Γυναικοκτονία Ζάκυνθος: «Θέλω να δω την αντίδρασή του» - Σε άθλια κατάσταση ο μεγάλος γιος του θύματος

Δόθηκε προθεσμία μέχρι την Παρασκευή 5/8 για την απολογία του δράστη

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γυναικοκτονία Ζάκυνθος: «Θέλω να δω την αντίδρασή του» - Σε άθλια κατάσταση ο μεγάλος γιος του θύματος

Μέτα την απόφαση που έλαβε το Χαμόγελο του Παιδιού για τα δύο ανήλικα παιδιά της αδικοχαμένης 41χρονης γυναίκας στη Ζάκυνθο, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελιοδικών Ζακύνθου ο δράστης της δολοφονίας που έγινε την περασμένη Κυριακή στο Τσιλιβή Ζακύνθου.

Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης οδηγήθηκε από την πίσω πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Ζακύνθου στο γραφείο του ανακριτή για να απολογηθεί. Εκεί του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ο εισαγγελέας έδωσε στον 51χρονο προθεσμία να απολογηθεί μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο βρισκόντουσαν εξοργισμένοι πολίτες, με πολλές γυναίκες να κρατούν στα χέρια τους πλακάτ για τις συζυγοκτονίες, ενώ εκεί ήταν και ο μεγαλύτερος γιος του θύματος, ο οποίος θέλησε να πει λίγα λόγια για τον πατέρα του και όσα συνέβαιναν πίσω από την κλειστή πόρτα του σπιτιού τους.

Οι δηλώσεις του μεγάλου γιου της αδικοχαμένης γυναίκας στη Ζάκυνθο

«Θέλω να δω την αντίδρασή του, δεν ξέρω... Ήρθα έτσι, ένιωθα ότι έπρεπε να έρθω, να είμαι εδώ, να δω πώς αυτός ο άνθρωπος έκανε κάτι τέτοιο», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Θόλωνε, ερχόταν σπίτι και ήταν θολωμένος, δεν άκουγε κανέναν, ακόμα και τα παιδιά του. Χάλαγε τα λεφτά του εκεί που τα χάλαγε, αντί να βοηθήσει, να κάνει κάτι καλύτερο για τα παιδιά του. Μόνο η μάνα έκανε δυο δουλειές για να τα βγάλει πέρα… Όλα τα έξοδα του σπιτιού, τα πάντα, η μάνα μου συντηρούσε έναν τέτοιο άνθρωπο».

Κεντρική φωτογραφία: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

«Ήταν η κακιά η ώρα»

Η νέα γυναικτονία που έλαβε χώρα στη Ζάκυνθο λίγα 24ωρα πριν έχει συγκλονίσει ολόκληρη την χώρα, καθώς από τη στιγμή που συνελήφθη ο δράστης, τα στοιχεία που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας προκαλούν τρόμο στους πολίτες για το τι συνέβαινε πίσω από την πόρτα του ζευγαριού.

Ο 19χρονος γιος της αδικοχαμένης και του θύτη μίλησε στην κάμερα του δελτίου ειδήσεων του ANT1, το απόγευμα της Δευτέρας 1/8, και με θλίψη προσπάθησε να εξηγήσει ποια ήταν η συμπεριφορά του πατέρα του όλο αυτό το διάστημα, ενώ θεωρεί πως ευθύνεται για αυτή την κατάληξη, καθώς δεν ήταν εκεί για να βοηθήσει.

«Ήταν η κακιά ώρα. Έλειπα, δεν πρόλαβα. Συνέβαινε για αρκετά χρόνια. Το φταίξιμο είναι και δικό μας, γιατί δεν είχαμε πάρει τα απαραίτητα μέτρα και ήταν πολύ μεγάλο λάθος μας αυτό. Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει καλύτερη διαχειριση. Τα συζητούσαμε με την μάνα μου.

Γύριζε στο σπίτι με τον φόβο μετά την δουλειά και τώρα αυτή την περίοδο έκανε δυο δουλειές για να τα βγάλει πέρα. Κι εγώ δεν ήμουν εδώ. Είχαμε επικοινωνία με τον πατέρα μου, απλά ήταν άνθρωπος που με την πάροδο του χρόνου η συμπεριφορά του χειροτέρευε», είπε χαρακτηριστικά.