Δολοφονία 19χρονου Θεσσαλονίκη: Έτοιμο το πόρισμα του ιατροδικαστή για τη δολοφονία του Άλκη

Σοκάρει το αποτέλεσμα

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Δολοφονία 19χρονου Θεσσαλονίκη: Έτοιμο το πόρισμα του ιατροδικαστή για τη δολοφονία του Άλκη

Η άγρια δολοφονία που συντελέστηκε στην Θεσσαλονίκη με θύμα τον 19χρονο Άλκη από ότι φαίνεται συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία στο σύνολο της και όχι μόνο τους οπαδούς της ομάδας του Άρη που υποστήριζε. Και ενώ τελέστηκε το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από τον θάνατο του, οι πράξεις αγάπης στο όνομα του δεν έχουν σταματημό, κάνοντας ένα ιστορικό γκραφίτι στη μνήμη του.

Με την υπόθεση να μην κλείνει πρακτικά μέχρι να βγει το ιατροδικαστικό πόρισμα, μέσα από το δελτίο ειδήσεων του Skai την Παρασκευή 3/6 έγινε γνωστός ο τραγικός τρόπος, με τον οποίο κατέληξε το παιδί. Η ιατροδικαστής και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας ΑΠΘ Λήδα-Καλλιόπη Κοβάτση είχε περιγράψει μιλώντας στον ΣΚΑΙ την βαναυσότητα των χτυπημάτων στο κεφάλι, στην μηριαία αρτηρία με το δρεπάνι, με το μαχαίρι τύπου κάραμπιτ και με λοστούς και εν τέλει επιμένει σε αυτό το πόρισμα, συμπληρώνοντας πως το παιδί έφερε πάνω από 30 τραύματα.

Το ιατροδικαστικό πόρισμα για την δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη

Οι φωτογραφίες και τα ονόματα των 12 ατόμων που συνελήφθησαν αρχικά για τον φόνο

Τις φωτογραφίες, αλλά και τα ονόματα και των 12 ατόμων που εμπλέκονται στη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, «η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τελέστηκαν».

Παράλληλα, αναφέρουν πως «στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2310-388340 και 2310-388332 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας».

Δείτε εδώ τα πρόσωπά και τα ονόματά τους.