Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2022 | Επικοινωνία

Εισαγγελική παρέμβαση για τις πυρκαγιές σε Πεντέλη και Μέγαρα - Καταιγιστικές οι εξελίξεις

Δείτε αναλυτικά

Εισαγγελική παρέμβαση για τις πυρκαγιές σε Πεντέλη και Μέγαρα - Καταιγιστικές οι εξελίξεις
Ενημέρωση 21.07.2022 14:14
Από Ίρις Βίλα

Η πύρινη λέλαιπα στο πέρασμά της προκάλεσε πολλές ζημιές στους κατοίκους της Πεντέλης, Ανθούσας, Γέρακα, Παλλήνης, Ντράφι και Μεγάρων από τις οποίες καταστράφηκαν χιλιάδες στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων.

Έτσι, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρία Γκανέ διέταξε εισαγγελική έρευνα για τις φωτιές. Μάλιστα, να τονίσουμε πως σήμερα αναμένετα να ανακοινωθούν και οι αποζημιώσεις των πληγέντων.

Όλες οι εξελίξεις για την εισαγγελική παρέμβαση σε Πεντέλη και Μέγαρα

Εξελίξεις με την φωτιά στην Πεντέλη

Συγκεκριμένα, η κυριά Γκανέ ζήτησε τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας με στόχο την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση. Στο πλαίσιο, της έρευνας, η οποία αναμένεται να ανατεθεί στις επόμενες ώρες σε εισαγγελικό λειτουργό, θα αξιοποιηθεί οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο.

Εξωτερική φωτογραφία:(ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ//EUROKINISSI)

Εσωτερική φωτογραφία: (ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ// EUROKINISSI)

Δωρέαν ψυχολογική υποστήριξη για τους πληγέντες της φωτιάς στην Πεντέλη

Η κατάσταση της χώρας μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Πεντέλη είναι πολύ κρίσιμη, καθώς χιλιάδες κόσμος ξεριζώθηκε από τα σπίτια του, ώστε να βρεθεί σε ασφαλή σημεία. Αρκετοί άνθρωποι είδαν τα σπίτια τους να τυλίγονται στις φλόγες, ενώ ένας κάτοικος της περιοχής έδωσε τέλος στη ζωή του, αφού το σπίτι του κάηκε για 3η φορά.

Στην προσπάθεια να αποτραπούν τέτοιου είδους κινήσεις και να μπορέσουν οι πυρόπληκτοι να επανέλθουν ψυχικά μετά από αυτό το σοκ, πολλοί οργανισμοί παρέχουν δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη, αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας, η Ομοσπονδία φορέων Ψυχικής Υγείας ΑΡΓΩ και οι φορείς της παρέχουν πολυεπίπεδη υποστήριξη στους πληγέντες από την πυρκαγιά στην Βόρεια και Ανατολική Αττική (Πεντέλη, νέα Πεντέλη, Ανθούσα, Γέρακα, Παλλήνη, Ντράφι):

  • μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 10306 δωρεάν και ανώνυμα παρέχεται σε όποιον καλέσει ψυχοκοινωνική υποστήριξη 24 ώρες το 24ωρό σε ενήλικες, μέσω της επιλογής 1 και σε παιδιά μέσω της επιλογής 3.
  • Επίσης πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας επιτόπου στις πληγείσες περιοχές (μόλις επιχειρησιακά κριθεί δυνατόν ) μέσω κλιμακίων επαγγελματιών ψυχικής υγείας και παροχή ειδών πρώτης ανάγκης. Κλιμάκιο βρίσκετε ήδη στην περιοχή της Πεντέλης.
  • Παράλληλα θα πραγματοποιείται παροχή ειδών πρώτης ανάγκης και πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας στους χώρους προσωρινής φιλοξενίας των πυρόπληκτων
  • Επίσης πραγματοποιείται συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στην Παιανία Αναπαύσεως 39 στο Κέντρο Ημέρας «το Περιβολάκι»

Φωτιά Πεντέλη

Εσωτερική φωτογραφία: ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ/EUROKINISSI

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

«Τέτοια ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!!...» - Πυρ και μανία η Κατερίνα Καινούργιου με τους εμπρηστές

"Να καούν ζωντανοί" - Οι οργισμένες αναρτήσεις του Σταύρου Νικολαϊδη με τις καταστροφές από την φωτιά

Share