Τραγωδία Πάτρα: ''Τα παιδιά δολοφονήθηκαν '' - Κατηγορηματικός ο Γρηγόρης Λέων μετά τη δίωξη της Πισπιρίγκου

''Είναι μια ξεκάθαρη υπόθεση''

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τραγωδία Πάτρα: ''Τα παιδιά δολοφονήθηκαν '' - Κατηγορηματικός ο Γρηγόρης Λέων μετά τη δίωξη της Πισπιρίγκου

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις μετά την νέα ποινική δίωξη που ασκήθηκε χθες 1/8 εις βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για τις δολοφονίες των παιδιών της Μαλένας και Ίριδας. Υπενθυμίζεται ότι ποινική δίωξη της έχει ασκηθεί και για το θάνατο του τρίτου παιδιού της, της Τζωρτζίνας. ο Γρηγόρης Λέων σε σημερινές του δηλώσεις στην εκπομπή «Alpha τώρα», υποστήριξε με βεβαιότητα πως πλέον είναι αδιαμφισβήτητο ότι τα τρία κορίτσια δολοφονήθηκαν.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα στην ίδια εκπομπή τοποθετήθηκε και ο πατέρας των τριών αποθανόντων κοριτσιών και πρώην σύζυγος της Πισπιρίγκου, Μάνος Δασκαλάκης με το στοιχείο που ξεχωρίζει στα λόγια του να είναι πως δεν επρόκειτο για μια απροσδόκητη εξέλιξη με βάση τα όσα είχαν διαρρεύσει όλο αυτό το διάστημα από τις έρευνες.

Οι δηλώσεις του ιατροδικαστή Λέων μετά τη νέα δίωξη εις βάρος της Πισπιρίγκου

Είπε λοιπόν στο Alpha Τώρα σήμερα 2/8:

«Είναι μια ξεκάθαρη υπόθεση και κανένας από τους ιατροδικαστές δεν έχει αμφισβητήσει τα ευρήματα. Όλοι πλέον συγκλίνουν ότι αυτά τα παιδιά δολοφονήθηκαν. Δολοφονήθηκαν με έναν μόνο τρόπο, τον ασφυκτικό θάνατο τα δύο πρώτα παιδιά. Το τελευταίο παιδί δολοφονήθηκε με τον τρόπο που περιγράφεται στην έκθεση».

«Αισθάνεται ότι αδικείται» - Η αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου μετά την 2η ποινική δίωξη

Ο δικηγόρος της κατηγορούμενης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, χθες 1/8, για να εξηγήσει ποια ήταν η αντίδρασή της για τη νέα ποινική δίωξη εις βάρος της, αλλά και ποια θα είναι η γραμμή της υπεράσπισης.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος τόνισε αρχικά πως η 33χρονη αισθάνεται αδικημένη για τον τρόπο που προβάλλεται η εικόνα της από τα ελληνικά ΜΜΕ, στη συνέχεια όμως εξήγησε πως θα ζητηθεί να διερευνηθούν ξανά τα στοιχεία και ιδιαίτερα οι καταθέσεις, λαμβάνοντας υπόψιν τα τραύματα στα πρόσωπα των παιδιών.

«Αισθάνεται ότι αδικείται σε σχέση με τις αποδιδόμενες στην ίδια κατηγορίες και αισθάνεται ότι αδικείται και σε σχέση με την εικόνα της όπως βγαίνει από τα ΜΜΕ, επικαλούμενη ότι αφιέρωσε όλη της τη ζωή στα τρία της παιδιά. Ότι υπέστη το πλήγμα της απώλειας των παιδιών αυτών και τώρα, ως επίλογο όλης αυτή της ιστορίας, έρχεται στη θέση της κατηγορουμένης», ανέφερε σε πρώτο επίπεδο ο κ. Παπαδόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Πρόκειται για μία δικογραφία η οποία έχει αλληλοσυγκρουόμενα στοιχεία. Έχει από τη μία τις καταθέσεις των γιατρών… Όλοι έχουν καταθέσει ενόρκως ότι προθανατίως δεν υπήρχαν σημάδια στα πρόσωπα των παιδιών. Αυτό που θα ζητήσουμε είναι να ληφθούν υπόψη οι καταθέσεις.

Το συγκεκριμένο πόρισμα των κυρίων Καρακούκη και Καλόγρηα, ξεκινάει από την αφετηρία της εύρεσης σημαδιών στα πρόσωπα των παιδιών. Αυτά τα σημάδια διαψεύδονται από τους γιατρούς».