Zητούν δικαίωση για τους 103 νεκρούς - Παρέμβαση δικηγόρων για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

4 χρόνια μετά και δεν ξεχνούν

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Zητούν δικαίωση για τους 103 νεκρούς - Παρέμβαση δικηγόρων για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Η φονική πυρκαγιά, που ξέσπασε στο Μάτι και είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν 103 ψυχές, να τραυματιστούν άνθρωποι και ζώα, καθώς την καταστροφή περιουσιών και του φυσικού περιβάλλοντος δε θα μπορέσει να ξεχαστεί με τίποτε, ακόμα και αν πέρασαν 4 χρόνια από εκείνη την τραγική ημέρα.

Για τον λόγο αυτό δικηγόροι, μεταξύ των οποίων και η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζητούν από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση και να θεωρηθεί κακούργημα σε βάρος των ανθρώπων, που έχασαν τη ζωή τους.

Δικηγόροι ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

«Τα στοιχεία της υπόθεσης βοούν ότι τελέσθηκε κακούργημα, αλλά και ότι έγιναν επισταμένες προσπάθειες συγκάλυψής του. Την διάπραξη κακουργήματος έχουν διαγνώσει ήδη αρκετοί αρμόδιοι δικαστικοί λειτουργοί, των οποίων όμως οι ενέργειες για τη διερεύνηση προσκρούουν σε ένα τείχος προστασίας των υπαιτίων.

Η πρωτοφανής δυστοκία και τα επαναλαμβανόμενα προσκόμματα διερεύνησης του κακουργήματος παραπέμπουν σε ενεργούς μηχανισμούς συγκάλυψης του εγκλήματος, την ώρα που οι ψυχές των αδικοχαμένων, με βασανιστικό θάνατο, συνανθρώπων μας, οι συγγενείς τους, οι τραυματίες και εγκαυματίες, αλλά και ολόκληρη η κοινότητα που βίωσε και βιώνει τραυματικά την τραγωδία περιμένουν δικαίωση και τιμωρία για το έγκλημα στην πραγματική του διάσταση».

Πυρκαγιά Μάτι

Τέλος, ζητούν να εξετάσει ο κ. Ντογιάκος αυτεπαγγέλτως το ενδεχόμενο ασκήσεως αναιρέσεως κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών ως προς τις διατάξεις του με τις οποίες κρίνεται αναρμόδιο για το αδίκημα της έκθεσης σε βαθμό κακουργήματος.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ - ΕΥΡΟΚΙΝΗΣΗ

Φωτογραφίες από το μνημόσυνο για την τραγωδία στο Μάτι

Τέσσερα ολόκληρα χρόνια πέρασαν από την ημέρα εκείνη που ξέσπασε η μεγάλη φωτιά στο Μάτι. 102 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και όσοι κατάφεραν να επιβιώσουν από αυτή την τραγωδία δεν μπορούν να ξεχάσουν τον φόβο και τον πανικό που ένιωσαν όταν έτρεχαν προς την θάλασσα για να σωθούν από την πυρκαγιά ή όταν είδαν τα σπίτια και τον κόπο μιας ζωής να τυλίγεται στις φλόγες.

Αυτοί οι άνθρωποι, αλλά και όλοι όσοι θέλησαν να τιμήσουν τους ανθρώπους που χάθηκαν, και συγκεκριμένα οι Εκπρόσωποι Συγγενών Θυμάτων, Εγκαυματιών και Φορέων από το Νέο Βουτζά, τον Προβάλινθο, το Μάτι, την Αμπελούπολη και το Κόκκινο Λιμανάκι, απήυθυναν κάλεσμα για μία τελετή που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23/7 που ξεκίνησε στις 18:30 το απόγευμα στο Μνημείο των Θυμάτων, στο Νέο Βουτζά και όπου πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος, κ. Κύριλλο.

Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε δεν μπορούσε να κρύψει την συγκίνησή του, ενώ σοκαριστικές είναι και οι εικόνες εκείνων που στο σώμα τους φέρουν, ακόμα, τα τραύματα και τα εγκαύματα.

Φωτιά στο Μάτι

Φωτιά Μάτι

4 χρόνια μετά τη φωτιά στο Μάτι

4 χρόνια μετά το Μάτι

Φωτιά στο Μάτι 4 χρόνια μετά

Φωτιά Μάτι - 4 χρόνια αργότερα

Φωτιά Μάτι - θλίψη