Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στο ΣΚΑΙ: ''Μπορεί να χρειαστεί να ξαναγίνουν υποχρεωτικές οι μάσκες''

Αναλυτικά όσα είπε

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στο ΣΚΑΙ: ''Μπορεί να χρειαστεί να ξαναγίνουν υποχρεωτικές οι μάσκες''

Στο ενδεχόμενο να γίνει ξανά υποχρεωτική η χρήση μάσκας, αναφέρθηκε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για τη νέα έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Για το νέο κύμα κορωνοϊού ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη την Ευρώπη και πως η Ελλάδα έπεται των Ευρωπαίων κατά περίπου 4 με 5 εβδομάδες.

Yπενθυμίζουμε ότι και χθες 4/7 ακολούθησε έκτακτη ενημέρωση του ΕΟΔΥ, σχετικά με την πορεία της πανδημίας, όπου έβαλε σε συναγερμό τις ηλικίες 18-24, ενώ μίλησε και για τρεις περιοχές, που έχουν φτάσει στο κόκκινο.

Οι δηλώσεις Εξαδάκτυλου σχετικά με την χρήση της μάσκας

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν θα ληφθεί κανένα μέτρο εάν δούμε ότι αυτό δεν τηρείται. Δεν θα αφήσουμε την κατάσταση ανεξέλεγκτη, διότι ξέρετε, δεν είναι μόνο το αν θα γεμίσουν ή δε θα γεμίσουν τα νοσοκομεία και οι εντατικές. Είναι το θέμα ανθρώπινων απωλειών (…) και είναι επίσης η αναστάτωση που προέρχεται στην κοινωνική και οικονομική ζωή από τους ανθρώπους που νοσούν», τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος.

«Είναι και λίγο προφανές… Εγώ δεν καταλαβαίνω τον άνθρωπο που μπαίνει σε ένα αεροπλάνο που είναι ασφυκτικά γεμάτο και δε φορά μάσκα τι μπορεί να σκέφτεται εκείνη την ώρα», πρόσθεσε.

Έρχεται νέο εμβόλιο της Moderna

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (ΕΜΑ) ξεκίνησε από το απόγευμα της Παρασκευής τη διαδικασία κυλιόμενης αξιολόγηση για την έγκριση του νέου εμβολίου της Moderna για τον κορωνοϊό. Με την ευκαιρία, δείτε τα κρούσματα για σήμερα (17/6).

Όπως αναφέρει ο ΕΜΑ, το νέο εμβόλιο είναι σχεδιασμένο να παρέχει μεγαλύτερη προστασία από συγκεκριμένες παραλλαγές του κορωνοϊού. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το νέο εμβόλιο είναι δισθενές, κάτι που σημαίνει ότι βάσει των προδιαγραφών του εξασφαλίζει προστασία και από τα στελέχη του κορονοϊού που εμφανίστηκε στην αρχή, αλλά και από τη μετάλλαξη Όμικρον. Δηλαδή καλύπτει οποιοδήποτε στέλεχος υπάρχει μέχρι σήμερα.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο αναμένεται να... διαβάστε περισσότερα στο athensmagazine.gr