15 ευρώ ο εσπρέσο ενώ η μερίδα καλαμαράκια... - Η λίστα με τις τιμές που επικρατούν φέτος στη Μύκονο

Απλησίαστα ποσά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
15 ευρώ ο εσπρέσο ενώ η μερίδα καλαμαράκια... - Η λίστα με τις τιμές που επικρατούν φέτος στη Μύκονο

Οι τιμές στη Μύκονο είναι κάθε χρόνο τσιμπημένες ωστόσο όπως όλα δείχνουν, φέτος έχουν πάει στον Θεό (δείτε εδώ τον τιμοκατάλογο του 2018)! Μάλιστα, δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους πιο ακριβούς προορισμούς για την φετινή σεζόν.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι και πολλοί καλλιτέχνες την επιλέγουν για τις καλοκαιρινές συναυλίες τους (δείτε εδώ πόσο κόστισε το θεαματικό show της Φουρέιρα).

Η Ελλάδα, σύμφωνα με τον συντάκτη του δημοσιεύματος, είναι «το νέο ανατέλλον αστέρι ανάμεσα στους προορισμούς για διακοπές μετά την πανδημία».

Οι απλησίαστες τιμές της Μυκόνου

«Για την ευρωπαϊκή τουριστική βιομηχανία, αυτό το καλοκαίρι σηματοδοτεί τη μεγάλη επιστροφή. Μετά από 2,5 χρόνια πανδημίας, η επιθυμία για ήλιο και παραλία είναι τόσο μεγάλη, που οι κρατήσεις ξεπερνούν τις προσδοκίες του κλάδου» αναφέρει.

Μύκονος τιμές

Ορισμένοι προορισμοί μάλιστα αναμένεται να φτάσουν ακόμη και τα προ πανδημίας επίπεδα του 2019, που ήταν επίσης χρονιά ρεκόρ σε πολλά μέρη. Όμως οι φετινές διακοπές έχουν το τίμημά τους, σημειώνει ο συντάκτης, εξηγώντας ότι ο υψηλός πληθωρισμός, που στην ευρωζώνη έφτασε το 8,1% κάνει και τις καλοκαιρινές διακοπές πιο ακριβές.

Οι τιμές, σημειώνει, για ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων εκρήγνυνται. «Εάν δεν προσέξει κανείς στη Μύκονο, θα τον ξεσκίσουν αλύπητα: 79 ευρώ η μερίδα καλαμάρια στα κάρβουνα, 15 ευρώ ο εσπρέσο» γράφει ο αρθρογράφος, που υποστηρίζει ότι παρά την οργή αρκετών ταξιδιωτών για τις τιμές στα social media, μέχρι στιγμής, η επιθυμία για ταξίδι στην Ελλάδα δεν υποχωρεί.

Αμερικανίδα travel blogger «άδειασε» τη Μύκονο

Η γνωστή Αμερικανίδα travel blogger «Sunday Travel», σε ένα βίντεο που δημοσίευσε στο Tik Tok, απαριθμεί τους τρεις λόγους, για τους οποίους δεν θα επιλέξει ποτέ ξανά στη ζωή της να περάσει τις διακοπές της στη Μύκονο.

1) Είναι λιμάνι για κρουαζιερόπλοια. Τα περισσότερα νησιά έχουν συγκεκριμένο αριθμό τουριστών, τον οποίο μπορούν να αντέξουν. Όταν στη Μύκονο εμφανίζονται καθημερινά κρουαζιερόπλοια με χιλιάδες τουρίστες που κατεβαίνουν απλά για λίγες ώρες στο νησί, αυτός ο αριθμός δεν μπορεί να ελεγχθεί.

2) Το γενικότερο κλίμα της Μυκόνου. Όπως λέει η ίδια, το νησί είναι ένας «παιδότοπος για πλούσιους», επομένως αν θέλεις απλά να δεις κάτι από Ελλάδα, δεν θα διαλέξεις αυτό το νησί.

3) Το κόστος. Η Μύκονος είναι το ακριβότερο ελληνικό νησί, με τις τιμές της να είναι τουλάχιστον διπλάσιες από άλλα αντίστοιχα μέρη. Γι’ αυτό το λόγο, ειδικά φέτος, όλο και περισσότεροι influencers προτείνουν στο κοινό τους να επισκεφτεί την Πάρο, τη Σίφνο, τη Μήλο ή τη Νάξο, αντί για τη Μύκονο.

@lizleatrice

Why I won’t be returning to Mykonos 🇬🇷 so excited to be back in Greece this summer🙏 @sunday_travel #greece #greekislands #europeansummer #expectationsvsreality #mykonos #mykonosgreece #vacation #europeanvacation #tripplanning #vacationplanning #honeymoon #honeymoonplanning

♬ original sound - lizleatrice