Δίκη Λιγνάδη: Τα πυρά του Αλέξη Κούγια κατά του Γιάννη Βλάχου για συκοφαντικές καταγγελίες

Η ανακοίνωσή του δικηγόρου

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Δίκη Λιγνάδη: Τα πυρά του Αλέξη Κούγια κατά του Γιάννη Βλάχου για συκοφαντικές καταγγελίες

Την ώρα που συνεχίζεται η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, με πιο πρόσφατη εξέλιξη, αυτή της κατάθεσης της ηθοποιού και φίλης του Ελπίδας Κούρκουλα, ο συνήγορος του σκηνοθέτη Αλέξης Κούγιας, μέσα από ανακοίνωσή του κάνει λόγο για τρίτη δικαίωση του, ύστερα από ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες, όπως αναφέρει, εις βάρος του από τον δικηγόρο Γιάννη Βλάχο.

Την ανακοίνωση του σχολίασαν και στην εκπομπή Πρωινό την Παρασκευή 10/6, καθώς ο Αλέξης Κούγιας αναφέρει πως ο Γιάννης Βλάχος «αφενός μεν διέδιδε ψευδώς ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης όταν ήταν καθηγητής στο Αρσάκειο, είχε ενοχλήσει σεξουαλικά μαθητές και μαθήτριες του Αρσακείου, αφετέρου δημοσιοποίησε και συκοφάντησε το Δημήτρη Λιγνάδη ισχυριζόμενος ότι εντός της δικογραφίας υπήρχαν φωτογραφίες από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του που αποδείκνυαν ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης έχει διαπράξει το αδίκημα της κατοχής φωτογραφιών που συνιστούν παιδική πορνογραφία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

Όπως είναι γνωστό, κατά τη διάρκεια της ανακρίσεως ο δικηγόρος Γιάννης Βλάχος, ο οποίος καταπάτησε με ακραίο τρόπο σε συνεργασία κυρίως με τη δημοσιογράφο κα Ναταλί Χατζηαντωνίου, αλλά και άλλους ανεύθυνους δημοσιογράφους το τεκμήριο αθωότητος του κου Δημήτρη Λιγνάδη, αφενός μεν διέδιδε ψευδώς ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης, όταν ήταν καθηγητής στο Αρσάκειο, είχε ενοχλήσει σεξουαλικά μαθητές και μαθήτριες του Αρσακείου, και μάλιστα είχε δημοσιοποιήσει και το ότι 300 περίπου μαθητές και μαθήτριες του Αρσακείου έχουν καταγγείλει το Δημήτριο Λιγνάδη γι’ αυτή τη συμπεριφορά (το ίδιο έκανε και στο Δικαστήριο),

αφετέρου δημοσιοποίησε και συκοφάντησε το Δημήτρη Λιγνάδη όχι μόνο όλο το διάστημα πριν την έναρξη της δίκης που ήταν περίπου 12 μήνες, αλλά και όλο αυτό το διάστημα των τεσσάρων μηνών που διαρκεί η δίκη, ισχυριζόμενος ότι εντός της δικογραφίας υπήρχαν φωτογραφίες από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του που αποδείκνυαν ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης έχει διαπράξει το αδίκημα της κατοχής φωτογραφιών που συνιστούν παιδική πορνογραφία.

Κατά τη διάρκεια της δίκης μάλιστα o Γιάννης Βλάχος, ενώ εξεταζόταν ως μάρτυρας ο ένας και μοναδικός εντολέας του, ο Ali (είναι αυτός που ισχυριζόταν ότι ήταν σωφρονιστικός υπάλληλος στη Σουηδία και τελικά αποκαλύφθηκε ότι είναι ένας κοινός απατεώνας που εξαπατούσε αυτούς που τον ακολουθούσαν στο διαδίκτυο, ισχυριζόμενος ότι είναι μεσίτης που μάλιστα έχει αποφοιτήσει από τη Σχολή Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, ενώ δεν είχε τελειώσει ούτε το λύκειο, και διήγε πολυτελή ζωή στο Ντουμπάι,

φωτογραφίζοντας κάθε μέρα το γυμνό σώμα του και οδηγώντας Hummer και πολυτελή οχήματα Mercedes, και σήμερα κάνει πολυτελείς διακοπές στη Σαντορίνη, όπου και πάλι στο διαδίκτυο προβάλλει το γυμνό καλογυμνασμένο σώμα του για ευνόητους λόγους), ζήτησε εντελώς αντιδικονομικά από την κα Πρόεδρο του Δικαστηρίου να αναγνωσθεί αυτό το υλικό, αίτημα, το οποίο το Δικαστήριο απέρριψε, αφού ήταν άσχετο με τη διερευνώμενη υπόθεση, και τότε δημιούργησε ένα εντονότατο επεισόδιο, με έντονους χαρακτηρισμούς, λέγοντας ότι εάν δεν αναγνωσθούν αυτές οι φωτογραφίες, θα υποβάλει ο ίδιος προσωπικές μηνύσεις εναντίον οιουδήποτε υπευθύνου.

Σήμερα, δυστυχώς για τον κο Βλάχο, αλλά και όλους αυτούς που συνεργάστηκαν, για να δημιουργηθεί η «σκευωρία» εις βάρος του κου Λιγνάδη, μετά από επεξεργασία πολλών μηνών και σε συνέχεια αιτήματος που είχε υποβάλει ο Γιάννης Βλάχος στις 27 Ιουλίου 2021 στην Ανακρίτρια που διενεργούσε τότε την ανάκριση, κα Μπότση, ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών έδωσε οριστικό τέλος σε αυτή τη συκοφαντική εκστρατεία εις βάρος του κου Λιγνάδη από το δικηγόρο Γιάννη Βλάχο και τους εντολείς του, επικυρώνοντας τη διάταξη του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών

που διενήργησε την επί 10 μήνες προκαταρκτική εξέταση και ο οποίος αποφάσισε ότι δεν υπήρχε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του Δημητρίου Λιγνάδη καμία φωτογραφία με ανηλίκους που να αποδεικνύει ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης κατείχε πορνογραφικό υλικό ανηλίκων, θέτοντας την υπόθεση οριστικά στο αρχείο.

Υπενθυμίζουμε ότι οριστικά στο αρχείο με διατάξεις Εισαγγελέων Εφετών έχουν τεθεί άλλες δύο συκοφαντικές καταγγελίες στην τηλεόραση αλλά και στο δικαστήριο του Γιάννη Βλάχου, περί του ότι δήθεν ο Δημήτρης Λιγνάδης κακοποίησε μαθητές και μαθήτριες του Αρσακείου, όταν ήταν καθηγητής, γιατί ουδέποτε απεδείχθη ότι έστω και ένας μαθητής ή μαθήτρια τον κατήγγειλε, αλλά και το ότι δήθεν ο Δημήτρης Λιγνάδης κακοποιούσε ανήλικα προσφυγόπουλα που κατοικούσαν σε δομές προσφύγων.

Δυστυχώς, αυτούς τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς του Γιάννη Βλάχου τούς υιοθέτησαν επί μήνες, ακόμη και μέχρι σήμερα, κάποιοι «δημοσιογράφοι» που αρθρογραφούν σε συγκεκριμένες εφημερίδες και sites, με προεξάρχουσα την κα Ναταλί Χατζηαντωνίου, αλλά και κάποιοι παρουσιαστές – δημοσιογράφοι life style εκπομπών, και έχουμε έρθει στη δύσκολη θέση, κατ’ εντολή του κου Λιγνάδη, να τους μηνύσουμε και να τους ενάγουμε ζητώντας αποζημίωση για όσα παρανόμως διέπραξαν εις βάρος του, καταργώντας το τεκμήριο της αθωότητός του και συκοφαντώντας τον ακραία ακόμη και μέχρι σήμερα.

Υ.Γ. Δεν θέλουμε ποτέ να πιστέψουμε ότι αυτή η ταύτιση απόψεων και αντιλήψεων, αλλά και όλη αυτή η συμπεριφορά εις βάρος του κου Λιγνάδη είναι αποτέλεσμα της φιλικής σχέσεως του κου Βλάχου και της κας Χατζηαντωνίου, η οποία είναι παγκοίνως γνωστή.

Αθήνα, 09/06/2022

Με εκτίμηση

Αλέξιος Χ. Κούγιας

Τα πυρά του Αλέξη Κούγια κατά του Γιάννη Βλάχου για συκοφαντικές καταγγελίες

Οι νέες αιχμές του μετά την ανακοίνωσή του για το «κύκλωμα δημοσιογράφων»

Την Τρίτη 8/6 πριν μπει στη δικαστική αίθουσα, ο Αλέξης Κούγιας θέλησε να κάνει δηλώσεις στο Πρωινό και να τοποθετηθεί εκ νέου σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε και το «κύκλωμα δημοσιογράφων» που όπως ανέφερε κατευθύνει την κοινή γνώμη ουσιαστικά "εναντίον" του θεατρανθρώπου.

Ο ποινικολόγος αναφέρθηκε στον περίφημο μάρτυρα Ν.Σ. και τη δημοσιογράφο Ναταλί Χατζηαντωνίου που σε χθεσινή ανακοίνωσή του τη χαρακτήρισε μαζί με άλλους ως «κύκλωμα δημοσιογράφων».

«Έμαθα ότι δεν είναι δημοσιογράφος. Είναι μία κυρία με κατσαρά μαλλιά που είναι περιφερειακή σύμβουλος με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Νόμιζα ότι είναι δημοσιογράφος. Δικαιολογείται η συμπεριφορά της απέναντί μου γιατί ήταν ιδιαίτερα εξυβριστική με έναν τρόπο αλητείας. Αντρικής αλητείας. Τώρα καταλαβαίνω ότι έχει μία στάση ζωής τέτοια. Αυτό μάλιστα που έκανε να διακόψει εσάς τους δημοσιογράφους πάλι με τέτοια επίθεση έδειξε τι άνθρωπος είναι. Είμαι συνηθισμένος σε τέτοιες επιθέσεις. Αυτή την “κυρία” την αντιμετώπισα με χιούμορ».

Οι νέες αιχμές του Αλέξη Κούγια μετά την ανακοίνωσή για το «κύκλωμα δημοσιογράφων»

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε και στις εκλογές του ΣΕΗ, τη διαγραφή του Δημήτρη Λιγνάδη αλλά και στον Σπύρο Μπιμπίλα, αποκαλώντας τον πάλι ως “Μπίμπιλα”. «Δεν καταλαβαίνω τι αποφάσεις πολιτικές μπορεί να παίρνει ένα Σωματείο, δεν είναι η Βουλή» είπε χαρακτηριστικά.