Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2022 | Επικοινωνία

Πάτρα: «Οι αναλύσεις δεν...» - Η δρ. Σαρδέλη σχολιάζει την αμφισβήτηση της Πισπιρίγκου στο αποτέλεσμα των αναλύσεων

Η κατηγορούμενη σκέφτεται να στείλει εξώδικο στο εργαστήριο

Πάτρα: «Οι αναλύσεις δεν...» - Η δρ. Σαρδέλη σχολιάζει την αμφισβήτηση της Πισπιρίγκου στο αποτέλεσμα των αναλύσεων
Ενημέρωση 25.06.2022 17:22
Από Δάφνη Επιθυμιάδη

Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» (δείτε εδώ τα λόγια της Νικολούλη για την υπόθεση της Πάτρας στην τελευταία εκπομπή) βρέθηκε στο εργαστήριο τοξικολογίας του ΑΠΘ, εκεί όπου έγιναν οι τοξικολογικές εξετάσεις και των τριών παιδιών και επιβεβαιώθηκε η δολοφονική κεταμίνη στην Τζωρτζίνα. Η κάμερα της εκπομπής μίλησε με τη δρ. Χρυσάνθη Σαρδέλη, Μαιευτήρα – Γυναικολόγο, κλινικό φαρμακολόγο, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φαρμακολογίας – Κλινικής Φαρμακολογίας ΑΠΘ.

Η δρ. έδειξε στην κάμερα της εκπομπής το μηχάνημα που κάνει τις αναλύσεις με τη χρήση της μεθόδου της αέριας χρωμοτογραφίας και έδωσε επιστημονικές απαντήσεις σε όσους μιλούν για «αντιφάσεις» στις αναλύσεις.

Οι δηλώσεις της δρ.Σαρδέλη για την Ρούλα Πισπιρίγκου

Για την πρόθεση της υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου να αποστείλει εξώδικο στο εργαστήριο, αμφισβητώντας το αποτέλεσμα των αναλύσεων, η κυρία Σαρδέλη απαντά: «Έχει πολύ συγκεκριμένες προεκτάσεις η ερμηνεία των αποτελεσμάτων. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον εάν όντως κατατεθεί ένα τέτοιο νομικό έγγραφο, να μάθουμε κι εμείς που αναφέρεται. Οι αναλύσεις δεν ψεύδονται».

Αναφερόμενη στο τελικό ιατροδικαστικό πόρισμα, είπε: «Η γλώσσα του πορίσματος είναι ξεκάθαρη, επιστημονική και τεκμηριωμένη. Τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα. Ασχολήθηκε μεγάλος αριθμός ανθρώπων να επανεξετάσουν όλες τις πλευρές αυτής της υπόθεσης και οφείλουμε να σεβαστούμε την επιστημονική τους γνώση».

Τα μηνύματα που αντάλλαξε η Ρούλα Πισπιρίγκου με την Αγγελική Νικολούλη

Μετά την τηλεφωνική τους συνομιλία, το Φως στο Τούνελ έβγαλε στο φως το βράδυ της Παρασκευής 24/5 και τα μηνύματα που είχε ανταλλάξει η Αγγελική Νικολούλη με τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Φεβρουάριος

Ρούλα: Καλημέρα. Με καλέσατε εσείς χθες από το γραφείο σας;

Αγγελική: Κάτι ήθελα, αλλά το βρήκα. Αυτό που λένε για τον φόνο που έκανε ο παππούς σου. Ισχύει ότι σκότωσε την γιαγιά σου;

Ρούλα: Ναι, ισχύει.

Αγγελική: Ο πατέρας του πατέρα σου;

Ρούλα: Ναι. Δε θεωρώ όμως, ότι αυτό σχετίζεται με τη δική μας περίπτωση κάπου, παρά μόνο για εκείνους που πάνε να συνδυάσουν, να αποδειχτούμε οικογένεια με δολοφονικό DNA.

Αγγελική: Συμφωνώ.

Ρούλα: Περιμένω με ενδιαφέρον το βράδυ την εκπομπή για να δω τον μάρτυρα που ήταν τη τελευταία στιγμή της Τζωρτζίνας μαζί μου, χωρίς να τον δω εγώ… (εννοώντας τη μάρτυρα από το διπλανό θάλαμο του νοσοκομείου)

Μάρτιος

Αγγελική: Ρούλα, γράφεις κάπου για την μπέμπα, «η τελευταία σου φωτογραφία όταν έφυγες…» Υπάρχει φωτογραφία του μωρού;

Ρούλα: Ναι, υπάρχει. Το βράδυ πριν φύγει, δύο-τρεις φωτογραφίες.

Αγγελική: Μήπως τράβηξες και βίντεο;

Ρούλα: Ναι, έχω…

Αγγελική: Μπορείς να μου το στείλεις;

Ρούλα: Ναι.

Μάρτιος

Ρούλα: Καλησπέρα. Τι κάνετε; Θα ήθελα να μου πείτε επειδή δε θυμάμαι, τί θα βγει σήμερα από μένα, από αυτά που σας έλεγα, για το θέμα των καμερών στο νοσοκομείο;

14 ημέρες πριν τη σύλληψή της

Ρούλα: Καλησπέρα, είδα τις κλήσεις σας. Δεν μπορώ να μιλήσω πουθενά πλέον γιατί έρχεται η κατάθεσή μου. Επίσης, εσείς μου είπατε ότι δεν έχετε κάποια άλλα στοιχεία να βγάλετε στην εκπομπή και εγώ άλλα βλέπω τώρα…

Αγγελική: Αφού προέκυψαν από την έρευνα, να μην τα βγάλω;

Ρούλα: Α! Οκ…

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

«Τότε θα μιλήσω...» - Η γιαγιά του Μάνου Δασκαλάκη "σπάει" για πρώτη φορά την σιωπή της

Φως στο Τούνελ: «Εσύ, τι πιστεύεις για μένα;» - Όταν η Ρούλα ρώταγε την Αγγελική Νικολούλη αν τη θεωρεί ένοχη

Share