Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ζήτησε να δώσει του χρόνου Πανελλήνιες

Τι θέλει να σπουδάσει;

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ζήτησε να δώσει του χρόνου Πανελλήνιες

Στις φυλακές Μαλανδρίνου στη Φωκίδα, στα ορεινά Ναυπακτίας. μεταφέρθηκε από χθες, 6/6, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Σύμφωνα με το STAR, βρίσκεται σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης, λόγω της απειλής που φέρεται να είχε πριν από 8 μήνες, όταν Γεωργιανός απείλησε ότι θα τον σκοτώσει.

Τα αιτήματα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, φτάνοντας στις φυλακές είχε κάποια αιτήματα, που παρέθεσε στο διευθυντή των φυλακών.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ζήτησε να κάνει μεροκάματα στις φυλακές. Το αίτημά του εξετάζεται, καθώς του έχει επιβληθεί πειθαρχική ποινή έξι μηνών, γιατί τον έπιασαν με κινητό στο κελί του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Το δεύτερο αίτημά του αφορά στις σπουδές του. Ο πιλότος θέλει να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις του χρόνου, με σκοπό να εισαχθεί στη Νομική Σχολή. Άγνωστη παραμένει η αιτία του συγκεκριμένου αιτήματος. Δεν έχει γνωστοποιηθεί αν ήθελε πάντα να σπουδάσει το συγκεκριμένο αντικείμενο ή η επαφή του με τον χώρο κατά τη διάρκεια της δίκης του τον ώθησε σε αυτή την απόφαση.

Η φυλακή που διαμένει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Σαν βόμβα μεγατόνων έσκασε η είδηση ότι ο γυναικοκτόνος καθ' ομολογίαν Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δέχθηκε επίθεση, που παραλίγο να του στοιχήσει την ζωή του από συγκρατούμενο του (δείτε εδώ λεπτομέρειες). Χτες 6/6 ο 33χρονος μεταφέρθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού που κρατείτο στις φυλακές Μαλανδρίνου,

Εκεί η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Πρωινό» ο πιλότος δεν είναι εμβολιασμένος και για αυτό τον λόγο έπρεπε να μείνει στην απομόνωση για τουλάχιστον 5 ημέρες. Δηλαδή βρίσκεται σε ειδικό κελί, ενώ το Σάββατο 11/6 θα αποφασιστεί σε πoια υποπτέρυγα θα μεταφερθεί.

Το κελί που βρίσκεται αυτή την στιγμή ο πιλότος δεν έχει τηλεόραση, αλλά και ο ίδιος δεν έχει ζητήσει να του δοθεί όταν μεταφερθεί σε κάποιο άλλο κελί, γεγονός που έκανε εξαιρετική εντύπωση στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Εξαιρετική εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είναι ομιλητικός, με όρεξη και σέβεται τους πάντες, μιλώντας τους στο πληθυντικό, ενώ δεν έχει ζητήσει ούτε έξτρα προστασία, ούτε κάποια ειδική μεταχείριση.

Φυσικά μετά την απόπειρα δολοφονίας όλο αυτό μπορεί και να αλλάξει.