Πέθανε η γνωστή ηθοποιός Mary Mara

Η ζωή, η καριέρα και τα αίτια θανάτου της

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Πέθανε η γνωστή ηθοποιός Mary Mara

Έφυγε από τη ζωή η Μέρι Μάρα, όπως επιβεβαίωσε ο μάνατζέρ της. Η ηθοποιός που είχε γίνει γνωστή για τους ρόλους της στις σειρές «ER» και «Νόμος και Τάξη» πέθανε από πνιγμό, όπως αναφέρει ο Κρεγκ Ντόρφμαν στο Variety. Η άτυχη ηθοποιός πέθανε στη Νέα Υόρκη, την Κυριακή, σε ηλικία 61 ετών.

«Η Μέρι Μάρα ήταν μια από τις καλύτερες ηθοποιούς που γνώρισα ποτέ. Ακόμα θυμάμαι ότι την είδα στη σκηνή το 1992 στο "Mad Forest" στο Μπρόντγουεϊ. Ήταν αστεία και αληθινή, όλοι την αγαπούσαν. Θα μας λείψει», έγραψε ο Ντόρφμαν. Είναι ο δεύτερος θάνατος που πληροφορούμαστε στον καλλιτεχνικό χώρο αυτό το διήμερο, αφού χθες έγινε γνωστή και η είδηση θανάτου της Βάσως Αλαγιάννη.

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τα αίτια θανάτου της Mary Mara

Σύμφωνα με δελτίο τύπου από την αστυνομία της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν σε κλήση την Κυριακή γύρω στις 8:10 π.μ. τοπική ώρα για «πιθανό πνιγμό». Οι αρχές έφτασαν στο σημείο και «ανακάλυψαν μια γυναίκα νεκρή στον ποταμό St. Lawrence», ανέφερε η ανακοίνωση.

«Η προανάκριση δείχνει ότι το θύμα πνίγηκε ενώ κολυμπούσε», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις πάλης. Η αιτία του θανάτου θα διαπιστωθεί από νεκροψία-νεκροτομή.

Η γνωστή ηθοποιός Mary Mara

Oι βασικοί σταθμοί στη ζωή και την καριέρα της

Η Μέρι Μάρα γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, όπου και μεγάλωσε. Στη συνέχεια, έφυγε για σπουδές στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο και στο Γέιλ. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1989 με την τηλεοπτική ταινία «The Preppie Murder» και εμφανίστηκε συνολικά σε παραπάνω από 80 ταινίες και σειρές.

Ανάμεσα σε εκείνες που ξεχώρισαν ήταν η σειρά «ER», όπου υποδυόταν την ασθενή Λορέτα Σουίτ. Η ηθοποιός έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο το 1992, με το «Love Potion No. 9», ενώ την ίδια χρονιά εμφανίστηκε ως η κινηματογραφική κόρη του Μπίλι Κρίσταλ στο «Μr Saturday Night».

Η Mary Mara σε πλάνο από ταινία της