Γυναικοκτονία Ζάκυνθος: Ζήτησε συγγνώμη από τα παιδιά του ο 51χρονος στις πρώτες του δηλώσεις

Οδηγήθηκε σήμερα 5/8 στην ανακρίτρια Ζακύνθου

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Γυναικοκτονία Ζάκυνθος: Ζήτησε συγγνώμη από τα παιδιά του ο 51χρονος στις πρώτες του δηλώσεις

Στην ανακρίτρια οδηγήθηκε σήμερα το πρωί της Παρασκευής 5/8 ο 51χρονος άντρας που διώκεται για τη γυναικοκτονία της συζύγου του στη Ζάκυνθο. Ο ίδιος κατά την είσοδό του στα δικαστήρια έκανε τις πρώτες του δηλώσεις μετά το τραγικό συμβάν της Κυριακής και επιχείρησε να ζητήσει συγγνώμη από τα παιδιά του που δε θέλουν να έχουν καμία σχέση μαζί του.

Ο μεγάλος γιος της οικογένειας μάλιστα μετά τη δολοφονία της μητέρας του, αποκάλυψε πως ήταν η στυλοβάτης του σπιτιού και μόνο εκείνη δούλευε προκειμένου να συντηρεί τους ίδιους, αλλά και τον πατέρα του, που είχε άσχημη συμπεριφορά. Το παιδί του δήλωσε πως θέλει να δει την αντίδρασή του, καθώς δε μπορεί να διανοηθεί πως σκότωσε τον άνθρωπο που τους στήριζε τόσο.

Τι είπε ο 51χρονος γυναικοκτόνος της Ζακύνθου για τα παιδιά του

Καθώς τον οδηγούσαν ενώπιων της ανακρίτριας Ζακύνθού ο άντρας φώναξε ότι ζητά συγγνώμη από τα παιδιά του. Αναμένεται να απολογηθεί για την πράξη του, που ήδη έχει ομολογήσει, ενώ η εισαγγελέας Ζακύνθου του έχει ήδη ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Το χαμόγελο του παιδιού αναλαμβάνει τα δυο ανήλικα παιδιά της άτυχης γυναίκας

Όπως έκανε γνωστό σήμερα στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, ο οργανισμός προτίθεται να αναλάβει τα δύο ανήλικα παιδιά της γυναίκας που δολοφονήθηκε από το σύζυγό της στη Ζάκυνθο αποτελώντας τη 2η γυναικοκτονία μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο και τη 13η για το 2022.

Υπενθυμίζεται πως χθες Δευτέρα, ένας 51χρονος αλβανικής καταγωγής σκότωσε την 41χρονη σύζυγό του μετά από καυγά και της κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα σε θώρακα και λαιμό με μαχαίρι. Το ζευγάρι είχε μεγάλο ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας, με την άτυχη γυναίκα να τον έχει καταγγείλει ήδη δύο φορές στην αστυνομία.

Τα ανήλικα παιδιά αυτή τη στιγμή έχουν μεταβεί στην πατρίδα τους, την Αλβανία, προκειμένου να παρευρεθούν στον αποχαιρετισμό της μητέρας τους. Την 41χρονη την βρήκε η αστυνομία έπειτα από τηλεφώνημα από γείτονά της, καθώς υπήρξε έντονη φασαρία σε συγκρότημα κατοικιών στο Τσιλιβί Ζακύνθου.

Η γυναίκα στο παρελθόν είχε υποβάλει μήνυση δύο φορές για ενδοοικογενεϊακή βία. Η πρώτη ήταν στις 18 Ιουνίου, όπου με εισαγγελική παρέμβαση ο 51χρονος γυναικοκτόνος αφέθηκε ελεύθερος με όρο να μην την πλησιάζει στα 100 μέτρα. Και η δεύτερη ήταν λίγο πριν την δολοφονία.