Πάτρα: Το έγγραφο με το πόρισμα των ιατροδικαστών για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας

Καταιγιστικές οι εξελίξεις

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πάτρα: Το έγγραφο με το πόρισμα των ιατροδικαστών για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας

Οι ιατροδικαστές ερεύνησαν λεπτομερειακά το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας και με οδηγό τις φωτογραφίες από τα σημάδια στο πρόσωπο της πρώτης και το ματωμένο πανάκι της δεύτερης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα δυο κορίτσια δολοφονήθηκαν και υπήρξε ανθρώπινη παρέμβαση στην πράξη αυτή.

Το πόρισμα των ιατροδικαστών για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας

«Ο συνδυαστικός αποκλεισμός, παθολογικών αιτιών θανάτου, οδηγεί συμφωνα και πάλι με τη μεθοδολογια εργασίας στον βίαιο μηχανισμο θανατου. Εν συνεχεια, με δεδομένο το μηχανισμο επίδρασης μηχανικου, ηλεκτρικου ή αλλου παράγοντα καθως και δηλητηρίασης η διαγνωστικη προσεγγιση κατευθύνεται στο στερητικο ασφυκτικο μηχανισμο θανάτου. Στη συγκεκριμενη περιπτωση τον ασφυκτικο μηχανισμο ως αιτια θανατου επιβεβαιωνουν τα εξης νεκροψιακα/ παθολογοανατομικα/φωτογραφικα ευρηματα: - εκδορες κατα το ριζορινιο και εντυπωμα στη δεξια παρεια κατα τον νεκροψιακο ελεγχο της Μαριας Ελενης Δασκαλακη και την επισκοπηση των φωτογραφιων. Κακωσεις εν ζωη γενομενες στοματικου βλενογονου ανω χειλους στοματος κατα τον νεκροψιακο ελεγχο του αβαπτιστου θηλεως και την επισκοπηση των φωτογραφιων, σε συνδυασμο με το ανευρεθεν πανακι που εφερε ικανη ποσοτητα αιματος».

Αυτό είναι το απόσπασμα από το πόρισμα Καρακούκη - Καλογριά που οδηγεί σε ασφυκτικό θάνατο και εγκληματική ενέργεια και αναμένεται να προκαλέσει ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας.

Το πόρισμα των ιατροδικαστών για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας

Στην Εισαγγελία η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο Ίριδας και Μαλένας

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας μετά το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλογρηά, σύμφωνα με το οποίο υπήρχε ανθρώπινος παράγοντας που επέφερε τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρούλα Πισπιρίγκου καλείται εντός των ημερών από τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών που χειρίζονται την έρευνα της Εισαγγελίας για νέες εξηγήσεις με την ιδιότητα της υπόπτου για τις δολοφονίες και των δύο άλλων παιδιών της.

Το πόρισμα των ιατροδικαστών ανοίγει τον δρόμο στους εισαγγελείς να προχωρήσουν την έρευνά τους, καλώντας τη Ρούλα Πισπιρίγκου -σε πρώτη φάση- ως ύποπτη, για ανθρωποκτονία κατά συρροή. Εάν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν ενδείξεις ενοχής της, οι εισαγγελείς θα ασκήσουν εναντίον της ποινική δίωξη.