Τραγωδία Πάτρα: ''H άσκηση της νέας ποινικής δίωξης δεν έρχεται ως έκπληξη...'' - Τοποθετείται ο Δασκαλάκης για την Πισπιρίγκου

Με αφορμή τα όσα της απαγγέλθηκαν για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Τραγωδία Πάτρα: ''H άσκηση της νέας ποινικής δίωξης δεν έρχεται ως έκπληξη...'' - Τοποθετείται ο Δασκαλάκης για την Πισπιρίγκου

Αποκλειστικές δηλώσεις από τον Μάνο Δασκαλάκη με αφορμή τη νέα ποινική δίωξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για τις δολοφονίες Μαλένας και Ίριδας, εξασφάλισε η εκπομπή «Alpha Τώρα». Ο πατέρας των τριών κοριτσιών τοποθετήθηκε επί του θέματος, με το κύριο που ξεχώρισε να είναι το γεγονός ότι για τον ίδιο δεν αποτέλεσε έκπληξη η εξέλιξη μετά τα όσα έχουν αποκαλυφθεί αυτό το διάστημα.

Υπενθυμίζεται πως χθες 1/8, ασκήθηκε τελικά η νέα δίωξη εις βάρος της μητέρας των τριών κοριτσιών και αφού ήδη της έχει ασκηθεί δίωξη και για το θάνατο της Τζωρτζίνας. Η εξέλιξη αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα των ερευνών της εισαγγελίας αλλά και των ιατροδικαστικών αρχών που κρίνουν ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία, ώστε να θεωρηθεί η Πισπιρίγκου υπεύθυνη για εγκληματική ενέργεια εις βάρος των κοριτσιών.

Οι δηλώσεις του Δασκαλάκη στον Alpha μετά τη νέα δίωξη

Είπε λοιπόν ο πατέρας των τριών κοριτσιών:

«Εξαιτίας των διαρροών που υπάρχουν εδώ και μήνες η άσκηση της νέας ποινικής δίωξης δεν έρχεται ως έκπληξη, αλλά ως εξέλιξη επιβεβλημένη από τα πορίσματα των αστυνομικών και ιατροδικαστικών αρχών. Η προσεκτική και επίπονη διερεύνηση των συνθηκών των τριών θανάτων εκ μέρους της εισαγγελίας Αθηνών παρέχει επαρκή και σαφή θεμελίωση των κατηγοριών οι οποίες εφόσον αποδειχθούν στο σύνολό τους συγκροτούν μία από τις πιο στυγερές κατά συρροή δολοφονίες της σύγχρονης εποχής».

Τον είχε ''στήσει στον τοίχο'' για τα καλά με αφορμή την υπόθεση της Τζωρτζίνας

Ο Μάνος Δασκαλάκης, μετά από ένα διάστημα που ήταν σχεδόν άφαντος και δεν απασχολούσε τα ΜΜΕ, προκειμένου να συλλέξει τις πληροφορίες του και να βάλει σε μία τάξη τα όσα έχουν γίνει γνωστά στο φως της δημοσιότητας, πλέον εμφανίζεται πιο έτοιμος από ποτέ να πάρει στα χέρια του την κατάσταση και να προχωρήσει σε νέες κινήσεις.

Ήταν έτοιμος λοιπόν να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής και για τη νέα δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για απόπειρα ανθρωποκτονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας εμφανίζεται, προκαλώντας την οργή της.

«Το πράξαμε και για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας του ίδιου κοριτσιού σε βάρος της μητέρας του ενώ το ίδιο θα κάνουμε και στις περιπτώσεις της Μαλένας και της Ίριδας αν ασκηθούν διώξεις και για τους ενώ λόγω θανάτους» είπε χαρακτηριστικά για τις κινήσεις του Μάνου Δασκαλάκη ο δικηγόρος του, Δημήτρης Καράμπελας.

Τα σχέδια αυτά του Μάνου Δασκαλάκη προκάλεσαν την αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου την οποία μετέφερε ο δικηγόρος της, Όθωνας Παπαδόπουλος.

«Η εντολέας μου αισθάνεται έκπληξη για την πρόθεση αυτή για τον πρόσθετο λόγο πως σε πολλά από τα προηγούμενα καρδιακά επεισόδια του παιδιού στην Πάτρα ήταν παρών (σ.σ. ο Μάνος Δασκαλάκης) και τα είδε με τα μάτια του και υπάρχει απορία πώς θα υπάρξει παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας. Ο ίδιος γνωρίζει ότι δεν έχει γίνει ποτέ καμία εγκληματική ενέργεια εναντίον των παιδιών του» είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1.