Φωτιά Πεντέλη: «Πεθαμένος να είμαι, δε φεύγω από το σπίτι» - Με δάκρυα στα μάτια ένας ηλικιωμένος άντρας

«Τους φώναζα, “λίγο νερό”, δεν είχα νερό»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Φωτιά Πεντέλη: «Πεθαμένος να είμαι, δε φεύγω από το σπίτι» - Με δάκρυα στα μάτια ένας ηλικιωμένος άντρας

Ανεξέλεγκτη είναι πια η φωτιά που έχει ξεσπάσει από χθες 19/7 σε Πεντέλη, Παλλήνη, Ντράφι, Γέρακα, Ανθούσα και Γέρακα καταστρέφοντας τα πάντα, τόσο στρέμματα γης όσο και σπίτια, ενώ δυστυχώς είχαμε κι τον πρώτο νεκρό.

Οι κάτοικοι προσπαθούν να σώσουν ότι μπορούν από τις περιουσίες τους, με έναν ηλικιωμένο κάτοικο της Ανθούσας να μιλά στην κάμερα του Alpha με δάκρυα και να παρακαλά να του φέρουν λίγο νερό για να σβήσει τη φωτιά που απειλούσε το σπίτι του.

Αρνούνταν να εγκαταλείψει το σπίτι του ένας ηλικιωμένος κάτοικος της Ανθούσας

Οι αστυνομικοί του ζητούσαν να φύγει, ωστόσο εκείνος ενώ αρνούνταν να το εγκαταλείψει.

«Πήρε φωτιά εκεί από το πρωί και τους φώναζα, “λίγο νερό”, δεν είχα νερό. Θα την έσβηνα μόνος μου, τους φώναζα, “λίγο νερό”, τίποτα… Πήρα το 100 τηλέφωνο, μου είπαν ότι θα ειδοποιήσουν την πυροσβεστική. Ο αστυνομικός μου είπε να πάμε στην αυλόπορτα κάτω αλλά δε φεύγω από το σπίτι μου, πεθαμένος να είμαι δε φεύγω. Δε το εγκατέλειψα ποτέ» είπε ο ηλικιωμένος άνδρας.

Γυναίκα λιποθύμησε όταν είδε τις φλόγες να πλησιάζουν το σπίτι της

Την ώρα που ρεπορτέρ του ΑΝΤ1 βρίσκονταν στην Παλλήνη, μια γυναίκα λιποθύμησε όταν έβλεπε τις φλόγες να πλησιάζουν στο σπίτι της.

Οι πυροσβέστες που βρίσκονταν στο σημείο, τις έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και την συνέφεραν.

Λίγο αργότερα, η συγκεκριμένη γυναίκα ξέσπασε σε κλάματα, μιλώντας στην κάμερα.

«Δεν είμαι καλά. Μένω εδώ πιο πάνω. Όλη νύχτα ήμασταν έξω, κάντε κάτι. Όλη νύχτα ήμασταν στον δρόμο και φωνάζαμε “ελάτε πάνω”! Και δεν ερχόταν κανείς. Κάντε κάτι! Το σπίτι μου… Χάνω τα πάντα. Έχω δύο παιδιά εδώ, πού να πάωq Τελείωσαν όλα» είπε, με τον γιο της να την απομακρύνει από το σημείο.