Έρχονται ακραία καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες - Η έκκληση του Σάκη Αρναούτογλου στους Δήμους

Ο μετεωρολόγος προειδοποιεί

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έρχονται ακραία καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες - Η έκκληση του Σάκη Αρναούτογλου στους Δήμους

Ήδη επικρατούν χαμηλότερες θερμοκρασίες και έχουν ξεκινήσει οι βροχές και οι καταιγίδες σε διάφορες περιοχές, ωστόσο ο Σάκης Αρναούτογλου ζητά την προσοχή του κοινού, αλλά και των Δήμων, καθώς, όπως εξήγησε μέσα από μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, πρόκειται να ζήσουμε ακραία καιρικά φαινόμενα το επόμενο 48ωρο.

Πιο συγκεκριμένα, μίλησε μέχρι και για ανεμοσρόβιλους και υδροστρόβιλους, ενώ ζήτησε να πραγματοποιηθεί καθαρισμός σε ρέματα και φρεάτια, ώστε να αποφευχθούν πλημμύρες.

Η προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό τις επόμενες ώρες

«Σοβαρή η επικείμενη επιδείνωση του καιρού το επόμενο 48ωρο!

Έκκληση στους Δήμους της χώρας τα επόμενα δύο 24ωρα για έλεγχο και προληπτικο καθαρισμό ρεμάτων,φρεατίων αλλά και για παρεμβάσεις στην κοίτη ποταμών για την αντιμετώπιση κινδύνων απέναντι σε πλημμυρικά φαινόμενα που ενδεχομένως να προκύψουν απο τις εν δυνάμει επικίνδυνες βροχές και καταιγίδες που θέλουν και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να εκδηλώνονται κυρίως το επόμενο 48ωρο σε πολλές περιοχές της Ελλάδας!

Με αυτά τα δεδομένα, πέρα από τα αιφνίδια πλημμυρικά φαινόμενα, κίνδυνος υπάρχει και από τους ανέμους που συνήθως συνοδεύουν τις καταιγίδες, ενώ δεν αποκλείεται οι συνθήκες να είναι ευνοϊκές ακόμα και για το σχηματισμό σιφώνων (ανεμοστρόβιλων - υδροστρόβιλων!

Σε κάθε περίπτωση και για καλό και για κακό, κατά την ταπεινή μου άποψη θεωρώ πως είναι αναγκαία η επαγρύπνυση αλλά και η λήψη στοιχειωδών μέτρων προφύλαξης!

Ραντεβού για λεπτομέρειες στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3, που θα μεταδίδεται προς το παρόν καθημερινά στις 16:30!

Με εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου», έγραψε χαρακτηριστικά στο προφίλ του.

Σάκης Αρναούτογλου

Κεντρική φωτογραφία: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Μπορεί η προηγούμενη εβδομάδα να ήταν άκρως ζεστή καθώς η θερμοκρασία είχε φτάσει στα ύψη με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να είχαν "ξεχυθεί" στις παραλίες προκειμένου να δροσιστούν, ωστόσο ο καιρός πρόκειται να κάνει 180 μοίρες αφού θα αλλάξει.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους, προβλέπεται από αύριο Τρίτη έως και την Παρασκευή.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης - Πέφτει η θερμοκρασία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Τρίτη 23/08

Κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία,
τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και το μεσημέρι - απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Με βροχές και καταιγίδες

Την Τετάρτη 24/8

Tα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχιστούν και θα επηρεάσουν από νωρίς το πρωί την ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα (εκτός από τα Δωδεκάνησα) και το μεσημέρι - απόγευμα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Την Πέμπτη 25/8

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία,
την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και το μεσημέρι - απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Την Παρασκευή 26/8

Σύμφωνα με τα ως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στις παραπάνω
περιοχές αλλά προοδευτικά θα εξασθενήσουν.

Εξωτερική φωτογραφία: (ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ// EUROKINISSI)
Εσωτερική φωτογραφία: (ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ// EUROKINISSI)