Πόλεμος Ουκρανία: Ξεπέρασαν τα 6 εκατομμύρια οι Ουκρανοί πρόσφυγες

Τι αναφέρει ο ΟΗΕ;

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Πόλεμος Ουκρανία: Ξεπέρασαν τα 6 εκατομμύρια οι Ουκρανοί πρόσφυγες

Σχεδόν τα 6 εκατομμύρια έχει φτάσει ο αριθμός των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ουκρανία μετά από την Ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου του 2022, καθώς έχει προκαλέσει μαζικό εκτοπισμό ανθρώπων.

Οι τελευταίες εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, 6,03 εκατομμύρια είχαν εγκαταλείψει την Ουκρανία μέχρι χθες, Τετάρτη 11/5. Μάλιστα, πάνω από 3,3 εκατομμύρια άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, έχουν περάσει τα σύνορα προς την Πολωνία.

Η πολωνική κυβέρνηση εκτιμά ότι περίπου οι μισοί θα μπορούσαν να μείνουν στη χώρα μακροπρόθεσμα, γεγονός που φέρνει προκλήσεις στην αγορά ακινήτων, στα σχολεία και στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης.

Από την άλλη ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι πριν από λίγο καιρό δεν δίστασε να στείλει το δικό του "ηχηρό" μήνυμα καθώς είχε πει χαρακτηριστικά: «Καμία "κακία" δεν θα καταστρέψει τη χώρα».

Εξωτερική φωτογραφία: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/ EUROKINISSI)

«Την επόμενη φορά που θα επικοινωνήσεις θα σημαίνει ότι...» - "Ξέσπασε" σε κλάματα η Ταραμπάνκο για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η Κάτια Ταραμπάνκο βρέθηκε ως καλεσμένη στην εκπομπή του Open, Ποιος είναι πρωινιάτικα, την Πέμπτη 12/5, και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον πόλεμο που πραγματοποιείται στην Ουκρανία.

Το γνωστό μοντέλο βρισκόταν στο Survivor, για το οποίο η αμοιβή ήταν τεράστια, όταν πληροφορήθηκε για όσα συνέβαιναν στην πατρίδα της και εξήγησε τι συζήτησε με την παραγωγή, αλλά και με την μητέρα της. Ο φόβος για κάποιο τηλεφώνημα ήταν τεράστιος, καθώς θα σήμαινε άσχημα μαντάτα και η πρώην παίκτρια του ριάλιτι δεν άντεξε και λύγισε τη στιγμή που μιλούσε.

«Όταν μου το είπε η παραγωγή και το έμαθα… Άκουγα τα αεροπλάνα και έλεγα τι γίνεται, δεν το είχα αντιληφθεί. Ακόμα μου προκαλεί λίγο σοκ. Όλοι οι δικοί μου είναι καλά και εύχομαι όλοι οι δικοί μας να είναι καλά και να σταματήσουν όλες αυτές οι ανοησίες.

Με πλησίασε η παραγωγή όσο ήμουν στο παιχνίδι, μου είπαν ότι αυτό συμβαίνει. Με άφησαν να μιλήσω με τη μαμά μου γιατί ήταν πολύ σοβαρός λόγος ανοιχτή ακρόαση, με άφησαν να μιλήσω 5-6 λεπτά και μου είπαν ότι την επόμενη φορά που θα επικοινωνήσεις θα σημαίνει ότι κάτι έχει γίνει. Αν δεν ξαναέρθουμε σε επικοινωνία πάει να πει ότι όλα είναι καλά», είπε αρχικά.

«15 χιλιόμετρα από τη Μαριούπολη, στο χωριό, είναι η θεία μου, τα ξαδέρφια μου, τα ανιψάκια μου. Είναι ακόμα εκεί, προσπαθούν να βρουν τους ρυθμούς τους», συμπλήρωσε.