Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα: Μεγάλη ανησυχία με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων

Οι δηλώσεις του στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα: Μεγάλη ανησυχία με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας και δήλωσε ότι παρατηρείται μια μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας, όπως συμβαίνει και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Στο μεταξύ πρόσφατα βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊο και ο Γιώργος Λιάγκας.

Προβληματισμός με τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων

Όπως σημείωσε όμως η κυρία Γκάγκα μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο κ. Τσιόδρας και ο κ. Ζαούτης, σε χθεσινή τους επικοινωνία της είπαν πως φαίνεται πως βρισκόμαστε κοντά στην κορύφωση και σύντομα θα αρχίσει η αποκλιμάκωση

Η κυρία Γκάγκα υπογράμμισε πως είναι πολύ σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί και να φοράμε τις μάσκες μας όπου υπάρχει συνωστισμός και κυρίως στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αναφέρθηκε και στις επαναμολύνσεις που είναι πολλές, καθώς από ότι φαίνεται τα υποστελέχη της Όμικρον 4 και 5 κάνουν διαφυγή και «χτυπάνε» και όσους έχουν ήδη νοσήσει.

Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται σε νεαρές ηλικίες, με συμπτώματα όμως πιο ήπια από αυτά που γνωρίζαμε μέχρι τώρα, καθώς προκαλούν κυρίως πυρετό και πονοκεφάλους.

Σε ότι αφορά την 4η δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, η κυρία Γκάγκα επανέλαβε ότι συνιστάται μόνο σε πολίτες με μεγάλη ηλικία και σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Ερωτηθείς για το αν εξετάζεται το άνοιγμα ξενοδοχείων καραντίνας σε νησιά όπου υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο, απάντησε αρνητικά και είπε πως εξετάζεται κάτι τέτοιο μόνο για μεγάλα αστικά κέντρα.Τέλος, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, αν και δεν θέλησε να επεκταθεί παραπέμποντας σε μελλοντικές δηλώσεις, είπε αναφορικά με την άρση της διαθεσιμότητας των ανεμβολίαστων υγειονομικών υπαλλήλων, ότι είναι κάτι «που συζητείται».

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στο ΣΚΑΙ: ''Μπορεί να χρειαστεί να ξαναγίνουν υποχρεωτικές οι μάσκες''

Στο ενδεχόμενο να γίνει ξανά υποχρεωτική η χρήση μάσκας, αναφέρθηκε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για τη νέα έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Για το νέο κύμα κορωνοϊού ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη την Ευρώπη και πως η Ελλάδα έπεται των Ευρωπαίων κατά περίπου 4 με 5 εβδομάδες.

Yπενθυμίζουμε ότι και χθες 4/7 ακολούθησε έκτακτη ενημέρωση του ΕΟΔΥ, σχετικά με την πορεία της πανδημίας, όπου έβαλε σε συναγερμό τις ηλικίες 18-24, ενώ μίλησε και για τρεις περιοχές, που έχουν φτάσει στο κόκκινο.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν θα ληφθεί κανένα μέτρο εάν δούμε ότι αυτό δεν τηρείται. Δεν θα αφήσουμε την κατάσταση ανεξέλεγκτη, διότι ξέρετε, δεν είναι μόνο το αν θα γεμίσουν ή δε θα γεμίσουν τα νοσοκομεία και οι εντατικές. Είναι το θέμα ανθρώπινων απωλειών (…) και είναι επίσης η αναστάτωση που προέρχεται στην κοινωνική και οικονομική ζωή από τους ανθρώπους που νοσούν», τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος.

«Είναι και λίγο προφανές… Εγώ δεν καταλαβαίνω τον άνθρωπο που μπαίνει σε ένα αεροπλάνο που είναι ασφυκτικά γεμάτο και δε φορά μάσκα τι μπορεί να σκέφτεται εκείνη την ώρα», πρόσθεσε.