Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 | Επικοινωνία

Κορωνοϊός: Έρχονται δύσκολες ώρες - Ο Σαρηγιάννης προειδοποιεί για κορύφωση κρουσμάτων μέσα στην εβδομάδα

«Δυστυχώς δεν τελειώνουμε με το να κολλήσουμε...»

Κορωνοϊός: Έρχονται δύσκολες ώρες - Ο Σαρηγιάννης προειδοποιεί για κορύφωση κρουσμάτων μέσα στην εβδομάδα
Ενημέρωση 13.07.2022 09:52
Από Πέννυ Μαστοράκου

Είναι πασιφανές πως βιώνουμε ένα ακόμη μεγάλη κύμα κρουσμάτων της πανδημίας από τον κορωνοϊό, και σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, η κορύφωση έχει ήδη σημειωθεί σε τουριστικές περιοχές όπως Μύκονος, Πάρος, Σαντορίνη. Το πρωί της Τετάρτης 13/7, ο καθηγητής μίλησε στον ΣΚΑΪ για την εξέλιξη της πανδημίας, και έδωσε τις δικές του εξηγήσεις.

Όσα υποστήριξε ο Σαρηγιάννης για την εξέλιξη της πανδημίας

«Έχουμε δημιουργήσει τοπική ανοσία στα νησιά που ηγήθηκαν σε αυτό το κύμα», δήλωσε ο καθηγητής. Από την άλλη ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι σε περιοχές όπως η Πιερία, η Ζάκυνθος, η Χαλκιδική, η Κέρκυρα, η Ρόδος και η Θάσος υπάρχει έντονη αυξητική τάση που δεν θα αποκλιμακωθεί στο επόμενο δεκαήμερο και καλό θα είναι, σημείωσε, να αυξηθεί ο αριθμός των τεστ.

Καλύτερη θα είναι η κατάσταση τον Αύγουστο ειδικά, από τις 12 και μετά όπως ανέφερε ο καθηγητής, αλλά θα εξαρτηθεί από το πως θα διαχειριστούμε τις τουριστικές ροές από χώρες όπως Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία ,Γερμανία όπου εκεί η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση.

Τέλος, ο κ. Σαρηγιάννης εξήγησε γιατί παραμένει σημαντικό να μην μολυνθεί κάποιος με τον ιό παρότι έχει αρχίσει να επικρατεί το αίσθημα της «κούρασης» για την πανδημία:

«Υπάρχει πραγματικά το αίσθημα της κούρασης και το αίσθημα ''να κολλήσω να τελειώνω''. Δυστυχώς δεν τελειώνουμε με το να κολλήσουμε, υπάρχει διαφυγή ανοσίας και με την Όμικρον μπορείς να ξανακολλήσεις. Ο ιός είναι μια συστημική φλεγμονή του οργανισμού που χτυπάει στα ευαίσθητα μας σημεία. Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό να μην κολλήσουμε».

Πάνω από 4 εκατ. κρούσματα στη χώρα από την αρχή της πανδημίας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η χώρα μας καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται συνεχώς και εξαπλώνονται, και εν μέσω τριήμερης απεργίας στα διαγνωστικά κέντρα. Σε μία νέα λοιπόν εποχή περνά η διαχείριση της πανδημίας από σήμερα αφού η χώρα μας μπαίνει σε μια λογική εβδομαδιαίας ενημέρωσης για τους αριθμούς των κρουσμάτων και των υπόλοιπων πανδημικών δεικτών.

H καθημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ σήμερα δεν θα εκδοθεί, μετά από 2,5 χρόνια που...διαβάστε περισσότερα στο athensmagazine.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Τέλος η ημερήσια ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: Ποιοι πρέπει να κάνουν την 4η δόση του εμβολίου

Share