«Εκκλησία των Εθνών»: Χαμός με τα σόου εξορκισμών που στήθηκαν στην Αριστοτέλους - Τι απαντούν εκείνοι αλλά και ο Δήμος

Όσα δήλωσαν στο Mega δικηγόροι και εκπρόσωποι

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
«Εκκλησία των Εθνών»: Χαμός με τα σόου εξορκισμών που στήθηκαν στην Αριστοτέλους - Τι απαντούν εκείνοι αλλά και ο Δήμος

Ένα πρωτοφανές φαινόμενο έγινε αντιληπτό στη Θεσσαλονίκη, όταν ένας οργανισμός αυτοαποκαλούμενος ως «Εκκλησία των Εθνών», έστησε υπαίθρια εκκλησία πίσω από το άγαλμα Βενιζέλου στην Πλατεία Αριστοτέλους, όπου πρόβαλαν σε οθόνες εξορκισμούς παρουσία κόσμου. Σήμερα στο «Κοινωνία ώρα Mega», η δικηγόρος αλλά και ο υπεύθυνος εκδηλώσεων, όπως και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου, τοποθετήθηκαν μετά τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει.

Τι υποστήριξαν στο Mega οι δύο πλευρές

Aρχικά το λόγο πήρε ο Δημήτρης Παναπακίδης, υπεύθυνος των εκδηλώσεων Scoan ότι αυτό που έγινε είναι κάτι πολύ ευχάριστο και ο κόσμος το χαιρέτησε με μεγάλο ενθουσιασμό, ιδίως οι νέοι. Για το περιστατικό με τους εξορκισμούς υποστήριξε: «Ο πάτερ αποφάσισε να οργανώσει τους καλοκαιρινούς μήνες αυτές τις εκδηλώσεις στην πόλη μας. είναι σημαντικό να σας εξηγήσω ότι ο εξορκισμός συμβαίνει ανέκαθεν και στην σύγχρονη εποχή».

Tέλος στο γιατί επέλεξαν το χώρο της πλατείας για τις εκδηλώσεις υποστήριξε ότι ο πάτερ ήθελε να μεταφέρει το μήνυμα του Χριστού σε όλο τον κόσμο.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Μιχάλης Κούπκας, αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεσσαλονίκης, που ανέφερε για το περιστατικό των εξορκισμών: «Το περιστατικό έγινε παράνομα, χωρίς καμία άδεια από τον δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς δεν υπήρξε αδειοδότηση ούτε για τον χώρο ούτε για την τοποθέτηση καθισμάτων ούτε για την χρήση ρεύματος» και ο κος Κούπκας απευθύνθηκε στον υπεύθυνο εκδηλώσεων πού βρήκε το ρεύμα για την εκδήλωση που οργάνωσαν. Ο υπεύθυνος εκδηλώσεων εξήγησε πως το ρεύμα που χρησιμοποιήθηκε, προερχόταν από γεννήτρια που προμηθεύτηκε ο ίδιος ο πάτερ.

Ο Μιχάλης Κούπκας υποστήριξε ότι ενημερώθηκαν για την διεξαγωγή της εκδήλωσης, αφού είχε συμβεί και εξήγησε ότι οι δημόσιοι χώροι δεν πρόκειται να καταστούν χώροι λατρείας.

Τέλος η κα Βαρελά, δικηγόρος ανέφερε ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας δεν επιτρέπεται λατρεία κάποια άγνωστης θρησκείας, η οποία προσβάλλει την δημόσια τάξη και τα χρηστά ήθη.