Γλυκά Νερά: «Έβαλα το λουρί στο κάγκελο και...» - Η ανατριχιαστική περιγραφή του Αναγνωστόπουλου για το πως κρέμασε το σκύλο

Η δολοφονία της Ρόξυ

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γλυκά Νερά: «Έβαλα το λουρί στο κάγκελο και...» - Η ανατριχιαστική περιγραφή του Αναγνωστόπουλου για το πως κρέμασε το σκύλο

Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο την Τετάρτη 11/5 ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κλήθηκε να απολογηθεί για την άγρια δολοφονία της Κάρολαιν, ένα χρόνο ακριβώς πριν στα Γλυκά Νερά. Οι γονείς της δεν παρευρέθηκαν στο δικαστήριο, ενώ εκείνος επέμεινε στην αρχική του δήλωση πως όλα έγιναν εν βρασμώ ψυχής.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος περιέγραψε το πως σκότωσε το σκύλο

«Ακόμη και εγώ σας πίστεψα» του είπε κάποια στιγμή η πρόεδρος του δικαστηρίου, σημειώνοντας πως όλο το σκηνικό σκηνοθεσίας που έστησε για να συγκαλύψει το έγκλημά του θα το πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες. «Η αστυνομία σας πίστεψε, κύριε κατηγορούμενε. Επικηρύχτηκαν οι ληστές με 300.000 ευρώ. Και εγώ προσωπικά σας πίστεψα» είπε επί λέξει η πρόεδρος στον κατηγορούμενο με τον τελευταίο να σημειώνει πως όλο αυτό δεν ήταν εύκολο για εκείνον και πως «για 37 ημέρες έκλαιγε με τη κόρη του στο καναπέ».

Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε αναλυτικά στις πράξεις του μετά το έγκλημα και όπως είπε σκέφτηκε να κάνει κακό στο σκυλί για να γίνει πιστευτή η εκδοχή της ληστείας. «Την πήρα από το λουράκι, τη σήκωσα ελαφρά και έβαλα το λουρί στο κάγκελο» ισχυρίστηκε.

Πρόεδρος: Ήταν ακαριαίος θάνατος;

Κατηγορούμενος: Ήταν αδύνατο να κοιτάω, έφυγα, πήγα στην κουζίνα για να μη βλέπω.

Πρόεδρος: Έκλαψε το ζώο;

Κατηγορούμενος: Έβγαλε ήχο… Έκλαψε…

Στη συνέχεια όπως είπε προκάλεσε αναστάτωση στον χώρο και ανέβηκε με το μωρό στο δωμάτιο του εγκλήματος.

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος ευχαρίστησε την πρόεδρο για την εξής ερώτηση που του έκανε: «Αλήθεια γιατί βάλατε το παιδί δίπλα στη νεκρή μαμά του;». Απαντώντας ο κατηγορούμενος είπε: «Χαίρομαι που με ρωτάτε. Είναι κάτι που έχει συζητηθεί αρκετά. Δεν μπορούσα να την αφήσω στον κάτω όροφο. Δεν ήξερα πότε θα έρθει η αστυνομία». Η πρόεδρος επέμενε για την επιλογή του να βάλει το παιδί στο κρεβάτι και όχι στο λίκνο, όπου θα ήταν και πιο ασφαλές.

Ψυχίατρος "καταδικάζει" την συμπεριφορά του Αναγνωστόπουλου

Με αφορμή την απολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και τα όσα κατέθεσε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, η ψυχίατρος, Άλκηστις Ηγουμενάκη μίλησε το μεσημέρι της Τετάρτης 11/5 στην εκπομπή «Live News» για τη στάση του κατά τη διάρκεια της απολογίας του νωρίτερα την ίδια μέρα.

Η ειδικός αναφέρθηκε στα λεγόμενα του κατηγορούμενου αναφορικά με τον φόβο απώλειας της εγκυμοσύνης, δηλώνοντας πως με αυτόν τον τρόπο γίνεται αντικειμενοποίηση του ατόμου, «όταν μιλάει για το καλό του παιδιού του, και όχι της Καρολάιν» ενώ μίλησε και για τις νύχτες που ξύπναγε την αδικοχαμένη κοπέλα τα βράδια, προκειμένου να τον συγχωρέσει.

«Είναι βασανισμός να ξυπνάς τον άλλον επανειλημμένα μες στον ύπνο του» είπε η ψυχίατρος. Αυτοί οι άνθρωποι δεν μετανιώνουν ποτέ για τις πράξεις τους και πάντα θα τις δικαιολογούν. «Η έλλειψη εν συναίσθησης φαίνεται παντού» είπε η ψυχίατρος, αναφερόμενη στη συμπεριφορά που επέδειξε στο παιδί του αλλά και στον σκύλο της οικογένειας.

Σε ό,τι αφορά το γενικό πλαίσιο κακοποίησης, η κ. Ηγουμενάκη δήλωσε πως δεν πρέπει να ανεχόμαστε καμιάς μορφής βία, να μη δεχόμαστε καμία συγνώμη, και «αν δεν μπορούμε να φύγουμε, να ζητάμε βοήθεια».