Επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές - Ανακοινώθηκε η επίσημη ημέρα που ανοίγουν φέτος

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές - Ανακοινώθηκε η επίσημη ημέρα που ανοίγουν φέτος

Την ώρα που χιλιάδες μαθητές περιμένουν να ανακοινωθούν οι βάσεις για τις Πανελλήνιες εξετάσεις, άλλοι τόσοι μαθητές αγωνιούν για το πότε πρόκειται να ανοίξουν και πάλι τα σχολεία τον Σεπτέμβρη. Συγκεκριμένα, η 11η Σεπτεμβρίου, καθιερωμένη ημέρα για τον αγιασμό στα σχολεία πέφτει φέτος Κυριακή.

Επιστροφή στα θρανία! Ανακοινώθηκε η μερομηνία που ανοίγουν τα σχολεία

Πότε θα ανοίξουν ατα σχολεία;

Έτσι λοιπόν, η 12η Σεπτεμβρίου ημέρα Δευτέρα θα είναι η πρώτη του σχολικού έτους. Από την άλλη, την 1η Σεπτεμβρίου θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους οι δάσκαλοι και οι καθηγητές όλων των βαθμίδων.

Το διδακτικό προσωπικό θα προετοιμαστεί για τη νέα σχολική σεζόν και θα εντοπίσει τυχόν κενά προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα. Βέβαια, ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα μέτρα που θα ισχύσουν την επόμενη σχολική χρονιά.

Εξωτερική φωτογραφία: (ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ// EUROKINISSI)

Εσωτερική φωτογραφία: (ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ// EUROKINISSI)

Ποια σχολεία θα λειτουργούν έως τις 17:30 από τον Σεπτέμβριο

Το απόγευμα της Τετάρτης 8/6 η Νίκη Κεραμέως μίλησε ζωντανά στην εκπομπή «Live News» στο MEGA όπου αναφέρθηκε για την επέκταση ωραρίου στα ολοήμερα σχολεία της χώρας.

Συγκεκριμένα, η Υπουργός παιδείας εξήγησε πως ένα στα δύο ολοήμερα σχολεία της χώρας θα λειτουργούν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο έως τις 17.30 το απόγευμα, αντί για 16.30 που λειτουργούν έως και σήμερα.

Εξωτερική φωτογραφία: (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISS)

«Αυτό το μέτρο έχει διττή στόχευση: να αναβαθμίσει ποιοτικά την παρεχόμενη εκπαιδευτική διαδικασία και τη στήριξη της οικογένειας και την άρση εμποδίων πρόσβασης των γονέων στην αγορά εργασίας», είπε η υπουργός.

Το μέτρο θα ισχύσει για το 50% των ολοήμερων τμημάτων των σχολείων της χώρας, περίπου 5.000 τμήματα και η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη, χωρίς κριτήρια».