Θετικός στον κορωνοϊό και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν

Όσα ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Θετικός στον κορωνοϊό και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν

Άλλο ένα κρούσμα κορωνοϊού από τον χώρο της πολιτικής έρχεται στο φως, αφού σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού οίκου ο Πρόεδρος τον ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν βρέθηκε θετικός. Ο Αμερικανός πρόεδρος είναι εμβολιασμένος και με τις δύο αναμνηστικές δόσεις, ενώ έχει αρχίσει θεραπεία με τα αντιικά χάπια Paxlovid. Μέχρι στιγμής, παρουσιάζει ήπια συμπτωματολογία.

Ο Μπάιντεν ήταν από τους πρώτους Αμερικανούς πολίτες που εμβολιάστηκαν θέλοντας να στείλει σαφές μήνυμα προς τους σκεπτικιστές της πατρίδας του. Το ίδιο είχαν πράξει τις προηγούμενες ημέρες και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, αλλά και ο Αρχίατρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζέρομ Ανταμς. Το βίντεο με τον εμβολιασμό του έκανε το γύρο του κόσμου, αποτελώντας κίνητρο για όσους είχαν τις αμφιβολίες τους.

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για τη νόσηση του Τζο Μπάιντεν από covid-19

«Σήμερα το πρωί ο Μπάιντεν διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό» ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευικού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιέρ. Είναι πλήρως εμβολιασμένος και με τις δύο αναμνηστικές δόσεις και βιώνει πολύ ήπια συμπτώματα. Έχει ξεκινήσει να λαμβάνει τα χάπια Paxlovid.

«Σύμφωνα με τους κανόνες του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων, ο Μπάιντεν θα παραμείνει σε απομόνωση στον Λευκό Οίκο και θα συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του κανονικά. Βρίσκεται σε επαφή με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου δια μέσω τηλεφώνου και θα συμεττάσχει με τηλεδιάσκεψη στα προγραμματισμένα ραντεβού του» συμπλήρωσε η Καρίν Ζαν-Πιέρ.

«Μόλις ο Μπάιντεν βγει αρνητικός στο τεστ για τον κορωνοϊό, θα επιστρέψει και θα αρχίσει τις κατ'ιδίαν επαφές» κατέληξε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου.

Οι Αμερικανοί είχαν αναρωτηθεί και πριν από λίγο καιρό για την υγεία του

Τι έχει ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ; Τις προάλλες το αριστερό μάτι του Τζο Μπάιντεν ήταν κατακόκκινο ενώ πριν από καιρό άρχισε να βήχει ακατάπαυστα στη διάρκεια ομιλίας του και έκανε λεκτικές «γκάφες», αποκαλώντας τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ... Χαμπ.

Ο 76χρονος Τζο Μπάιντεν, το μεγάλο φαβορί για το χρίσμα με τους Δημοκρατικούς, βρίσκεται στο επίκεντρο των αμερικανικών ΜΜΕ ενόψει των ενδιάμεσων αμερικανικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Το πρωί του Σαββάτου, σε ομιλία του στο συνέδριο των Δημοκρατικών στο Νιου Χάμσαιρ, ο Μπάιντεν άρχισε να βήχει και ο βήχας δεν σταμάταγε. Επιπλέον, μπέρδευε τα λόγια του, όπως σχολιάζει ο αμερικάνικος ιστότοπος «Washingtonexaminer».

Πριν από λίγες ημέρες, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNN για την κλιματική αλλαγή, το αριστερό μάτι του Μπάιντεν ήταν κατακόκκινο.

Δύο περίπου μήνες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, ο Μπάιντεν μαζί με τους Ελίζαμπεθ Γουόρεν και Μπέρνι Σάντερς θεωρούνται ως οι τρεις Δημοκρατικοί με τις καλύτερες πιθανότητες για να διεκδικήσουν το προεδρικό χρίσμα αποσπώντας διψήφια ποσοστά.

Την ώρα που οι δημοσκοπήσεις του δίνουν απλόχερα την πρώτη θέση στη λίστα με τους Δημοκρατικούς υποψήφιους για το προεδρικό χρίσμα, ο φακός εντοπίζει διάφορα προβλήματα που δίνουν τροφή για ποικίλα σχόλια αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του.

Το αριστερό μάτι του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ήταν γεμάτο αίμα στη διάρκεια δημόσιας εμφάνισής του. Πιθανότατα έσπασε ένα αιμοφόρο αγγείο στο μάτι ενώ συμμετείχε σε εκδήλωση του CNN για την κλιματική αλλαγή. Με το μάτι του Μπάιντεν να αιμορραγεί, δεν άργησαν να φουντώσουν οι φήμες για την κατάσταση της υγείας του. Μήπως πάσχει από υψηλή αρτηριακή πίεση, αιμορραγικές διαταραχές, ή ακόμη και υπερβολική εφίδρωση;», σχολιάζουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο Μπάιντεν είναι 76 ετών και η υγεία του έχει κλονιστεί στο παρελθόν. Με τις ενδιάμεσες εκλογές να πλησιάζουν, τα αμερικανικά ΜΜΕ εστιάζουν στην υγεία του μεγαλύτερου πολιτικού αντιπάλου του Ντόναλντ Τραμπ.