Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022 | Επικοινωνία

Πάτρα: «Έχουν μαζευτεί πολλά για το ζευγάρι» - Οι νέες συλλήψεις που αναμένεται να γίνουν

Τι αναφέρεται για τον θάνατο της Μαλένας

Πάτρα: «Έχουν μαζευτεί πολλά για το ζευγάρι» - Οι νέες συλλήψεις που αναμένεται να γίνουν
News 17.05.2022 10:25
Από Ελένη Μήτση

Η υπόθεση της Πάτρας αποτελεί θέμα επικαιρότητας και από ότι φαίνεται θα εξακολουθεί να απασχολεί το πανελλήνιο μέχρι να αποδοθεί η δικαιοσύνη και βγουν στο φως οι πραγματικοί ένοχοι για το θάνατο των 3 κοριτσιών.

Την Τρίτη 17/5 μέσα από το Κοινωνία Ώρα mega συζητήθηκε το ζήτημα του θανάτου των κοριτσιών και ο Γρηγόρης Λέων εξήγησε το μοτίβο της ασφυξίας, που θεωρεί ότι υπέστησαν. Μάλιστα τόνισε πως αναμένεται να γίνουν και άλλες συλλήψεις, καθώς έχουν συγκεντρωθεί στοιχεία, από τα οποία θα βγουν ένοχοι και η δικαιοσύνη θα κρίνει το μέλλον τους.

Οι δηλώσεις Γρηγόρη Λέων και Σταύρου Μπαλάσκα για την υπόθεση της Πάτρας

«Τότε που είχε ανοίξει ο τάφος για την ανάσυρση του τάμπλετ θα έπρεπε να ληφθούν τρίχες, και αν χρειαζόταν ακόμα και ο βηματοδότης, προκειμένου ο κάθε ιατροδικαστής να έχει μία πλήρη εικόνα για το συγκεκριμένο περιστατικό. Προφανώς κρίθηκε ότι δεν είναι απαραίτητο, ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε εάν είχε γίνει χρήση ουσιών στο παρελθόν. Θα ήταν καλτύτερο για το ίδιο το παιδί που βασανίστηκε εν ζωή να το ταλαιπωρήσουμε και μετά θάνατον», ανέφερε αρχικά.

Για τον θάνατο και το ενδεχόμενο εκταφής της 69χρονης σπιτονοικουκράς του ζεύγους Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη, ο κ. Λέων δήλωσε πως «Στην σπιτονοικοκυρά δεν έχει γίνει κάτι ιατροδικαστικά. Το μόνο που θα μπορούσαμε να κάνουμε λήψη δειγμάτων από εναπομείναντα μέρη, και τρίχες και να ερευνήσουμε εάν είχε δηλητηριαστεί. Ωστόσο, από την στιγμή που έχει παραμείνει πολύ καιρό ενταφιασμένη, γίνεται ακόμα πιο δύσκολο, όπως και οι απαντήσεις που μπορούμε να πάρουμε»

«Έτσι όπως δείχνουν τα στοιχεία του πρώτου παιδιού, της Μαλένας, τα σημάδια είναι σαφή και οδήγησαν σε ασφυκτικό θάνατο», πρόσθεσε. «Όλα αυτά που γίνονται τώρα, θα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει» είπε ο έμπειρος ιατροδικαστής που προέβλεψε ότι το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρια θα φέρει νέες συλλήψεις.

«Όλα γίνονται βήμα προς βήμα, και δεν πρέπει να γίνουν λάθη. Στο τέλος της υπόθεσης αυτή ήρθε να προστεθεί και το θέμα της σπιτονοικοκυράς. Έχουν μαζευτεί πολλά ήδη γι’ αυτό το ζευγάρι. Θα πρέπει να βρούμε ενόχους, και να τους παραδώσουμε στη Δικαιοσύνη», τόνισε ο συνδικαλιστής της ΕΛ. ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας.

Τραγωδία Πάτρα
Τραγωδία Πάτρα

«Η ουσία χρησιμοποιήθηκε ως ένα φονικό όπλο»

Ο Γρηγόρης Λέων μίλησε στην κάμερα της εκπομπής Σήμερα, τη Δευτέρα 16/5, και αναφέρθηκε στην τραγωδία της Πάτρας και συγκεκριμένα στον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, ενώ λίγες ημέρες πριν ο Πέτρος Κουσουλός έκανε μία νέα αποκάλυψη για την υπόθεση.

Ο ιατροδικαστής θεωρούσε πως το άτυχο κορίτσι έχασε τη ζωή του εξαιτίας της μεγάλης δόσης κεταμίνης που της χορηγήθηκε και το πόρισμα της έρευνας επιβεβαίωσε τα λεγόμενά του. Μάλιστα, τόνισε πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τον θάνατο της 9χρονης, ενώ εξήγησε πως η εκταφή της θα ήταν ωφέλιμη για την κάλυψη των κενών που υπάρχουν στα ενδιάμεσα επεισόδια των κρίσεων της Τζωρτζίνας.

«Η ποσότητα της κεταμίνης είναι τέτοια που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από ιατρική χρήση, καθώς τέτοιες ποσότητες δεν είναι διαθέσιμες στους γιατρούς. Η κεταμίνη στα νοσοκομεία βρίσκεται σε συγκεκριμένα τμήματα και σε συγκεκριμένες δοσολογίες.

Η ουσία αυτή χρησιμοποιήθηκε ως ένα φονικό όπλο στην ύστατη προσπάθεια, καθώς δεν ήταν η πρώτη προσπάθεια, να ολοκληρώσει την αρρωστημένη πράξη που είχε στο μυαλό από καιρό, αλλά δεν κατάφερνε καθώς η Τζωρτζίνα αντιστεκόταν», είπε αρχικά.

Γρηγόρης Λέων

«Θα μπορούσε να χρειαστεί για να δούμε τα ενδιάμεσα επεισόδια, τα οποία σημαίνουν και διαφορετικές κατηγορίες», σημείωσε για την πιθανότητα εκταφής της.

«Οι έρευνες δεν αναμένουν από τις τοξικολογικές εξετάσεις κάποιο νέο στοιχείο, γιατί ήταν αρνητικές για αντίστοιχες ουσίες. Το επίκεντρο των ερευνών είναι αν επιβεβαιωθούν ιστολογικά ευρήματα που υπήρχαν με ερωτηματικά. Και εφόσον επιβεβαιωθούν, θα έχουμε ξεκάθαρες και αδιαμφισβήτητες αιτίες θανάτου», κατέληξε.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Πάτρα: Τουλάχιστον 10 λεπτά νεκρή η Μαλένα όταν η Ρούλα ειδοποίησε τους γιατρούς

Πάτρα: Άγριος καυγάς ανάμεσα σε Ρούλα και Μάνο - Με τα λεφτά της σπιτονοικοκυράς αγόρασαν την μηχανή

Share