσοι έχασαν, κάποτε να με συγχωρέσουν. Ελπίζω ο Θεός να με συγχωρήσει. Εγώ τον εαυτό μου δεν θα τον συγχωρέσω ποτέ. Να είστε καλά…».

«Όποιος μου έλεγε ότι εγώ θα κάνω αυτό το κακό στην Καρολάιν και τη Ροξούλα (το σκυλί που δολοφόνησε) θα έλεγα ότι είναι τρελός, δεν θα μπορούσα να το φανταστώ. Προσπαθώντας να βρει λογική κάποιος σε αυτό το δίωρο που συνέβησαν όλα, είναι σαν να προσπαθεί να μετρήσει το ύψος του με ζυγαριά.

Δεν υπάρχει λογική. Προσπαθώ και εγώ τώρα να βρω απαντήσεις με τη ζωή μου και τη ζωή του παιδιού μου διαλυμένη… Δεν υπάρχει λογική», είπε απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις της εισαγγελέως.

Ο λόγος που ο Αναγνωστόπουλος άφησε το βρέφος πάνω στην νεκρή Κάρολαιν

Την Τετάρτη 11/5 ήταν η απολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στο δικαστήριο, ο οποίος μετά την περιγραφή του για τον τρόπο που κρέμασε τη Ρόξυ, το άτυχο σκυλάκι τους, αναφέρθηκε και στο λόγο που έβαλε το παιδί του πάνω στην δολοφονημένη από τον ίδιο μητέρα του.

«Έκλαιγα, τράβαγα τα μαλλιά μου, σκεφτόμουν τι θα κάνει αυτό το παιδί. Δεν μπορούσα να δεχτώ ότι θα χάσει την ίδια μέρα τους γονείς του» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι τότε σκέφτηκε το σενάριο της ληστείας αλλά δεν θεώρησε ότι θα γίνει πιστευτός.

Πρόεδρος: Γιατί επιλέξατε να βάλτε το βρέφος πάνω στη μητέρα της;

Κατηγορούμενος: Χαίρομαι που με ρωτάτε. Θα ήταν καλύτερα στην κούνια της. Στην κατάσταση που φτάσαμε στα σκατά που φτιάξαμε ήθελα να είναι το παιδί όσο το δυνατόν καλύτερα.

Πρόεδρος: Γιατί δίπλα στο παγωμένο σώμα της μαμάς του;

Κατηγορούμενος: Στα σκατά που έφτιαξα με ένοιαζε να ήταν όσο πιο ασφαλές γινόταν το παιδί. Εκεί ήταν ασφαλές, δεν μπορούσε να πέσει. Τελευταία κίνηση ήταν να δεθώ με σπάγκο. Έδεσα τα πόδια και τα χέρια μεταξύ τους και είχα δέσει τα μάτια και το στόμα μου.

Πρόεδρος: Αν σας βασάνιζε αυτό γιατί δεν πήγατε στις αρχές να πείτε την αλήθεια;

Κατηγορούμενος: Σκέφτομαι ότι το μωρό μου που ήταν όλη μου η ζωή όπως και η μητέρα του ήμουν στον καναπέ στο πατρικό μου με αγκαλιά το μωρό μου και έκλαιγαν όταν γνώρισα τους ανθρώπους στο Ανθρωποκτονιών ειλικρινά πίστευα ότι αργά ή γρήγορα θα εύρισκαν την αλήθεια. Είχα πολλές ευκαιρίες αν ήθελα να έχω φύγει αν η βούληση μου ήταν να παρατήσω τους πιο κοντινούς ανθρώπους.

Πρόεδρος: Παραμείνετε εδώ για να αντιμετωπίσετε τις συνέπειες των πράξεων σας;

Κατηγορούμενος: Εγώ είναι αδύνατον να συνειδητοποιήσω ότι δεν θα ξαναδώ τη γυναίκα μου το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να έχω αγκαλιά την κόρη μου και ότι δεν θα την αφήσω ποτέ. Ήλπιζα ότι με κάποιο μαγικό τρόπο θα το κατάφερνα.

Πρόεδρος: Είχατε το ηθικό ανάστημα να μεγαλώσετε αυτό το παιδί;

Κατηγορούμενος: Εγώ ήμουν διαλυμένος και το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν κάθε δευτερόλεπτο να προσπαθώ για εκείνη που δεν θα γνωρίσει τη μητέρα της εξαιτίας μου και η Καρολάιν θα έπρεπε να είναι δίπλα. Στο παιδί μου αξίζουν τα πάντα αλλά τα πάντα δεν θα τα έχει ποτέ γιατί δεν έχει τη μανούλα της , την οποία της τη στέρησαν εγώ.

Πρόεδρος: Στερήσετε από την πεθερά σας αυτό για το οποίο θρηνούσε;

Κατηγορούμενος: Θρηνούσαμε μαζί. Είστε σε μια δίκη που ο άνθρωπος που δικάζεται θρηνεί κάθε μέρα.

Πρόεδρος: Κερδίσατε την ελευθερία σας για τριάντα επτά ημέρες και μεγαλώναμε το παιδί σας.

Κατηγορούμενος: Η ζωή μου τελείωσε πέρυσι τέτοια μέτρα Όταν έχασα την Καρολάιν.