Πάτρα: «Το παιδί ήταν καλά και ξαφνικά βρέθηκε πεθαμένο!» - Ξεσπά στο Χαμογέλα και Πάλι ο ογκολόγος της Μαλένας

«Να υποπτεύομαι ότι μία μάνα θα πνίξει το παιδί της;»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Πάτρα: «Το παιδί ήταν καλά και ξαφνικά βρέθηκε πεθαμένο!» - Ξεσπά στο Χαμογέλα και Πάλι ο ογκολόγος της Μαλένας

Μετά τις τραγικές εξελίξεις που είδαν το φως σχετικά με το θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας, και η νέα τροπή που πήρε η υπόθεση της Πάτρας (δείτε εδώ τα μηνύματα που αντάλλαζε η Πισπιρίγκου με την Νικολούλη) στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» την Κυριακή 26/6 μίλησε ο ογκολόγος και θεράπων ιατρός της Μαλένας Δασκαλάκη, ξεσπώντας για όσα αποκαλύπτονται.

Ο ογκολόγος της Μαλένας ξεσπά για το τι συνέβη στα παιδιά

«Να υποπτεύομαι ότι μία μάνα θα πνίξει το παιδί της αν το έκανε και να την αφήνω να είναι μόνη με το παιδί; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν έκανε κιχ αυτό το παιδί, δεν ακούστηκε η φωνούλα του, αυτά ήταν τα ερωτήματά μου στον ανακριτή. Αυτό μου έκανε φοβερή εντύπωση».

«Εγώ το παιδί τελευταία το είδα στον διάδρομο έξω με τους γονείς του τρεις ώρες πριν από τον θάνατο και έτρωγε σουβλάκια. Δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Ήταν μία παραμονή ρουτίνας μέσα στο νοσοκομείο. Θα μπορούσε να είναι και στο σπίτι του. Και να υπήρχε ηπατική ανεπάρκεια, δεν σκοτώνει το παιδί. Αλλά δεν υπήρχε αυτό το πράγμα».

«Για αυτό στην εντολή προς την ιατροδικαστή που έδωσα για να γίνει νεκροτομή – γιατί εγώ έδωσα την εντολή – γράφω πιθανή αιτία θανάτου ανακοπή καρδιάς. Δεν έγραψα ότι το παιδί είχε λευχαιμία γιατί το παιδί ήταν καλά και ξαφνικά βρέθηκε πεθαμένο».

«Ως διευθυντής και ως προσωπικός γιατρός του παιδιού αν μου περνούσε μία τέτοια υποψία δεν θα άφηνα οποιονδήποτε μαζί με το παιδί» είπε μεταξύ άλλων.

Η δρ. Σαρδέλη σχολιάζει την αμφισβήτηση της Πισπιρίγκου στο αποτέλεσμα των αναλύσεων

Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» (δείτε εδώ τα λόγια της Νικολούλη για την υπόθεση της Πάτρας στην τελευταία εκπομπή) βρέθηκε στο εργαστήριο τοξικολογίας του ΑΠΘ, εκεί όπου έγιναν οι τοξικολογικές εξετάσεις και των τριών παιδιών και επιβεβαιώθηκε η δολοφονική κεταμίνη στην Τζωρτζίνα. Η κάμερα της εκπομπής μίλησε με τη δρ. Χρυσάνθη Σαρδέλη, Μαιευτήρα – Γυναικολόγο, κλινικό φαρμακολόγο, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φαρμακολογίας – Κλινικής Φαρμακολογίας ΑΠΘ.

Η δρ. έδειξε στην κάμερα της εκπομπής το μηχάνημα που κάνει τις αναλύσεις με τη χρήση της μεθόδου της αέριας χρωμοτογραφίας και έδωσε επιστημονικές απαντήσεις σε όσους μιλούν για «αντιφάσεις» στις αναλύσεις.

Για την πρόθεση της υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου να αποστείλει εξώδικο στο εργαστήριο, αμφισβητώντας το αποτέλεσμα των αναλύσεων, η κυρία Σαρδέλη απαντά: «Έχει πολύ συγκεκριμένες προεκτάσεις η ερμηνεία των αποτελεσμάτων. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον εάν όντως κατατεθεί ένα τέτοιο νομικό έγγραφο, να μάθουμε κι εμείς που αναφέρεται. Οι αναλύσεις δεν ψεύδονται».

Αναφερόμενη στο τελικό ιατροδικαστικό πόρισμα, είπε: «Η γλώσσα του πορίσματος είναι ξεκάθαρη, επιστημονική και τεκμηριωμένη. Τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα. Ασχολήθηκε μεγάλος αριθμός ανθρώπων να επανεξετάσουν όλες τις πλευρές αυτής της υπόθεσης και οφείλουμε να σεβαστούμε την επιστημονική τους γνώση».