Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022 | Επικοινωνία

Πάτρα: «Η Τζωρτζίνα βασανίστηκε με πολλαπλούς τρόπους» - Ο Λέων συγκλονίζει για το θάνατο της 9χρονης

«Μην εκπλαγούμε αν βρεθεί κι άλλη ουσία»

Πάτρα: «Η Τζωρτζίνα βασανίστηκε με πολλαπλούς τρόπους» - Ο Λέων συγκλονίζει για το θάνατο της 9χρονης
Ενημέρωση 19.05.2022 11:59

Η υπόθεση της Πάτρας αποτελεί θέμα επικαιρότητας και από ότι φαίνεται θα εξακολουθεί να απασχολεί το πανελλήνιο μέχρι να αποδοθεί η δικαιοσύνη και βγουν στο φως οι πραγματικοί ένοχοι για το θάνατο των 3 κοριτσιών.

Μέσα από την ενημερωτική εκπομπή της Ερτ την Πέμπτη 19/5 στην οποία μίλησε και ο Γρηγόρης Λέων, ο οποίος έχει πλήρη εικόνα για την όλη υπόθεση και πρόσφατα έκανε μια συνταρακτική ανακοίνωση, αυτή τη φορά μίλησε συγκεκριμένα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Μέχρι τώρα έχει γίνει γνωστό πως το παιδί έχασε τη ζωή του από υπερβολική δόση κεταμίνης ενώ τώρα λέγεται πως είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιήθηκαν και άλλοι τραγικοί τρόποι.

Οι δηλώσεις του Γρηγόρη Λέων για τους τρόπους που κατέληξε η Τζωρτζίνα

«Βλέπουμε από μια νέα διερεύνηση των ανθρώπων του νοσοκομείου και ίσως μία μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση, από την οποία προκύπτει ένα στοιχείο το οποίο είναι καθοριστικό. Ένα βιολογικό υλικό, όπως το αίμα μπορεί να μας δώσει πολύτιμες πληροφορίες, ειδικά για τοξικολογικές εξετάσεις, που ερευνούν φάρμακα σε υψηλές δόσεις και δηλητήρια ή τοξικές ουσίες», δήλωσε ο κ. Λέων.

Ο κ. Λέων σημείωσε τόνισε ότι η εύρεση του φιαλιδίου έρχεται σε ένα κρίσιμο χρονικό διάστημα. «Φαίνεται ότι είναι ένα φιαλίδιο (με αίμα) μετά από αρκετό καιρό και πέριξ του πρώτου επεισοδίου της Τζωρτζίνας», ενώ απαντώντας στο πώς μπορεί να φανεί χρήσιμο για τους ιατροδικαστές είπε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να δούμε τι έχει γίνει από την αρχή της βασανιστικής ιστορίας αυτού του παιδιού μέχρι το τέλος.

Αυτό που ξέρουμε μέχρι στιγμής είναι μόνο το τέλος. Έχουμε πολύ δρόμο. Είναι ένα δύσκολο περιστατικό ιατροδικαστικό. Δεν έχουμε κλείσει ουσιαστικά με το τρίτο περιστατικό. Προχωράμε με πολύτιμο υλικό, το οποίο όμως θέλει διερεύνηση για να έχουμε μια πλήρη εικόνα του τι έχει συμβεί από την αρχή μέχρι τέλους της βασανιστικής πορείας αυτού του παιδιού».

Σύμφωνα με τον πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, «Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδάκι που βασανίστηκε με πολλαπλούς τρόπους, με πολλαπλούς εξωγενείς παράγοντες. Να μην εκπλαγούμε αν βρεθεί και μία διαφορετική ουσία από την κεταμίνη, η οποία βρέθηκε στο τέλος».

Και όπως υποστήριξε «ο δράστης μπορεί να προσπάθησε με άλλους τρόπους να στερήσει τη ζωή από αυτό το παιδί, να μην τα κατάφερε και στη συνέχεια να χρησιμοποιούσε φαρμακευτικές ουσίες για να άρει τις αντιστάσεις του θύματος».

Για την έρευνα για τα άλλα δυο παιδιά, ο κ. Λέων τόνιοσε: «Οι συνάδελφοι προχωρούν όπως προβλέπεται, επανελέγχουν τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους για να δώσουν σαφείς απαντήσεις. Τους έχουμε εμπιστοσύνη και θα χρειαστεί λίγος χρόνος ακόμα, ίσως ως το τέλος του μήνα, για ασφαλή συμπεράσματα».

«Το πιθανότερο είναι ανθρωποκτονία και στα τρία παιδιά»

Με τις νέες εξελίξεις να βλέπουν το φως της δημοσιότητας στην υπόθεση της Πάτρας, σε ότι αφορά τη σπιτονοικοκυρά και την κατάσταση γύρω από τα χρήματά και την περιουσία της, το πρωί της Τετάρτης 18/5 για τα παιδιά μίλησε ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης, θέλοντας να τοποθετηθεί και εκείνος όπως και άλλοι συνάδελφοι του για το θέμα.

Αναφερόμενος στις συνομιλίες μεταξύ των γονιών και το τοξικό περιβάλλον που διαφαίνεται ότι υπήρξε μεταξύ τους είπε: «Παίρνουμε μία ιδέα από το κλίμα μέσα στο οποίο μεγάλωσαν αυτά τα παιδιά και ουσιαστικά βλέπουμε πώς οδηγήθηκαν και τα τρία στο θάνατο, χωρίς όμως να ξέρουμε τι έχει γίνει με τα δύο πρώτα. Υποθέτουμε, όμως, ότι το πιθανότερο να αφορά σε ανθρωποκτονία και στα τρία παιδιά».

«Πρέπει να διερευνήσουμε τους μηχανισμούς θανάτου των δύο πρώτων παιδιών». Και όπως είπε, «η δουλειά των ιατροδικαστών που έχουν αναλάβει να διερευνήσουν τους δύο πρώτους θανάτους, ενώ δεν έχουν υπάρξει νέα στοιχεία, θα είναι δύσκολη», πρόσθεσε.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Πάτρα: «Μακάρι αυτά να ήταν τα προβλήματά μας» - Ο δικηγόρος της Πισπιρίγκου απαντά για τα χρήματα της σπιτονοικοκυράς

Πάτρα: Το ζεύγος Δασκαλάκη χρωστά 15.000 ευρώ στην ΔΕΗ - Σε ποιανού όνομα είναι τα χρέη;

Share