Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στην Real Group - Ποια οργάνωση βρίσκεται πίσω από τον εμπρησμό

Η ανακοίνωσή τους

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στην Real Group - Ποια οργάνωση βρίσκεται πίσω από τον εμπρησμό

Η οργάνωση «Χιλιάδες Ήλιοι της Νύχτας» ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση την προηγούμενη εβδομάδα στη Real Group.

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στην Real Group

Όπως αναφέρεται στο κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, «η δράση μας στη Real Group είναι ολόψυχα αφιερωμένη στον αναρχικό απεργό πείνας και σύντροφο Γιάννη Μιχαηλίδη που από τις 23/05 διεκδικεί το αυτονόητο: την αποφυλάκισή του, μιας και πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να αποφυλακιστεί έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής του με βάση τους ίδιους τους νόμους του αστικού κράτους, τους οποίους δεν διστάζουν να κουρελιάσουν κάθε στιγμή τα καθίκια που βρίσκονται στους καλογυαλισμένους θρόνους της Εξουσίας (Εκτελεστικής-Δικαστικής)».

Σύμφωνα με το ίδιο κείμενο, «τα ξημερώματα στις 13/07 αφήσαμε εμπρηστικό μηχανισμό μικρής ισχύος στο ισόγειο του κτηρίου εξωτερικά της πόρτας του ρουφιανομέσου Real News – Real Fm. Μετά την εξωτερική καταστροφή της πόρτας, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο πάνω μέρος του κτηρίου μέσω του αγωγού με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή των εγκαταστάσεων των Real News και Real Fm, όπως επίσης και μιας ναυτιλιακής εταιρείας που βρισκόταν στο ίδιο κτήριο.

Η δράση μας ήταν σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να μην κινδυνέψει καμία ανθρώπινη (ή μη) ζωή όπως περαστικού, κατοίκου, ζώου ή εργαζόμενου/εργαζόμενης, όπως και έγινε, παρόλο που ο Μητσοτάκης και τα φερέφωνά του θα προσεύχονταν για το αντίθετο. Συνιστούμε λοιπόν στον κόσμο ψυχραιμία και να μην τρώει ωμά τα ψέματα της κρατικής αφήγησης των γεγονότων γιατί όπως θα εξηγήσουμε παρακάτω ζούμε σε μια πραγματικότητα ψεύδους».

Με ηρωική προσπάθεια της Πυροσβεστικής σώθηκε ηχολήπτρια που εγκλωβίστηκε στο κτίριο

Η κοινή γνώμη συγκλονίστηκε τη 13/7 μέρα από την είδηση εμπρησμού στις εγκαταστάσεις της Real News του Νίκου Χατζηνικολάου. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε το συμβάν, ενώ ευτυχώς πέρα από σοβαρές υλικές ζημιές δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί ανθρώπινου δυναμικού. Η εφημερίδα Καθημερινή ωστόσο έφερε σήμερα στη δημοσιότητα την περίπτωση μιας ηχολήπτριας που είχε εγκλωβιστεί στο κτίριο και διέφυγε με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας πρόκειται για σίγουρο εμπρησμό, γεγονός που το πιστοποιεί και η εύρεση υπολειμμάτων από γκαζάκια μπροστά από την είσοδο των εγκαταστάσεων στη Λεωφόρο Κηφισίας. Η φωτιά ενώ αρχικά ήταν υπό έλεγχο, ξέφυγε λόγω ενός αεραγωγού και κατάφεραν να την περιορίσουν μετά από δύο ώρες.

Η ηχολήπτρια που είναι και μητέρα δύο παιδιών, βρισκόταν στον δεύτερο όροφο του κτηρίου. Λίγο νωρίτερα είχαν αποχωρήσει ο τελευταίος δημοσιογράφος και η τηλεφωνήτρια του ραδιοφωνικού σταθμού.

Μετά την έκρηξη του εμπρηστικού μηχανισμού και τη φωτιά που ακολούθησε η ηχολήπτρια εγκλωβίστηκε στο κτήριο καθώς ο προθάλαμος έπιασε φωτιά με αποτέλεσμα όταν επιχείρησε να ανοίξει τις πόρτες οι αναθυμιάσεις και οι φλόγες να δημιουργούν τείχος στην προσπάθεια εξόδου από τον χώρο.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή oι άνδρες της πυροσβεστικής βρισκόταν σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με την ηχολήπτρια στην οποία έδιναν οδηγίες για το πώς να μετακινηθεί στο πίσω μέρος του κτηρίου προκειμένου από εκεί να γίνει η επιχείρηση απεγκλωβισμού της.

Τελικά οι πυροσβέστες χρειάστηκε να σπάσουν ένα παράθυρο για να απεγκλωβίσουν την ηχολήπτρια χρησιμοποιώντας γερανό. Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης στην ηχολήπτρια χορηγήθηκε οξυγόνο ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο των Αγίων Αναργύρων.

Οι πυροσβέστες τελικά χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν συνολικά 6,5 τόνους για να καταφέρουν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Πηγή εξωτερικής Φωτογραφίας: REAL