Πέθανε ο Ηλίας Νικολακόπουλος - Σε ανακοπή καρδιάς αποδίδεται ο θάνατος

Σοκ στο πανελλήνιο

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Πέθανε ο Ηλίας Νικολακόπουλος - Σε ανακοπή καρδιάς αποδίδεται ο θάνατος

Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ο πολιτικός επιστήμονας, δημοσιογράφος και δημοσκόπος Ηλίας Νικολακόπουλος. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, υπέστη ανακοπή καρδιάς καθώς κολυμπούσε σε παραλία της Σύρου. Ο Νικολακόπουλος ήταν ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με τις αναλύσεις στις εκλογικές βραδιές της χώρας τα τελευταία χρόνια αλλά και με τις δημοσκοπήσεις. Η παρουσία και το έργο του θα λείψουν σε πολλούς.

Ο θάνατος του Νικολόπουλου έρχεται να προστεθεί σε μια μακριά λίστα που απαριθμείται τις τελευταίες μέρες, που περιλαμβάνει ηθοποιούς, μουσικούς, ενώ τελευταίος ήταν σήμερα ο αθλητής της ιστιοπλοίας Στράτος Κοσμόγλου.

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το θάνατό του Ηλία Νικολόπουλου

Έκανε διακοπές στη Σύρο όταν επήλθε το μοιραίο. Είχε πάει για μπάνιο με την παρέα του στην παραλία Αχλάδι και περίπου στις 13:00 οι φίλοι του διαπίστωσαν πως δεν ανταποκρινόταν.

Έσπευσαν με σκάφος για να δουν τι είχε συμβεί και αμέσως κάλεσαν σε βοήθεια. Παρά τις προσπάθειες, όμως, δυστυχώς, ο Ηλίας Νικολακόπουλος είχε πια φύγει από τη ζωή.

Ποιος ήταν ο Ηλίας Νικολακόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη Λωζάννη. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη θεωρία των Πιθανότητων στο Πανεπιστήμιο του Παρισίου 6 και το 1984 αναγορεύθηκε διδάκτωρ του τμήματος νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 1986 εξελέγη λέκτορας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 2003 τακτικός καθηγητής.

Επί σειρά ετών συνεργαζόταν με τον τηλεοπτικό σταθμό Μega για την παρουσίαση των εκλογικών διαδικασιών. Αρθρογραφεί τακτικά σε εφημερίδες (“Τα Νέα” κ.λπ.) και διατηρεί την εκπομπή ιστορικού περιεχομένου “Στο Κόκκινο”. Μέχρι σήμερα ήταν πρόεδρος των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας.