Δίκη Φιλιππίδη: «Είδατε ότι η Μπεκατώρου έκανε διαφημίσεις μετά την καταγγελία...» - Ο δικηγόρος στριμώχνει την καταγγέλουσα

Όλη η κατάθεση της καταγγέλουσας

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Δίκη Φιλιππίδη: «Είδατε ότι η Μπεκατώρου έκανε διαφημίσεις μετά την καταγγελία...» - Ο δικηγόρος στριμώχνει την καταγγέλουσα

Η πολύκροτη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίστηκε χτες 25/5 για ακόμα μία φορά με την κατάθεση της δεύτερης καταγγέλλουσας, γεγονός που έφερε νέες εντάσεις στο δικαστήριο. Μάλιστα στην δικαστική αίθουσα ακούστηκαν και τα ονόματα Σοφία Μπεκατώρου και Γεωργία Μπίκα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Super Κατερίνα», ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος ξεκίνησε να ρωτάει την καταγγέλλουσα τον λόγο που μίλησε για το συμβάν σήμερα, και τότε ξεκίνησε η ένταση μεταξύ των δύο.

Η κατάθεση της δεύτερης καταγγέλλουσας στη δίκη Φιλιππίδη

«Στα τόσα χρόνια της καριέρας μου δεν ήταν πότε στην προτεραιότητά μου η δημοσιότητα. Έχω μόνο ένα προφίλ στο Facebook. Αν όπως λέει ο κατηγορούμενος το να βγω να καταγγείλω έναν βιασμό, μου προσδίδει κύρος, κάνεις μεγάλο λάθος. Εγώ να θυμίσω ότι είμαι σε παιδικό θέατρο, τι θα προσέδιδε κύρος αν ήξεραν οι γονείς ότι έχω καταγγείλει έναν βιασμό;», ανέφερε χαρακτηριστικά η καταγγέλλουσα.

«Δεν είναι ισχυρό το βίωμα ενός βιασμού, είτε όταν συμβαίνει στα 18 είτε στα 68;», συνέχισε.

«Είναι σοβαρό το βίωμα του βιασμού. Αλλιώς το αντιμετωπίζεις στα 18 αλλιώς στα 25, το ότι αφήνεις κάτι στην άκρη δεν σημαίνει ότι δεν επηρεάζει τη ζωή σου. Κατανοώ κάποιον που το βιώνει και αντιδρά διαφορετικά».

Αν υπήρχε μια γυναίκα που έλεγε ότι βιάστηκε κατ’ εξακολούθηση και της το θύμισε ένας φίλους της πως θα σας φαινόταν;

Δεν θα σας απαντήσω.

Μας είπατε ότι δεν ξεχνιέται αυτό το βίωμα.

Εγώ μίλησα για τον εαυτό μου, δεν μπορώ να απαντήσω για άλλους.

Πάντως δεν το ξεχνάει;

Εγώ προσωπικά δεν θα ξεχνούσα.

Πότε έγινε η απόπειρα βιασμού κατά τη δική σας άποψη;

Το 2010.

Το 2010 έχει 12 μήνες.

Δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς τη μέρα, μέσα με τέλη Φεβρουαρίου.

Ποια μέρα ήταν; 23/2/21 να σας θυμίσω εγώ. Περνάνε λοιπόν 10 χρόνια και αποφασίσατε να δηλώσετε τον βιασμό, γιατί ήταν σκληρό το βίωμα αυτό, ποιο ήταν το ερέθισμα για να το καταγγείλετε.

Η κυρία Μπεκατώρου.

Θυμάστε πότε έκανε την καταγγελία η κυρία Μπεκατώρου;

Όχι, άκουσα από τα Μέσα, ότι μετά από πολλά χρόνια κατήγγειλε έναν αθλητικό παράγοντα.

Είδατε ότι μετά από την καταγγελία έκανε διαφημίσεις στην τηλεόραση; Ήταν έναν κίνητρο θετικό; Έπαιξε ρόλο για εσάς;

Τις διαφημίσεις δεν τις ήξερα, ακόμα και όταν έχει συμβεί κάτι μετά από πολλά χρόνια, και φαντάζομαι ότι δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχουν τα χρόνια παραγραφής, η κυρία Μπεκατώρου το έκανε για να δώσει θάρρος.

Υπήρχαν άνθρωποι που γνώριζαν πριν την καταγγελία σας, πριν την κατάθεση στο Σωματείο.

Αναφέρει ονόματα.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήξεραν πως επεδίωξε να σας βιάσει ο Πέτρος Φιλιππίδης;

Αυτοί οι άνθρωποι το έμαθαν το 2013 όταν γνώρισα τον σύζυγό μου και του το το εξομολογήθηκα. Το επικοινώνησα σε κάποιους ανθρώπους που εμπιστευόμουν και εκεί κατάλαβα ότι δεν είμαι η μόνη.

Τι άλλαξε από το 2010 έως το 2013 που το επικοινωνήσατε;

Ο σύζυγός μου που είναι πολύ υποστηρικτικός. Με παρακίνησε να μιλήσω με ανθρώπους που μπορούν να με βοηθήσουν. Ο σύζυγός μου με πίεσε να μιλήσω, όταν ερχόταν η συζήτηση στον κατηγορούμενο έπαιρνε τον λόγο και έλεγε «δεν είναι όλοι οι κωμικοί στην τηλεόραση όπως φαίνονται».

Το 2013 είχατε πει το όνομα στην περίγυρό σας ή μόνο το περιστατικό;

Σε κάποιους είπα το περιστατικό, σε κάποιους άλλους είπα το όνομα. Σε κάποιους από εκείνους που το ανέφερα δεν έπεσαν από τα σύννεφα, που πρόσθεσαν και άλλα περιστατικά.

Πριν πάρετε την απόφαση να καταγγείλετε στο ΣΕΗ το περιστατικό, το είπατε στον πατέρα, τα αδέρφια σας;

Όχι

Στον πατέρα σας, δεν το λέτε, στη μητέρα σας δεν το λέτε, στον ψυχίατρο δεν το είπατε;

Όχι γιατί ήταν φίλος του πατέρα μου και δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να λειτουργήσει το απόρρητο. Επίσης δεν κάναμε ιατρικές συναντήσεις.

Ξέσπασε καβγάς στην αίθουσα για το παράβολο της τρίτης καταγγέλλουσας

Στην εκπομπή του Star, Αλήθειες με τη Ζήνα, την Τετάρτη 25/5, ο ρεπόρτερ της εκπομπής βρέθηκε έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών για να μεταφέρει το κλίμα και τις εξελίξεις για την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη. Η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη και στο εδώλιο στάθηκε η δεύτερη καταγγέλουσα, της οποίας θα θέσουν ερωτήματα οι δικηγόροι του κατηγορούμενου, στην προσπάθεια να αντικρούσουν τα λεγόμενά της.

Μάλιστα, όπως επισημάνθηκε, ξέσπασε καβγάς μέσα στην δικαστική αίθουσα σχετικά με το παράβολο της τρίτης καταγγέλουσας, καθώς η πλευρά του ηθοποιού έχει καταθέσει ένσταση προς τον δικηγόρο της εφόσον έχει αμελήσει να το αποπληρώσει. Ζητούν ακόμη την αποβολή του και γι' αυτόν τον λόγο, η δίκη προχωρά με αργούς ρυθμούς, με αποτέλεσμα η δεύτερη καταγγέλουσα να μην μπορεί να ολοκληρώσει την κατάθεσή της σε αυτό το στάδιο.