Εξαφάνιση 6χρονου: «Αν πάω στη Νορβηγία, θα συλληφθώ» - Η μητέρα του μικρού αγοριού ξεσπά για πρώτη φορά

«Δεν απαντάει στα τηλέφωνα»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Εξαφάνιση 6χρονου: «Αν πάω στη Νορβηγία, θα συλληφθώ» - Η μητέρα του μικρού αγοριού ξεσπά για πρώτη φορά

Η μητέρα του 6χρονου αγοριού που απήχθη από το σπίτι του στην Κηφισιά, μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, Live News, την Παρασκευή 27/5, και παρά το γεγονός ότι και η ίδια έχει απασχολήσει τις αρχές, προσπάθησε να απαντήσει σε όσα την κατηγορεί ο πατέρας του παιδιού, εξηγώντας ποια είναι η πραγματικότητα αυτή τη στιγμή.

Πιο συγκεκριμένα, τόνισε πως η εκδοχή του πρώην άντρα της για τον τρόπο με τον οποίο υποστήριξε πως πήρε στην κατοχή του τον Ράιαν, δεν είναι αληθινή, ενώ αποκάλυψε πως εκείνη είχε έρθει νόμιμα στην χώρα και με την συναίνεση του για να κρατήσει το παιδί.

Παρόλα αυτά, φαίνεται πως έχει αλλάξει γνώμη και σε αντίθεση με τα λεγόμενά της για την κανονική συνύπαρξη και των δύο γονιών στη ζωή του αγοριού, εκείνος δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο.

Οι δηλώσεις της μητέρας του 6χρονου αγοριού που απήχθη από την Κηφισιά

«Αν πληρώσω εγώ κάποιον για να έρθει να πάρει το παιδί με μπράβο, πλαστό διαβατήριο, είναι αποδεκτό αυτό από τις ελληνικές Αρχές;», είπε αρχικά με έντονο ύφος.

Και συμπλήρωσε: «Είπε ότι χτύπησαν την πόρτα, άνοιξε το παιδί, τον ρωτήσαν αν θέλει να πάει με τον μπαμπά του σπίτι και το παιδί είπε ναι και έτσι το πήραν. Προφανώς δεν έγινε έτσι. Είναι καθαρά ένα ψέμα, αυτό φαίνεται από τις μαρτυρίες και το βαν» ανέφερε.

«Αν εγώ πάω στη Νορβηγία θα συλληφθώ γιατί με έχει κατηγορήσει για την απαγωγή του παιδιού. Δεν απαντάει στα τηλέφωνα, δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου μετά από όλο αυτό. Είναι απόλυτα επιθετικός. Σε όλες μου τις αγωγές ζητάω συνεπιμέλεια ενώ εκείνος στις δίκες του ζητούσε αποκλειστική επιμέλεια», ανέφερε στη συνέχεια.

Έπειτα, προσπάθησε να εξηγήσει πως ξεκίνησαν όλα: «Σχεδιάζαμε να έρθουμε μόνιμα. Υπήρχε δική του συναίνεση, υπάρχει και σε μήνυμα που λέει 'ναι σου έδωσα το παιδί για να πας στην Ελλάδα'. Το έχουμε καταθέσει στις Αρχές. Το παιδί ταξίδεψε με το κανονικό του διαβατήριο, αυτό που βγάλαμε μαζί με τον πατέρα του».

«Θα δω ποιες είναι οι νομικές κινήσεις που μπορώ να κάνω. Εγώ ήθελα να έχει και τους δύο γονείς, αλλά η άλλη πλευρά θέλει να έχει μόνο τον πάτερα του», κατέληξε.

Καρέ καρέ το βίντεο από την αρπαγή του μικρού Ράινερ

Για πρώτη φορά, στην κάμερα της εκπομπής T-Live, το απόγευμα της Παρασκευής 27/5, παρουσιάστηκε καρέ καρέ το βίντεο από την ημέρα της εξαφάνισής του μικρού αγοριού, από τη στιγμή που ο πατέρας του βρισκόταν κάτω από το σπίτι με το αμάξι του, μαζί με ένα άλλο πρόσωπο, μέχρι και την ώρα που έφυγαν παίρνοντας μακριά το παιδί από την ασφάλεια της μητέρας του.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να εμπλέκεται και τρίτο άτομο στην αρπαγή, όμως, δεν είναι εύκολο να εντοπιστεί, καθώς τα τζάμια του αυτοκινήτου ήταν φιμέ. Ο μικρός ταξίδεψε στη Νορβηγία με την πτήση των 6.20 το πρωί της Τετάρτη 25/5 από το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το όνομα που χρησιμοποιήθηκε ήταν αυτό του Σβερινικολάϊ Γκούντμπρατσον.