Πάτρα: Βγήκε το πόρισμα για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας - Δολοφονήθηκαν από...

Είναι επίσημο!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: Βγήκε το πόρισμα για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας - Δολοφονήθηκαν από...

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος ερευνών για τους θανάτους των παιδιών στην Πάτρα. Η Ρούλα Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, ήταν η βασική ύποπτος και για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών, της Μαλένας και της Ίριδας.

Το πρωί της Δευτέρας οι δύο ιατροδικαστές Καρακούκη και Καλόγρια παρέδωσαν το πόρισμά τους για τα αίτια των θανάτων των παιδιών στις Αρχές (δείτε εδώ τις τελευταίες εξελίξεις για τον Μάνο Δασκαλάκη).

Δολοφονήθηκαν με τον ίδιο τρόπο Μαλένα και Ίριδα

Σύμφωνα με το πόρισμα και τα 3 παιδιά της οικογένειας Πισπιρίγκου, δολοφονήθηκαν από ασφυξία και ο θάνατός τους δεν οφείλεται σε παθολογικά αίτια, που υποστήριζαν οι συγγενείς της 33χρονης κατηγορούμενης.

Συγκεκριμένα η Μαλένα και η Ίριδα πέθαναν από ασφυκτικό θάνατο «φράξη των ανωτέρων αεραγωγών (στόματος και μύτης)» που προήλθε από ανθρώπινο παράγοντα και φαίνεται πως καθώς το μοτίβο είναι ίδιο, και ο ένοχος πιθανότατα να είναι ο ίδιος και στις 3 περιπτώσεις.

Στην περίπτωση της Ίριδας το «κλειδί» ήταν το περιβόητο πανάκι. Κι αυτό γιατί το αίμα και τα άλλα υγρά όπως αποδείχτηκε από τις εξετάσεις των δύο ιατροδικαστών δεν προέρχονταν από τους πνεύμονες, καθώς θα βρίσκονταν υπολείμματα στην τραχεία, αλλά από πληγή στο στόμα του μόλις 6 μηνών μωρού.

Το γεγονός αυτό φανερώνει ότι το πανάκι χρησιμοποιήθηκε για να φραγεί η στοματική κοιλότητα του παιδιού, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυκτικό θάνατο. Μέσα στο σπίτι εκείνη τη μοιραία νύχτα για το αγγελούδι, την Άνοιξη του 2021, ήταν η Ρούλα Πισπιρίγκου, η αδερφή της Δήμητρα και η τότε 8χρονη Τζωρτζίνα.

Για την Μαλένα τώρα οι τοξικολογικές αλλά και η εξετάσεις χρώσεις που έγιναν δεν έδειξαν τίποτα το επιλήψιμο, καθώς βρέθηκαν καθαρές. Η ηπατική ανεπάρκεια που βρέθηκε ως αίτια θανάτου στο 3,5 χρονών κοριτσάκι σε συνδυασμό με κάποια άλλα ευρήματα οφείλεται σε ασφυξία η οποία προήλθε από ανθρώπινο παράγοντα.

Πάτρα- παιδιά

Καλούν άμεσα για κατάθεση τους γονείς της Πισπιρίγκου

Οι γονείς της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου ενημερώθηκαν νωρίς το πρωί της Κυριακής 19/6 ότι Τη Δευτέρα 20/6 καταθέτουν στις αρχές. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το pelop.gr, το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να καταθέσουν στους άνδρες του κλιμακίου του τμήματος Ανθρωποκτονιών που βρίσκεται στην Πάτρα, η μητέρα της Πισπιρίγκου, Ελένη Λεγάτου, αλλά και ο πατέρας της Ανδρέας Πισπιρίγκος.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται φυσικά, καθώς έχει γίνει γνωστό εδώ και μέρες πως στο στόχαστρο των αρχών για κατάθεση έχουν μπει δέκα συγγενικά πρόσωπα των Πισπιρίγκου - Δασκαλάκη, ώστε να προσφέρουν οποιοδήποτε στοιχείο θα μπορέσει να ρίξει φως στην οριστική επίλυση του μυστηρίου για το θάνατο των τριών κοριτσιών, Μαλένας, Ίριδας και Τζωρτζίνας.

Οι γονείς της 33χρονης που βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό με την κατηγορία την ανθρωποκτονίας από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας ετοιμάζονται να καταθέσουν στο Ειδικό κλιμάκιο που βρίσκεται στην Πάτρα, αύριο Δευτέρα 20/6.

Υπενθυμίζεται, ότι ο εν διαστάσει σύζυγος της Ρούλας και πατέρας των τριών παιδιών Μάνος Δασκαλάκης έχει καταθέσει ήδη, ενώ το ίδιο έχει συμβεί και με τον πατέρα του. Οι καταθέσεις τους δόθηκαν στο Ανθρωποκτονιών, στην Αθήνα.