Κατέφθασε ο Δημήτρης Λιγνάδης στο δικαστήριο - Φανερά καταβεβλημένος

Αναμένονται οι εξελίξεις

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Κατέφθασε ο Δημήτρης Λιγνάδης στο δικαστήριο - Φανερά καταβεβλημένος

Την Πέμπτη 12/5 συνεχίζεται η δίκη για τι όνομα του Δημήτρη Λιγνάδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και αναμένεται να εξεταστεί ο 4ος μάρτυρας αφού ο τρίτος κατά σειρά δεν εμφανίστηκε. Έτσι λοιπόν, ο σκηνοθέτης που κατηγορείται για βιασμό βρέθηκε νωρίς το πρωί στη δικαστική αίθουσα και σύμφωνα με τα πλάνα του Mega Καλημέρα, ήταν για άλλη μια φορά υπό τη συνοδεία αντρών.

Να σημειωθεί στο σημείο αυτό πως την Τρίτη 10/5 στο δικαστήριο κατέθεσε ο νεαρός Αιγύπτιος, που τον καταγγέλλει και εκείνος για βιασμό και οι λίγες μαρτυρίες του, που έγιναν γνωστές πραγματικά σοκάρουν σχετικά με τις δράσεις του θεατράνθρωπου.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης κατέφθασε στο δικαστήριο την Πέμπτη 12/5

Άφαντος ο τρίτος καταγγέλων - Καταθέτει ο τέταρτος

Εδώ και ένα χρόνο μας έχουν απασχολήσει οι κατηγορίες προς το πρόσωπο του Δημήτρη Λιγνάδη, πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, και ακόμα νέοι μαρτυρίες και αποκαλύψεις έρχονται στο φως συνεχώς. Το Φεβρουάριου του 2021, έγιναν για πρώτη φορά γνωστές οι καταγγελίες εις βάρος του, στο πλαίσιο του ελληνικού κινήματος #metoo, και αφορούσαν κυρίως ανήλικους.

Μπορεί η δίκη να είχε αναβληθεί στις 3/5, όμως πλέον συνεχίζεται κανονικά. Το πρωί της Τετάρτης 11/5 ο Δημήτρης Λιγνάδης έφτασε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, που είχε οριστεί η νέα ημερομηνία μετά την αναβολή. (Δείτε εδώ την κατάθεση που «καίει» τον Λιγνάδη). Ο κατηγορούμενος κρατείται προσωρινά στις φυλακές της Τρίπολης.

Ο τρίτος, όπως ενημέρωσε την έδρα του δικαστηρίου ο δικηγόρος του, Γιάννης Βλάχος αγνοείται καθώς δεν έχει εντοπιστεί τις τελευταίες ημέρες, αν και έχει κληθεί να καταθέσει στο δικαστήριο. Έτσι, προχωρούν στην κατάθεση του τέταρτου φερόμενου ως θύματος.

Τώρα για άλλη μία φορά ένας νεαρός καταγγέλει το γνωστό σκηνοθέτη για σεξουαλική κακοποίηση στην ηλικία των 17 του χρόνων. Πρόκειται για τον τέταρτο κατά σειρά καταγγέλλοντα. Πρόκειται για έναν νεαρό άνδρα, ο οποίος είχε καταθέσει στο πλαίσιο της ανάκρισης ως μάρτυρας. Τότε, είχε υποστηρίξει ότι ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης τον βίασε όταν ήταν 17 ετών.

«Ο Λιγνάδης με βίασε στο σπίτι του» υποστήριξε ο νέος καταγγέλων

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, με τον Λιγνάδη γνωρίστηκαν στην Πλατεία Αγίου Παύλου στο Μεταξουργείο, όταν είδε τον σκηνοθέτη να διαπληκτίζεται με έναν φίλο του. Κάποιες ημέρες αργότερα -σύμφωνα πάντα με όσα υποστηρίζει- έλαβε στο Facebook αίτημα φιλίας από εκείνον. Έτσι, ξεκίνησαν να συνομιλούν και κανόνισαν συνάντηση τον Φεβρουάριο του 2015.

Ο νεαρός άνδρας είχε εκμυστηρευτεί στον Δ. Λιγνάδη για τα οικογενειακά προβλήματα που αντιμετώπιζε. Ο σκηνοθέτης τότε του πρότεινε να τον φιλοξενήσει. Εκεί έμεινε για επτά μήνες το 2015. Όμως, κατά τη διάρκεια της παραμονής στο σπίτι του κατηγορούμενου, ο νεαρός καταγγέλων υποστηρίζει ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον γνωστό σκηνοθέτη.

Δημήτρης Λιγνάδης