Πάτρα: Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για την ασφυξία που υπέστη η Μαλένα και η Ίριδα

«Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι γιατροί φορούν γάντια....»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Πάτρα: Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για την ασφυξία που υπέστη η Μαλένα και η Ίριδα

Η είδηση που κυκλοφορεί τελευταία πως η υπόθεση της Πάτρας έχει ενισχυθεί με νέα στοιχεία, αφού ολοκληρώθηκε το πόρισμα των ιατροδικαστών σχετικά με τα αίτια θανάτου της Ίριδας και της Μαλένας έχει ταράξει το πανελλήνιο και πάνω από όλους το Μάνο Δασκαλάκη.

Μέσα από την εκπομπή T-Live την Τρίτη 21/6 σχολιάστηκαν πιο αναλυτικά τα νέα στοιχεία, που βγήκαν στη δημοσιότητα από τη Δευτέρα 20/6. Αφού λοιπόν καταρρίφθηκε ο φλεμβόκοκος ως λόγος θανάτου, αυτή τη στιγμή οι ειδικοί προσπαθούν να εξηγήσουν τους τρόπους, με τους οποίους τα κορίτσια υπέστησαν την ασφυξία.

Νέες πληροφορίες για το ιατροδικαστικό πόρισμα της Μαλένας και της Ίριδας

«Στα δύο παιδιά, σε Μαλένα και Ίριδα οι εξωτερικές κακώσεις είναι αδιαμφισβήτητες. Η Μαλένα έχει νυχιές, οι οποίες δε μπορεί να προκλήθηκαν κατά την ανάνηψη. Πρώτο επειδή τα σημάδια έχουν αιμορραγικές διηθήσεις και δεύτερον δεν έγινε ΚΑΡΠΑ. Στο παιδί δόθηκε μόνο αδρεναλίνη.

Άλλωστε το πιο σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι γιατροί φορούν γάντια και δε μπορούν να επιφέρουν τέτοιον τραυματισμό με τα νύχια τους. Η Ίριδα είχε πληγές μέσα στο στόμα της. Το πανάκι έχει αίμα από αυτές τις πληγές. Πώς προκλήθηκαν αφού το παιδάκι δεν είχε δόντια; Έγινε εξέταση στο πανάκι το οποίο έδειξε ότι είχε αίμα και σάλια.

Οι χρώσεις, οι οποίες έγιναν από τον παθολογοανατόμο, δεν έδειξαν αιφνίδιο βρεφικό θάνατο, για την Ίριδα έδειξαν ασφυξία. Το πνευμονικό οίδημα, το οποίο αναγράφεται στην Ιατροδικαστική της Ίριδας δεν ελήφθη, καθώς αναφέρεται σε πολλούς θανάτους.

Η ηπατική ανεπάρκεια η οποία αναφέρεται ως αιτία θανάτου της Μαλένας είναι λανθασμένη ερμηνεία των ιστολογικών ευρημάτων, καθώς ένα παιδί με τέλεια ηπατικά ένζυμα δεν πεθαίνει από ανεπάρκεια. Έχουν βρεθεί ασφυκτικές κηλίδες στους πνεύμονες».

Ο Κατερινόπουλος μετά το πόρισμα για τους θανάτους

Χαμός έγινε στα ειδησεογραφικά γραφεία όταν οι ιατροδικαστές Καρακούκη και Καλόγρηας παρέδωσαν το πόρισμά τους για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες η αιτία του θανάτου των δύο κοριτσιών είναι ίδια, η ασφυξία.

Αυτή την είδηση αποφάσισε να σχολιάσει και ο ταξίαρχος εν αποστρατίαν, Θανάσης Κατερινόπουλος στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Η Τζωρτζίνα μίλησε με τον θάνατό της. Αν στην πρώτη ιατροδικαστική εξέταση είχε γίνει κλινική συνεκτίμηση της κατάστασης τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Δεν υπήρχαν ηπατικά ένζυμα, δεν υπήρχαν φλεγμονές. Αν είχαν γίνει όλα αυτά θα πήγαιναν σε μία δεύτερη εκτίμηση και θα είχαν σωθεί και η Ίριδα και η Τζωρτζίνα.

Στην Ίριδα τα λάθη ήταν τραγικά. Και ο Μάνος τι έκανε; Τη ζωή του. Και η Ρούλα τι έκανε; Τη δική της ζωή και τις δικές της δηλώσεις. Και η γιαγιά με την αδελφή τι κάνανε; Τα μαλλιά για να βγουν στις κάμερες. Η Δικαιοσύνη έχει τον λόγο πλέον».