Αντώνης Συκάρης: Ανασύρθηκε μετά από έναν μήνα η σορός του

Η ανακοίνωση της οικογένειάς του

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Αντώνης Συκάρης: Ανασύρθηκε μετά από έναν μήνα η σορός του

Με μία ανακοίνωση που δημοσίευσε στα social media, η οικογένεια του Αντώνη Συκάρη αποκάλυψε πως η σορός του άτυχου ορειβάτη κατάφερε να ανασυρθεί μετά την τελευταία ορειβατική αποστολή που οργανώθηκε στην περιοχή.

Ο Αντώνης Συκάρης άφησε την τελευταία του πνοή στις 12/4 ενώ κατέβαινε το βουνό Νταουλαγκίρι, που ανήκει στην οροσειρά των Ιμαλαΐων.

Η ανακοίνωση της οικογένειας του Αντώνη Συκάρη

«Μετά απο έναν ολόκληρο μήνα προσπάθειας και ματαίωσης, η τελευταία ορειβατική αποστολή από Sherpas που ξεκίνησε απο το Base Camp στις 9 Μαΐου, κατάφερε επιτέλους να περισυλλέξει και να μεταφέρει με ασφάλεια το σώμα του Αντώνη μέχρι το Base Camp του Dhaulagiri.

Επόμενο βήμα αποτελεί η αερομεταφορά του μέχρι την Kathmandu του Nepal.

Ευελπιστούμε ότι μέσα στις επόμενες 48 ώρες οι καιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν την πορεία του ελικοπτέρου μέχρι το Base Camp, καθότι σήμερα απέτυχε η πρώτη προσπάθεια αερομεταφοράς.

Αφού ολοκληρωθεί και αυτό το βήμα, στην Kathmandu θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού τις σωρού, που αναμένεται να διαρκέσουν 2-3 εβδομάδες. (Φωτογραφία από την κάμερα του κινητού του Αντώνη. Kathmandu, 25/03/2022)», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της οικογένειας.

Μετά απο έναν ολόκληρο μήνα προσπάθειας και ματαίωσης, η τελευταία ορειβατική αποστολή από Sherpas που ξεκίνησε απο το...

Posted by Antonis Sykaris - Greek Alpinist on Thursday, May 12, 2022

Ο πρώτος Έλληνας που κατέκτησε τρία βουνά του ορειβατικού «Γκραντ Σλαμ»

Ο Αντώνης Συκάρης έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατέκτησε τρία βουνά του ορειβατικού «Γκραντ Σλαμ» (14 κορυφές του κόσμου που έχουν ύψος μεγαλύτερο των 8.000 μέτρων), ενώ το 2017, ανέβηκε μαζί με τον Μάικ Ευμορφίδη στην κορυφή του κόσμου, στο Έβερεστ των Ιμαλαΐων, και, πρόσφατα, κατέκτησε την κορυφή του βουνού Κανγκτσενγιούνγκα, την τρίτη ψηλότερη κορυφή του κόσμου.

Ο αναρριχητής γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου του 1962 και ασχολήθηκε με την ορειβασία τα τελευταία 29 χρόνια. Υπήρξε ιδιοκτήτης της τότε κραταιάς οικογενειακής επιχείρησης στην εμπορία ηλεκτρικών συσκευών, Συκάρης Α.Ε., επιχείρηση που κληρονόμησε από τον πατέρα του. Το 2004 ήταν που αντιλήφθηκε την έλευση πολυεθνικών και τη συγκέντρωση που θα ερχόταν για τον κλάδο των ηλεκτρικών συσκευών και, το 2005, τότε που με οδηγό την εμπειρική του κρίση και την έρευνα στο εξωτερικό, ο Αντώνης Συκάρης, αποφάσισε το κλείσιμο της επιχείρησής του. «Έφυγα έγκαιρα και ανώδυνα για τους προμηθευτές και τους πιστωτές μου» έχει πει σε συνέντευξή του στο news.gr. Αργότερα, δραστηριοποιήθηκε στην εκμετάλλευση αστικών επαγγελματικών ακινήτων, στη δημιουργία φωτοβολταϊκού σταθμού στον Ασπρόπυργο και την αναρρίχηση.