Πάτρα: «Δεν θα μιλήσει ποτέ» - "Καταπέλτης" ο Θανάσης Κατερινόπουλος για την Ρούλα Πισπιρίγκου

«Τα λάθη είναι τραγικά»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: «Δεν θα μιλήσει ποτέ» -

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπή του ANT1, το Πρωινό, το πρωί της Πέμπτης 16/6, και μίλησε για την υπόθεση της Πάτρας, την ίδια στιγμή που η Ρούλα Πισπιρίγκου πραγματοποιεί την μία μήνυση μετά την άλλη σε δημοσιογράφους και εκπομπές.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως η 33χρονη κατηγορούμενη δεν θα ομολογήσει ποτέ για ότι έχει συμβεί, σε αυτή την φάση που βρίσκονται τα πράγματα, όμως δεν είναι η μόνη ένοχη, καθώς πολλοί μπορεί να γνώριζαν ή να έχουν αποκρύψει πράγματα και να έχουν αφήσει την τύχη των κοριτσιών να φτάσει σε αυτό το σημείο.

Οι δηλώσεις του Θανάση Κατερινόπουλου για την τραγωδία στην Πάτρα

«Περιμένουμε όλοι να καταθέσουν οι ιατροδικαστές το πόρισμα, θα μιλήσουν τα στοιχεία και θα οδηγήσουν τους υπεύθυνους στη δικαιοσύνη», είπε αρχικά.

Έπειτα, σημείωσε πως έχουν γίνει πολλά λάθη στην υπόθεση: «Κοιτάξτε, το ότι υπήρξαν κι άλλα αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας και άλλους, υπήρξαν, αυτό είναι δεδομένο. Στα πλημμελήματα δεν υπάρχει αυτόφορη διαδικασία σε αυτή τη φάση, θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, εκτιμώ πάντα.

Τώρα σε βαθμό κακουργήματος, δεν ξέρω, αυτό θα φανεί από την ανάκριση, αν, ποιος και πόσοι γνώριζαν ή εμπλέκονταν, αν εμπλέκονταν στην όλη αυτή διαδικασία. Θα φανεί, θέλω να πιστεύω».

Και εξήγησε ποια είναι αυτά: «Στην παρασιώπηση διαφόρων εγκλημάτων τα οποία γίνανε. Κυρίως, σε αυτό το κομμάτι αναφέρομαι. Εκτιμώ ότι κάποια άτομα από το στενό οικογενειακό περιβάλλον, μπορεί να μην γνώριζαν για τις δολοφονίες, γνώριζαν, όμως, τα υπόλοιπα προβλήματα που υπήρχαν.

Τα λάθη σε αυτή την περίπτωση είναι τραγικά. Είναι λάθη που ξεκίνησαν και από τις Αστυνομικές Αρχές της περιοχής, είναι λάθη που έγιναν και από τους ιατροδικαστές.

Είναι λάθη που έγιναν και από το ΕΚΑΒ, όταν πήγε και παρέλαβε ένα νεκρό παιδί, αυτό είναι πρωτοφανές στα χρονικά, ένα παιδί παγωμένο το παρέλαβαν και το μετέφεραν στο νοσοκομείο, ενώ δεν θα έπρεπε να το κάνουν, θα έπρεπε να ειδοποιήσει το ΕΚΑΒ την αστυνομία. Θα έπρεπε να πάει στο σημείο ιατροδικαστής, να πάνε οι αξιωματικοί της αστυνομίας, να κάνουν την αυτοψία στον χώρο.

Και πιστεύω ότι αν είχε γίνει αυτό, η λύση του μυστηρίου θα είχε ξεκινήσει από τότε. 'Εγιναν και κάποιες έρευνες, που κι αυτές είναι προβληματικές, δεδομένου ότι όταν έκαναν την κατοίκον έρευνα στο σπίτι της κυρίας Πισπιρίγκου θα έπρεπε να σφραγιστεί το σπίτι, κάτι το οποίο δεν έγινε. Και μην ξεχνάμε ότι είχαν πρόσβαση σε όλους τους χώρους του οικήματος.

Έπρεπε να σφραγιστούν όλα, με αποτέλεσμα στην πορεία να δούμε κάποιον νομικό την προηγούμενη βδομάδα, να μπαίνει μέσα και να κουβαλάει ένα καρότσι».

«Θεωρώ ότι δεν θα μιλήσει ποτέ. Είχα πει ότι αν είχε παραμείνει στις Αστυνομικές Αρχές για ανάκριση, ίσως να μιλούσε. Τώρα πλέον, μετά από όλη αυτή τη διαδικασία θεωρώ ότι δεν θα μιλήσει ποτέ.

Την πλήρη αλήθεια δεν νομίζω να την ξέρει ο πρώην σύζυγός της, δεν νομίζω ότι την ξέρει όλη η οικογένειά της, αλλά δεν μπορεί να μην υπάρχουν και κάποιοι που ξέρουν κάποια πράγματα τα οποία και απέκρυψαν ή δεν απέτρεψαν στο παρελθόν, με αποτέλεσμα να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε», κατέληξε.

Σε αυτό το δωμάτιο άφησε την τελευταία της πνοή η άτυχη Τζωρτζίνα

Την ώρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου επιμένει πως δεν έχει πειράξει την Μαλένα και την Ίριδα μιας και πλέον οι υποψίες έχουν στραφεί πάνω της σχετικά με τους θανάτους τους, και ενώ αναμένεται το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλογριά για τον θάνατο τους, το T-live φέρνει ακόμη μία αποκάλυψη, δείχνοντας πλάνα από το δωμάτιο 12 του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» όπου κατέληξε η άτυχη Τζωρτζίνα.

Όπως θα δεις, η πόρτα του δωματίου 12 διαθέτει ένα πολύ μεγάλο παράθυρο, που σημαίνει ότι όποιος θέλει, μπορεί να περάσει απ’ έξω και να γίνει αντιληπτός. Σε αντίθεση με την Τζωρτζίνα, η Μαλένα το πρώτο παιδί που πέθανε το 2019, «έσβησε» σε δωμάτιο νοσοκομείου που δεν είχε κανένα παράθυρο.

Οι Αρχές θεωρούν ότι λόγω του παραθύρου που μπορούσε να δει κάποιος στο εσωτερικό, η Ρούλα Πισπιρίγκου άλλαξε ενδεχομένως τον τρόπο δράσης της και χρησιμοποίησε την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα. Αντιστρόφως, η υπεράσπιση της 33χρονης το χρησιμοποιεί ως επιχείρημα, καθώς όπως λέει ο κ. Παπαδόπουλος, αφού όποιος περνούσε μπορούσε να δει μέσα, τότε για ποιον λόγο η Ρούλα Πισπιρίγκου να σκοτώσει την 9χρονη;