Εύβοια: Βρέθηκε ο 36χρονος που αγνοούνταν - Ποια η κατάστασή του

Τον αναζητούσαν από το βράδυ της Τετάρτης

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Εύβοια: Βρέθηκε ο 36χρονος που αγνοούνταν - Ποια η κατάστασή του

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του 36χρονου άνδρα ο οποίος αγνοείται από το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή Λειρί στη Δίρφυ Ευβοίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική ο περιπατητής έχασε τον προσανατολισμό του στην προσπάθειά του να φτάσει στο καταφύγιο στην Δίρφυς κι επικοινώνησε με την πυροσβεστική για να τον εντοπίσουν, ωστόσο η επικοινωνία μαζί του είναι δύσκολη.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις και νωρίτερα εντόπισαν το όχημά του. Στη συνέχεια ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στις έρευνες ενώ συνέδραμε και ελικόπτερο του ΕΚΣΕΔ.

Συνολικά, επιχειρούσαν 19 πυροσβέστες με την Ορειβατική Ομάδα Έρευνας-Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ) της 7ης ΕΜΑΚ, ελικόπτερο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) ενώ συνδρομή παρέχουν επίσης ο ελληνικός ορειβατικός σύλλογος Χαλκίδας, η ελληνική ομάδα διάσωσης, εθελοντές καθώς και η ΕΛΑΣ.

Εξωτερική φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Πολλά προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας και στην Αττική εκτός από την Εύβοια

Τα περισσότερα προβλήματα λόγω της έντονης βροχόπτωσης και των ισχυρών ανέμων εντοπίστηκαν στην Αττική, με την πυροσβεστική μέχρι τα ξημερώματα να δέχεται πάνω από 150 κλήσεις για κοπές δέντρων, 11 για αντλήσεις υδάτων και 20 για αφαιρέσεις αντικειμένων.

Στη Λεωφόρο Σταμάτας στο ύψος της 25ης Μαρτίου χθες είχαν ακινητοποιηθεί 5 οχήματα λόγω υψηλής στάθμης των υδάτων, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο να βοηθούν τους οδηγούς να βγουν από τα οχήματά τους.

Όσον αφορά τις κλήσεις για άντληση υδάτων και για κοπές δέντρων αυτές έγιναν από τις περιοχές Μοσχάτο, Λυκόβρυση, Νέα Ιωνία, Φιλοθέη, Διόνυσο, Αγία Παρασκευή και Χαϊδάρι.

Λίγα λεπτά μετά τις 10.00 χθες το βράδυ στο Μαρούσι εκδηλώθηκε έντονη χαλαζόπτωση, η οποία συνοδεύτηκε και από αστραπές.