Πνιγμός 6χρονης στην Κόρινθο: Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πατέρας της

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Πνιγμός 6χρονης στην Κόρινθο: Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πατέρας της

Σοκ έχει προκαλέσει ο πνιγμός της 6χρονης στην Κόρινθο καθώς την βρήκε σε άσχημη κατάσταση ένας ψαράς ο οποίος κινητοποίησε τις Αρχές για το τραγικό συμβάν την ίδια ώρα που κάνουν λόγο για εγκληματική πράξη καθώς η άτυχη Αμέλια βρέθηκε χωρίς το εσώρουχό της σύμφωνα με την κατάθεσή του.

Οι τελευταίες πληροφορίες για τον πατέρα της 6χρονης

Συγκεκριμένα, ο πατέρα της ο οποίος ήταν μαζί της αλλά δεν μπήκε στην θάλασσα προκειμένου να την σώσει από τον πνιγμό της αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους πριν από λίγα λεπτά. Οι όροι που του επιβλήθηκαν ήταν να παρουσιάζεται το πρώτο πενθήμερο του μήνα στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Θεοδώρων.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο ίδιος μόλις άκουσε την απόφαση του ανακριτή και του εισαγγελέα, ο 42χρονος έβαλε τα κλάματα και είπε: «θέλω να μιλήσω με την γυναίκα μου και αν το επιτρέπουν οι συνθήκες να πάω στην κηδεία του παιδιού μου».

Εξωτερική φωτογραφία: (ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ// EUROKINISSI)

Η απολογία του πατέρα της 6χρονης που πνίγηκε στην Κόρινθο

Συγκλονισμένη παρακολουθεί από εχθές όλη η Ελλάδα την υπόθεση πνιγμού μιας 6χρονης σε θάλασσα στην Κόρινθο. Το κορίτσι βρισκόταν στην παραλία με τον πατέρα της όταν διέφυγε της προσοχής του και πήγε για μια βουτιά που δυστυχώς ήταν η μοιραία. Το πτώμα του άτυχου κοριτσιού ανέσυρε ένας ψαροντουφεκάς. Ο πατέρας απολογήθηκε σήμερα ενώπιων εισαγγελέως και αποκάλυψε για ποιο λόγο δεν βούτηξε να σώσει το παιδί του.

Είναι ο δεύτερος θάνατος που χρεώνεται σε αμέλεια ενηλίκου τις τελευταίες μέρες στην χώρα μας καθώς είχε προηγηθεί και αυτός ενός 8χρονου κοριτσιού στο Χαλάνδρι που πέθανε από θερμοπληξία σε αυτοκίνητο που την είχαν αφήσει οι γονείς της και βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από περαστικό.

Σύμφωνα λοιπόν με το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, του ασκήθηκε δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου και οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης 23/8 στον εισαγγελέα και στον ανακριτή Κορίνθου για να απολογηθεί. Ο ίδιος δήλωσε, ότι φόρεσε σωσίβιο στο κοριτσάκι για να κολυμπήσει, ενώ είχε μπει κι αυτός στη θάλασσα. Όταν ξαφνικά το παιδί γλίστρησε από το σωσίβιο και έφτασε σε βάθος έξι μέτρων, είπε πως δεν μπορούσε να βουτήξει να το τραβήξει προς τα πάνω, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα με άσθμα.