Τρίτη, 09 Αυγούστου 2022 | Επικοινωνία

Τραγωδία Πάτρα: Η αρχή του τέλους - Το ντοκουμέντο που δίνει απαντήσεις για την Ίριδα

Όλα όσα αποκάλυψε η Αγγελική Νικολούλη

Τραγωδία Πάτρα: Η αρχή του τέλους - Το ντοκουμέντο που δίνει απαντήσεις για την Ίριδα
Ενημέρωση 18.06.2022 10:45
Από Γεωργία Σαμπαζιώτη

Όλο και πιο κοντά στην επίλυση της υπόθεσης της Τραγωδίας στην Πάτρα που έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα βρίσκονται οι αρχές. Μέρα με τη μέρα όλο και κάποια νέα αποκάλυψη έρχεται στο φως γύρω από το θάνατο των τριών κοριτσιών, ενώ καθοριστική είναι και η συμβολή της Αγγελικής Νικολούλη που χθες από την εκπομπή της αποκάλυψε ότι ένα εύρημα που εντοπίστηκε στην κούνια της μικρής Ίριδας αποτελεί αδιάσειστο στοιχείο για τα αίτια θανάτου της.

Ήδη από χθες είχαμε τη σοκαριστική αποκάλυψη στο δελτίο του MEGA, όπου ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος ότι στο πόρισμα για τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών, Μαλένας και Τζωρτζίνας θα αναφέρεται ως αιτία θανάτου η εγκληματική ενέργεια. Το πόρισμα αναμένεται να παραδοθεί στις 21 Ιουνίου.

Ποιο νέο στοιχείο αποκάλυψε η Νικολούλη για το θάνατο της μικρής Ίριδας

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για τη Μαλένα και την Ίριδα, έχουν δείξει, σύμφωνα με πληροφορίες, πως δεν ευθύνεται για τον θάνατό τους κάποια τοξική ουσία.

Αντιθέτως, το έγγραφο πόρισμα των ιστολογικών εξετάσεων που παραδόθηκε στους υπεύθυνους για την έρευνα ιατροδικαστές, οδηγεί στο συμπέρασμα πως τα δύο κοριτσάκια υπέστησαν ασφυκτικό θάνατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής, το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του βρέφους, αποτελεί στοιχείο – «κλειδί» για τα αίτια του θανάτου του. Τα εργαστήρια έδειξαν ότι αυτό που βρέθηκε δεν ήταν αίμα από το τραύμα στο στόμα του παιδιού, αλλά διάσπαρτες οροαιματηρές κηλίδες, δηλαδή υγρό από πνεύμονες μαζί με αίμα, που προκλήθηκαν από πνευμονορραγία, που σημαίνει απλά πνευμονικό οίδημα.

Την εικόνα αυτή ολοκληρώνει και το μήνυμα που έστειλε η κατηγορούμενη στον τότε σύζυγό της σχετικά με το πανάκι της Ίριδας που κρατούσε πάντα στον ύπνο της.

Πέρα όμως από αυτό το εύρημα, οι επιστήμονες εντόπισαν και στον εγκέφαλο του βρέφους αιμορραγικές διηθήσεις, συμβατές με υποξία. Υπάρχουν και ηπατικές αλλοιώσεις επίσης συμβατές με υποξία στην Ίριδα και τη Μαλένα. Αυτή η υποξία εφόσον δεν συνδέεται με δηλητηρίαση ή παθολογικά αίτια, θεωρείται ότι προκλήθηκε από ασφυκτικό θάνατο.

Ο φλεβόκομβος στον οποίο είχε στηριχθεί για το θάνατο της Ίριδας η Ρούλα Πισπιρίγκου, ως εύρημα από τις νέες ιστολογικές εξετάσεις, δεν έχει εξαιρεθεί. Τα καρδιογραφήματα του παιδιού όμως ήταν αρνητικά, άρα δεν θα μπορούσε σύμφωνα με τους επιστήμονες να αποτελέσει αιτία θανάτου στην παρούσα φάση, γιατί πολύ απλά θα είχε οδηγήσει σε θάνατο το βρέφος από τον πρώτο καιρό της ζωής του.

Πάτρα: «Συνεχίζω να ζω...» - Ο άτυχος αγοραστής σπιτιού της οικογένειας Πισπιρίγκου συγκλονίζει με την περιπέτειά του

Οι εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση της Πάτρας δεν έχουν τέλος καθώς ολοένα και περισσότερες πληροφορίες βγαίνουν στην επιφάνεια που "καίνε" τόσο την Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού όσο και τον Μάνο Δασκαλάκη.

Ο Θεοχάρης Μαρκουλής έχει αγοράσει ένα διαμέρισμα που ανήκε στην οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου και από τότε έχει χάσει τον ύπνο του. Ο άτυχος άνθρωπος μίλησε στο Live News για την περιπέτεια που ζει εδώ και καιρό.

Μέσω αγγελιών από την Πάρμα της Ιταλίας, βρήκε το σπίτι που ήθελε να πουλήσει η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών του Νέου Δρόμου στην Πάτρα.

Όπως ανέφερε, η αρχική τιμή του ακινήτου ήταν στα 30.000 ευρώ, όμως ύστερα από αντιπροσφορά που έγινε, ύψους 40.000 ευρώ, η τιμή ανέβηκε και τελικά το ποσό «κλείδωσε» στα 33.000 ευρώ.

Το δράμα του είναι ότι έχασε πριν από λίγο καιρό τη σύντροφό του από καρκίνο και ερχόμενος στην Ελλάδα για να ξεπεράσει τον θάνατο δεν βρίσκει ηρεμία στο πένθος του από τους δημοσιογράφους που πολιορκούν το σπίτι.

«Ζω 25 χρόνια στην Πάρμα της Ιταλίας. Είχα σύντροφο Ιταλίδα και έψαχνα να βρω ένα σπίτι μέσω Internet, πήρα κάποιον μεσίτη, του είπα το τι ακριβώς ζητάω, μου έδειξε ένα σπίτι στις εργατικές κατοικίες, που το σημαδεύουν εδώ και 40 ημέρες οι δημοσιογράφοι και δεν με αφήνουν να βρω την ησυχία μου, γιατί έχασα και την σύντροφό μου. Μου έδειξε ένα σπίτι, του είπα ότι δεν θέλω σε εργατική πολυκατοικία, να βρούμε κάτι άλλο. Μου έστειλε ένα βίντεο δύο λεπτών και άλλαξα γνώμη. Του είπα ότι θέλω να το κλείσουμε το σπίτι, να δώσω προκαταβολή».

«Είδα το όνομα Ελένη Λεγάτου και κάτι μου θύμιζε. Κάλεσα τον δικηγόρο μου στην Πάτρα και μου είπε ότι το σπίτι δεν έχει σχέση με την Πισπιρίγκου. Με έπεισε, βέβαια στενοχωρήθηκα στην αρχή», δήλωσε.

«Εδώ και 3 μήνες ήμουν από πάνω από τη σύντροφό μου. Δεν ήθελε νοσοκομείο. Συνεχίζω να ζω την περιπέτεια» είπε για την πολιορκία που δέχεται.

«Την οικογένεια της Λεγάτου δεν την γνωρίζω. Είναι μια πονεμένη μητέρα» είπε.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Πάτρα: Η τύχη της τσάντας της 9χρονης Τζωρτζίνας που περιφέρεται δεξιά και αριστερά

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η μητέρα και η αδελφή της πάντα στο πλευρό της

Share