Φωτιά στη Λέσβο: Δύο ιερείς πάλεψαν με τις φλόγες - Αποθεώθηκαν από το πλήθος

Απίστευτο θάρρος!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Φωτιά στη Λέσβο: Δύο ιερείς πάλεψαν με τις φλόγες - Αποθεώθηκαν από το πλήθος

Πολλοί ήταν εκείνοι που έτρεξαν να σωθούν αφήνοντας πίσω τους όλα τα υπάρχοντά τους κατά την φωτιά στη Λέσβο, ωστόσο κάποιοι παρέμειναν εκεί και αψήφησαν κάθε κίνδυνο για να μπορέσουν να μπορέσουν το έργο της πυροσβεστικής. Ο λόγος για τον παπά Στρατή Κακάμπουρα από την ενορία του Αμπελικού και ιδρυτικό μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Άμπελος και τον παπά Γιώργη από την Ενορία του Αφάλωνα ο οποίος είναι κάτοικος Παναγιούδας, που ρίχτηκαν στη μάχη.

Φορώντας ένα μπουφάν πάνω από τα ράσα έτρεξαν να βοηθήσουν και αφού η κατάσταση έχει πλέον ηρεμήσει, το μόνο που αισθάνονται είναι υπερηφάνεια για αυτή τους την κίνηση. Μαζί τους και όλοι οι κάτοικοι του νησιού τους συγχαίρουν, καθώς αποτελούν κάποιους από τους σύγχρονους ήρωες.

Δύο ιερείς έδωσαν μάχη με την φωτιά στη Λέσβο

Εξωτερική φωτογραφία: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ/EUROKINISSI

Συνεργάτης του Open έπεσε στην θάλασσα για να αποφύγει τις φλόγες

Δραματικές στιγμές έζησε ο δημοσιογράφος του lesvosnews.gr και συνεργάτης του Open, Γιάννης Συνάνης ο οποίος χρειάστηκε να πέσει στην θάλασσα και να περισυλλέγει από το λιμενικό.

Συγκεκριμένα, όταν ξέσπασε η φωτιά στην Μυτιλήνη το πρωί του Σαββάτου 23/7 και άρχισε να κατεβαίνει προς την θάλασσα, εκείνος βρισκόταν στην παραλία των Βατερών με το αυτοκίνητο του, όμως σε κάποια στιγμή δεν μπορούσε να φύγει.

Εγκατάλειψε λοιπόν το αυτοκίνητο και τον εξοπλισμό που είχε μέσα σε αυτό και άρχισε να πηγαίνει παραλιακά, κάνοντας όπως είπε 8 χιλιόμετρα. Σε κάποια φάση, η κατάσταση άρχισε να δυσκολεύει και για αυτό αποφάσισε να πέσει μέσα στην θάλασσα και να τον περισυλλέξει ένας σκάφος του λιμενικού που περιπολούσε στην περιοχή.