Πάτρα: Το μοτίβο της ασφυξίας "βλέπει" ο Γρηγόρης Λέων στους θανάτους των τριών παιδιών

Ίσως πλησιάζουμε στο τέλος του θρίλερ

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: Το μοτίβο της ασφυξίας

Το απόγευμα της Πέμπτης 12/5 ο Γρηγόρης Λέων, ο γνωστός ιατροδικαστής που έχει μελετήσει μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας την υπόθεση που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη, αυτή της Πάτρας, μίλησε στην εκπομπή Live News και μεταξύ άλλων σημείωσε πως η πνευμονορραγία που έχει βρεθεί στις εξετάσεις της Μαλένας (η συνομιλία του Δασκαλάκη με τον γιατρό της Τζωρτζίνας) δείχνει προς την κατεύθυνση του ασφυκτικού θανάτου και δεν έχει καμία σχέση με κεταμίνη.

Κάνει λόγο για ασφυξία των τριών παιδιών στην Πάτρα

«Η πνευμονορραγία συνάδει πλήρως με ασφυκτικό θάνατο και μάλιστα ,ε συγκεκριμένες μορφές. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση αυτό το εύρημα να επιβεβαιώσει την ‘κεταμινομανία’ των ημερών, ειδικά για ένα περιστατικό που έχουν γίνει τοξικολογικές εξετάσεις και ήταν καθαρές. Δεν προσφέρουμε καλές υπηρεσίες όσοι έχουμε μπει σε αυτήν την ‘κεταμινομανία’ γιατί δεν ωφελεί».

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, τα ευρήματα που προκύπτουν από τις εξετάσεις των τριών κοριτσιών δε θα πρέπει να ερμηνεύονται μεμονωμένα: «Το λάθος που γίνεται κάποιες φορές από συναδέλφους είναι ότι προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε μεμονωμένα ευρήματα, κάτι που φέρνει ένα χαοτικό αποτέλεσμα που δεν οδηγεί πουθενά. Όταν ιατροδικαστές μελετούν έναν οργανισμό τον μελετούν στο σύνολό του.

Έχουμε δύο εξαίρετους συνάδελφους που αξιολογούν όλα τα στοιχεία. Το να παίρνουμε ένα στοιχείο κάθε φορά και να προσπαθούμε να πούμε ότι δεν αποκλείεται το ένα ή το άλλο, δεν έχει νόημα. Δεν πρέπει να βλέπουμε μεμονωμένα τα ευρήματα αλλά στο σύνολό τους και τι αποτέλεσμα μας δίνουν».

Εξετάζεται το ενδεχόμενο εκταφής της 9χρονης Τζωρτζίνας

Οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας δεν σταματούν να βγαίνουν καθημερινά στο φως της δημοσιότητας. Αυτή τη στιγμή, στο προσκήνιο βρίσκεται ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας ύστερα από την αποκάλυψη για τον συνδυαστικό θάνατο της.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης, εξήγησε πως εξετάζεσαι το ενδεχόμενο να έχουν χορηγηθεί και άλλες ουσίες εκτός της κεταμίνης και για τον σκοπό αυτό είναι πιθανή η εκταφή του νεκρού κοριτσιού. Η διαδικασία για την λήψη τριχών από το άψυχο σώμα της έχει καθυστερήσει, με αποτέλεσμα να μην είναι γνωστό ακόμα ποιες ουσίες χορηγήθηκαν και αν αυτές είναι τοξικές.

Από τις καταθέσεις των γιατρών, μέχρι τώρα, η έλλειψη οξυγόνου είναι η αιτία για τους σπασπούς της 9χρονης, ωστόσο φαίνεται πως υπήρχαν κι άλλα συμπτώματα που οφείλονται σε μακροχρόνια χρήση τοξικών ουσιών. Στις αρχές έχουν παραδοθεί πέντε βίντεο από την νοσηλεία της Τζωρτζίνας, όπου οι βραδυκαρδίες και τα αναπνευστικά της προβλήματα διαφαίνονται πεντακάθαρα.