«Τότε θα μιλήσω...» - Η γιαγιά του Μάνου Δασκαλάκη "σπάει" για πρώτη φορά την σιωπή της

«Θέλω να βρεθούν οι ένοχοι, να πληρώσουν»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Τότε θα μιλήσω...» - Η γιαγιά του Μάνου Δασκαλάκη

Η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι έτοιμη να καταθέσει για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, Ίριδας και Μαλένας και λίγο πριν αυτό η γιαγιά του Μάνου Δασκαλάκη μίλησε για πρώτη φορά στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» και την δημοσιογράφο Βούλα Αγγουρά.

Τι είπαν ο κουμπάρος του ζευγαριού & η γιαγιά του Μάνου Δασκαλάκη

«Θέλω να βρεθούν οι ένοχοι, τίποτε άλλο. Να πληρώσουν. Να βρεθεί, όποιος φταίει. Όποιος φταίει, να πληρώσει. Σοκαρίστηκα πολύ με το πόρισμα, κοκκάλωσα. Μία που το άκουσα, μία που έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Δε θέλω να σχολιάσω κάτι τώρα, θέλω να πιστοποιηθεί το “χέρι” με βάση αυτό το πόρισμα που βγήκε, ότι τα παιδιά πήγαν από ασφυκτικό θάνατο και μόλις αποδειχθεί ποιο χέρι το έκανε, τότε θα μιλήσω. Όλα αυτά που ακούγονται για τη συμπεριφορά της Ρούλας τα πρωτοπληροφορήθηκα από τα ΜΜΕ».

Από την μεριά του, ο κουμπάρος του ζευγαριού δήλωσε: «Δεν ήξερα τίποτα. Από μία περίοδο και μετά δεν είχαμε πολλές σχέσεις. Όσα χρόνια κάναμε παρέα πριν το γάμο η Ρούλα δε μου είχε περάσει την αίσθηση ενός χειριστικού ατόμου. Ήταν ισάξιοι μεταξύ τους. Πρέπει να βρεθεί ποιο χέρι τα έκανε. Δεν μπορώ να πιστέψω, αυτές οι ψυχούλες που δεν είχαν βγει στην κοινωνία. Πρέπει να βρεθεί το συντομότερο ποιος το έκανε, για αυτά τα τρία παιδιά», σημείωσε στο «Χαμογέλα και πάλι.

Δεν έχω έρθει σε επαφή μαζί τους. Έστειλα ένα μήνυμα στο Μάνο όταν βγήκε το θέμα και του είπα να μην ακούνε τίποτα και ό,τι είναι θα το βρει η δικαιοσύνη. Δε μου απάντησε.

Δεν μπορούσα να αντικρίσω αυτούς τους γονείς για την απώλεια των παιδιών τους. Ο πόνος ήταν βουβός. Ακούστηκαν πολλά για εμένα στα ΜΜΕ, είπαν πολλά για εμένα. Ακούστηκε για σχέση με τη Ρούλα, πολύ έντονα στην Πάτρα. Στεναχωρήθηκα, αλλά ο κόσμος από τη στιγμή που δεν γνωρίζει, είναι φυσιολογικό να κατηγορεί όποιον είναι δίπλα στο ζευγάρι. Ψυχολογικά είμαι πολύ άσχημα για αυτό το πράγμα».

Όσα αποκάλυψε ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις όσον αφορά την υπόθεση της Πάτρας, ειδικά μετά την αποκάλυψη των ιατροδικαστών πως τελικά η Μαλένα και η Ίριδα είναι δολοφονημένες από ασφυξία. Όσον λοιπόν αναμένεται η κατάθεση της Πισπιρίγκου στον ανακριτή, μία ακόμη μαρτυρία βγήκε στο «φως».

Πρόκειται για τα γεγονότα που προηγήθηκαν των σοβαρών επιπλοκών υγείας της 9χρονης Τζωρτζίνας της οικογένειας Δασκαλάκη, τα οποία αποκάλυψε την Παρασκευή 24/6 το T-live με την Τατιάνα Στεφανίδου.

Στις 5 Απριλίου 2021 ο Μάνος Δασκαλάκης και η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν ζουν μαζί καθώς ο 30χρονος έχει μάθει για εξωσυζυγική σχέση της 33χρονης και ακολουθεί ένα επεισόδιο μεταξύ τους. Την επόμενη ημέρα ο Μάνος Δασκαλάκης επισκέπτεται το δικηγορικό γραφείο του Σπύρου Σορβατζιώτη προκειμένου να προχωρήσει το ζευγάρι στις διαδικασίες συναινετικού διαζυγίου.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ, δηλαδή ο Μάνος Δασκαλάκης δεν πήγε στο γραφείο του στις 8 Απριλίου καθώς η Τζωρτζίνα εισήχθη στο νοσοκομείο.

«Μού είπε ότι είχε κλονιστεί η σχέση λόγω των δύο θανάτων» ανέφερε στην Τατιάνα Στεφανίδου ο κ. Σορβατζιώτης.