Τραγωδία Πάτρα - Η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι διατεθειμένη να καταθέσει και προφορικά

Όλες οι νέες πληροφορίες που έδωσε ο δικηγόρος της

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Τραγωδία Πάτρα - Η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι διατεθειμένη να καταθέσει και προφορικά

Νέες εξελίξεις έχουμε και πάλι στην πολύκροτη υπόθεση με το θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα, όπου βασική ύποπτη παραμένει η μητέρα τους Ρούλα Πισπιρίγκου. Μετά την κλήση για απολογία που έλαβε από τις αρχές, ο δικηγόρος της Όθωνας Παπαδόπουλος μίλησε σήμερα στην εκπομπή «καλύτερα δε γίνεται» επιχειρώντας να βάλει τα πράγματα στη θέση τους αλλά και να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της πελάτισσάς του μετά τις νέες εξελίξεις.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα βγήκε το πόρισμα των ιατροδικαστών σχετικά με τος θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, που περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα προκειμένου να δωθεί σύντομα μια τελική απάντηση και ένα τέλος σε αυτή την τραγωδία που έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα τους τελευταίους μήνες. Παράλληλα δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα ευρήματα από το τάμπλετ της αδικοχαμένης Μαλένας.

Τι δήλωσε ο Όθων Παπαδόπουλος σχετικά με τη στάση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Αναφέρθηκε λοιπόν στην κλήση που έλαβε γiα κατάθεση:

«Η κλήση μας αφορά την Παρασκευή 8 Ιουλίου, δηλαδή την επόμενη Παρασκευή, όμως υπάρχει η πιθανότητα και η δυνατότητα να ζητήσουμε μια παράταση λίγων ημερών ώστε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τη σύνταξη του σημειώματος παροχής εξηγήσεων το οποίο πρόκειται να καταθέσουμε. Η ίδια είναι πρόθυμη να καταθέσει και να εξεταστεί και προφορικά».

Ενώ δεν παρέλειψε για άλλη μια φορά να ρίξει τα βέλη του προς την παιδοψυχολόγο που εμπλέκεται στην υπόθεση:

«Το στοιχείο της ελλιπούς ενασχόλησης με τα παιδιά είναι κάτι το οποίο προκύπτει μόνο από την έκθεση της παιδοψυχολόγου και δεν προκύπτει από καμία απολύτως μαρτυρική κατάθεση, καθώς σε όλες τις καταθέσεις η Ρούλα Πισπιρίγκου περιγράφεται ως μια στοργική μητέρα που έχει αφιερώσει τη ζωή της στα παιδιά.

Έχει γίνει μια παραγγελία προς τη συγκεκριμένη παιδοψυχολόγο από την ανακριτική αρχή για να πραγματοποιήσει έρευνα και να συντάξει μια έκθεση για τις ζωγραφιές του παιδιού και αντ' αυτής συντάχτηκε μια έκθεση της οποίας το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος, αναλώθηκε στη σκιαγράφηση της προσωπικότητας της Πισπιρίγκου ,αλλά και του συζύγου της του Δασκαλάκη.

Κατά την άποψη της εντολέως μου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα, την αδικεί και μάλιστα έχει διατυπωθεί η απορία πως είναι δυνατόν να γίνεται μια σκιαγράφηση προσωπικότητας σε δύο μόνο συνεδρίες των οποίων η διάρκεια ήταν περίπου μια ώρα», είπε ολοκληρώνοντας ο δικηγόρος της.

Στα μαχαίρια Λέων και Παπαδόπουλος

Μεγάλη ένταση επικράτησε στο πλατό της εκπομπής Αλήθειες με τη Ζήνα, όταν το μεσημέρι της Παρασκευής 1/7 φιλοξένησε τον Γρηγόρη Λέων και τον δικηγόρο της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνα Παπαδόπουλο, με αφορμή τις εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας.

Οι δύο τους φαίνεται δεν συμφωνούν σε βασικά πράγματα και έτσι η κουβέντα όπως θα δείτε και παρακάτω, δεν κύλησε ομαλά και ήρεμα.

«Εκπλήσσομαι όταν ακούω ότι τα τραύματα για πρώτη φορά ανακαλύπτονται από συναδέλφους φίλους που έχουν κάνει τη δεύτερη διαδικασία.Υπήρχαν εν ζωή οι κακώσεις περιγράφονται και στη Μαλένα και στην ίριδα και μάλιστα ουσιαστικά επιβεβαιώνονται από το πόρισμα.

Οι κακώσεις δεν είναι κάτι καινούργιο που δεν έχει γραφτεί ποτέ. Προϋπήρχαν μελετήθηκαν σωστά αυτό είναι αλήθεια. Μελετήθηκαν ως οφείλει ένας ιατροδικαστής να κάνει» είπε ο Γρηγόρης Λέων.

«Έχετε τη δικογραφία στα χέρια σας; Έχετε τις καταθέσεις; Αμφισβητείτε πράγματα που δεν τα γνωρίζετε και δεν τα κατέχετε» απάντησε ο Όθωνας Παπαδόπουλος.

«Μα τι να κατέχω αν ο οδηγός του ασθενοφόρου αν έχει το παιδί τραύματα ή όχι; Ο οδηγός του ασθενοφόρου θα κρίνει αν υπάρχουν κακώσεις; Είστε ιατροδικαστής που αμφισβητείτε τους ιατροδικαστές;» ξέσπασε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.