Πανελλήνιες 2022: Μέχρι την Παρασκευή 29/7 ανακοινώνονται οι βάσεις

Σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Πανελλήνιες 2022: Μέχρι την Παρασκευή 29/7 ανακοινώνονται οι βάσεις

Σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως οι βάσεις για τις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2022, αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι την Παρασκευή 29/7. Η Υπουργός Παιδείας βρέθηκε σήμερα καλεσμένη στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΙ και μεταξύ άλλων έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα τονίζοντας ωστόσο ότι είναι η πρώτη φορά που οι υποψήφιοι θα μάθουν τόσο νωρίς τα αποτελέσματα, δηλαδή εντός Ιουλίου.

Σύμφωνα πάντως με τις εκτιμήσεις που έχουν γίνει, οι ειδικοί μιλούν για βουτιά στις βάσεις εισαγωγής των περισσότερων τμημάτων, καθώς όπως έχει γίνει γνωστό είναι πολλοί οι μαθητές που έχουν γράψει κάτω από την βάση και σε συνδυασμό με την ΕΒΕ που είναι σε ισχύ και θα αφήσει εκτός σχολών δεκάδες χιλιάδες υποψηφίους, το Υπουργείο αναμένεται να πάρει αυτό το μέτρο για να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ανακοίνωση των βάσεων του 2022

Δήλωσε λοιπόν στην εκπομπή η Νίκη Κεραμέως:

«Είμαστε στην τελική ευθεία για την έκδοση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων. Οι βάσεις 2022 θα ανακοινωθούν εντός του μήνα, δηλαδή εντός της εβδομάδος», ανέφερε χαρακτηριστικά η Υπουργός Παιδείας.

«Κάναμε μεγάλη προσπάθεια φέτος, από σεβασμό στην αγωνία του υποψηφίου, της οικογένειας για τον καλύτερο προγραμματισμό όλων και ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας είναι για ανακοίνωση τελικών αποτελεσμάτων μέχρι το τέλος της εβδομάδας», πρόσθεσε.

Ο υποψήφιος όπως είπε μπορεί να λάβει τα αποτελέσματα και με sms στο κινητό του, αν έχει γραφτεί στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θα υπάρξει αύξηση στους εισαχθέντες στα δημόσια ΙΕΚ.

Τι αλλάζει στον αριθμό εισακτέων στις αστυνομικές σχολές

Με νέα απόφαση που δημοσιεύτηκε πριν από δύο μέρες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, προβλέπονται αλλαγές στην απόφαση αριθμού εισακτέων στις Αστυνομικές Σχολές, μέσω των Πανελληνίων 2022.

Ειδικότερα, με τροποποιητική απόφαση της υπό στοιχεία 6000/2/268-α’/ 08-02-2022 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών – Εθνικής Άμυνας – Παιδείας και Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη με θέμα: Καθορισμός αριθμού εισαγομένων στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022 – 2023, ύστερα από τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2021-2022 (Β’ 552), δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.