Δίκη Δημήτρη Λιγνάδη: «Μας πρότεινε να συνευρεθούμε όλοι μαζί σεξουαλικά» - Η κατάθεση που τον "καίει"

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Δίκη Δημήτρη Λιγνάδη: «Μας πρότεινε να συνευρεθούμε όλοι μαζί σεξουαλικά» - Η κατάθεση που τον

Το πρωί της Τετάρτης 11/5 ο Δημήτρης Λιγνάδης έφτασε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο καθώς οι δίκη του συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς αφού οι αποκαλύψεις που βγαίνουν στην επιφάνεια τον τελευταίο καιρό είναι άκρως καταιγιστικές. Κάπου εδώ επίσης να τονίσουμε πως κατηγορείται ότι έχει διαπράξει τέσσερις βιασμούς.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με τον μάρτυρα του πρώτου μηνυτή – του νεαρού Αιγύπτιου – ο οποίος περιέγραψε τη γνωριμία του με τον κατηγορούμενο.

Σύμφωνα λοιπόν με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικός απέναντι στον κατηγορούμενο. Είπε επίσης πως τους προσφέρθηκε αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες όμως ο ίδιος δεν θέλησε να συμμετάσχει.

Οι τελευταίες πληροφορίες για την δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη

«Δεν υπάρχει χειρότερο αδίκημα για εμένα από το να βιάσεις ανήλικο!»

Στον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Δημήτρη Λιγνάδη (δείτε εδώ τι κατέθεσε μάρτυρας στη δίκη του) αναφέρθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 1/5 ο ηθοποιός Θοδωρής Ρωμανίδης σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στην κάμερα του Open Weekend. Μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι καλέστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης για τον Πέτρο Φιλιππίδη, ωστόσο δεν πήγε (η αποκάλυψη της Τουμασάτου για το λόγο που πήγε στη δίκη του) .

Ξέραμε για ενήλικες, για αυτό τον τρόπο ζωής

«Σε κάποιες καταγγελίες που συνέβησαν για συμπεριφορά στο θέατρο, δεν έπεσε κανένας από τα σύννεφα. Πέσαμε από τα σύννεφα, αν αποδειχθεί, στην υπόθεση των βιασμών. Πάντα πρέπει να βάζουμε κι αυτό, γιατί έτσι πρέπει. Και να μιλούσες, τι θα γινόταν; Θα ήσουν έξω από τη δουλειά.

Όταν είδα τον Πέτρο Φιλιππίδη με τις χειροπέδες ανθρώπινα συγκινήθηκα πάρα πολύ και σοκαρίστηκα. Μία γραπτή κατάθεση την έδωσα. Με κάλεσαν ως μάρτυρα υπεράσπισής του, αλλά δεν πήγα. Η γραπτή κατάθεση που έδωσα αφορούσε το τι σχέση είχα εγώ με τον Πέτρο» ανέφερε αρχικά ο ηθοποιός.

«Εξοργίζομαι όταν ακούω να μιλάνε για τον γιο του, γιατί ο γιος του είναι ένας πολύ καλός ηθοποιός. Πρέπει να κάνει την πορεία του. Ακόμα και να αθωωθεί ο Πέτρος, θα μείνει στον Δημήτρη αυτό. Δε γίνεται αυτό το πράγμα. Και να αθωωθεί, στη συνείδηση του κόσμου θα είναι ένοχος» πρόσθεσε ο Θοδωρής Ρωμανίδης.

Αναφορικά με τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο Θοδωρής Ρωμανίδης εξομολογήθηκε πως ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης του έλεγε ότι ζει αρχαιοελληνικά σαν τον Σωκράτη. «Δεν μιλάγαμε για ανήλικους τότε. Ξέραμε για ενήλικες. Ότι του άρεσε αυτός ο τρόπος ζωής. Δεν υπάρχει χειρότερο αδίκημα για εμένα από το να βιάσεις ανήλικο!»