Πάτρα: Τα στοιχεία που τα "έδειξαν" όλα - Πώς επιβεβαιώθηκε πως ο θάνατος της Ίριδας είναι έγκλημα

Καταιγιστικές εξελίξεις

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: Τα στοιχεία που τα

Νέες αποκαλύψεις ήρθαν στο φως το μεσημέρι της Τετάρτης 6/7 για την υπόθεση στην Πάτρα μέσα από την εκπομπή T-live όπου παρουσιάστηκαν νέα στοιχεία που «έδειξαν» πως ο θάνατος της Ίριδας είναι εγκληματική ενέργεια, ενώ αποκαλύψεις έγιναν και για τις θέσεις των 3 κοριτσιών.

Τα στοιχεία που "έδειξαν" πως ο θάνατος της Ίριδας είναι έγκλημα

Ο Μάνος Δασκαλάκης είχε καταθέσει για το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του μωρού:

«Χτύπησε το κινητό και είδα ότι με έπαιρνε η Δήμητρα, η αδελφή της Ρούλας. Απάντησα και τότε εκείνη μου είπε ότι η Ίριδα, η μπέμπα δεν ανασαίνει. Μου είπε ότι να πάω γρήγορα στο σπίτι. Εγώ έφυγα αμέσως μόνος μου και πήγα εκεί. Μέσα σε τέσσερα πέντε λεπτά είχα φτάσει. Εγώ έπιασα το ένα ποδαράκι της κάτω από το γόνατο και ήταν παγωμένο.

Έπιασα και το χεράκι της και το έτριβα, γιατί δεν ήξερα τι άλλο μπορώ να κάνω. Το χέρι της δεν μου φάνηκε παγωμένο, όπως το πόδι της. Αυτό μου έκανε εντύπωση. Από αυτό που είδα εγώ εκείνη την ώρα, κατάλαβα ότι είχε πεθάνει αλλά δεν ήμουν σίγουρος. Δεν είδα καθόλου σημάδια στο πρόσωπο ή στο σώμα της Ίριδας. Το μόνο πράγμα που είχε εκείνο το διάστημα ήταν μία κοκκινίλα στην περιοχή του στόματος».

Στην κατάθεση του σημείωσε λοιπόν ότι η Ίριδα ήταν «καθαρή» από σημάδια στο σώμα και το πρόσωπο και σε συνδυασμό με τη θέση στην οποία βρέθηκε το βρέφος, το πανάκι με το καφέ αίμα και η θέση στην οποία βρέθηκε ανάμεσα στο κάγκελο και το βρέφος, «δείχνει» εγκληματική ενέργεια.

Στην εκπομπή βρέθηκε και ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, ο οποίος εξήγησε ότι για να γίνει το αίμα από «ζωντανό» κόκκινο σε καφέ, χρειάζεται ώρα.

''Δεν είπα ποτέ ότι είδα αίμα στο στόμα της'' - Ανατροπή στην κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου

Αποκλειστικές δηλώσεις παραχώρησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, η οποία κλήθηκε να καταθέσει στη ΓΑΔΑ, αναφορικά με το πανάκι που βρέθηκε στο στόμα της άτυχης Ίριδας. Και ενώ οι εξελίξεις είναι συνταρακτικές στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα, η αδερφή της κατηγορούμενης υποστηρίζει πως έχουν διαστρεβλωθεί τα λόγια της από την κατάθεση.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου από την πρώτη στιγμή δήλωσε τη στήριξή της στην αδερφή της Ρούλα, καθώς το θεωρεί αδύνατο να είναι εκείνη υπεύθυνη για τον θάνατο των τριών παιδιών της. Είναι μέσα στα δέκα συγγενικά και φιλικά πρόσωπα του περιβάλλοντος Πισπιρίγκου - Δασκαλάκη που κλήθηκαν να καταθέσουν και μάλιστα έχει δηλώσει πως αν αποδειχθεί πως βρίσκεται η Ρούλα πίσω από τους θανάτους θα πάρει η ίδια την κατάσταση στα χέρια της.

«Διαψεύδω ρητά και κατηγορηματικά δημοσιεύματα εφημερίδων και sites αλλά και ρεπορτάζ τηλεοπτικών εκπομπών που αναφέρουν δήθεν στοιχεία της κατάθεσής μου και μου αποδίδουν λόγια που δεν έχω πει ποτέ! Δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι στην κατάθεση μου στην ΓΑΔΑ δεν είπα ποτέ ότι είδα αίμα στο στόμα και στα χείλη της Ίριδας!»

«Με λυπεί αφάνταστα το γεγονός να απομονώνονται και να παραποιούνται φράσεις κάποιου με σκοπό την αλλοίωση του νοήματος αυτών που έχω πει. Βρίσκομαι διαρκώς στη δυσάρεστη θέση να διαψεύδω δηλώσεις που δεν έχω κάνει».