Tραγωδία Πάτρα: ''Tις απαντήσεις τις δίνει μόνο η επιστήμη'' - Ξέσπασε ο Λέων μετά την επιστολή του Κούγια

Δείτε αναλυτικά το tweet του ιατροδικαστή

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Tραγωδία Πάτρα: ''Tις απαντήσεις τις δίνει μόνο η επιστήμη'' - Ξέσπασε ο Λέων μετά την επιστολή του Κούγια

Στην αντεπίθεση πέρασε ο γνωστός Ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μετά την επιστολή που έστειλε στα μέσα ο Αλέξης Κούγιας, αφού ανέλαβε την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για τους θανάτους των τριών κοριτσιών της στην Πάτρα. Ο κ. Λέων έδωσε απαντήσεις μέσα από το tweet του, ξεκαθαρίζοντας ότι στις ιατροδικαστικές έρευνες κύριο ρόλο έχει η επιστήμη.

Ο Αλέξης Κούγιας στην επιστολή του κάνει λόγο για «πρωτοφανείς ιατροδικαστικές, παθολογοανατομικές, μαρτυρικές, αστυνομικές αντιφάσεις», ενώ ξεκαθάρισε ότι από εδώ και στο εξής δεν θα παρίσταται σε κανάλια για την υπόθεση, παρά μόνο θα παρεμβαίνει με γραπτές επιστολές. Ξεκαθάρισε επίσης ότι ο ίδιος και η ομάδα του θα κινηθούν ως πρέπει απέναντι σε όποιον παραποιεί την αλήθεια.

Η ανάρτηση - απάντηση του Γρηγόρη Λέων απέναντι στην επιστολή Κούγια

Γράφει λοιπόν στο Twitter ο ιατροδικαστής:

«Ο κάθε κατηγορούμενος και οι συνήγοροί του έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν το όποιο μέσο για την υπεράσπισή του. Σε υποθέσεις όμως με ιατροδικαστικά ζητήματα η επιστήμη δίνει τις απαντήσεις».

Βέβαιος ο ίδιος ότι τα τρία κορίτσια δολοφονήθηκαν

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις μετά την νέα ποινική δίωξη που ασκήθηκε χθες 1/8 εις βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για τις δολοφονίες των παιδιών της Μαλένας και Ίριδας. Υπενθυμίζεται ότι ποινική δίωξη της έχει ασκηθεί και για το θάνατο του τρίτου παιδιού της, της Τζωρτζίνας. ο Γρηγόρης Λέων σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Alpha τώρα», υποστήριξε με βεβαιότητα πως πλέον είναι αδιαμφισβήτητο ότι τα τρία κορίτσια δολοφονήθηκαν.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα στην ίδια εκπομπή τοποθετήθηκε και ο πατέρας των τριών αποθανόντων κοριτσιών και πρώην σύζυγος της Πισπιρίγκου, Μάνος Δασκαλάκης με το στοιχείο που ξεχωρίζει στα λόγια του να είναι πως δεν επρόκειτο για μια απροσδόκητη εξέλιξη με βάση τα όσα είχαν διαρρεύσει όλο αυτό το διάστημα από τις έρευνες.

Είπε λοιπόν στο Alpha Τώρα στις 2/8:

«Είναι μια ξεκάθαρη υπόθεση και κανένας από τους ιατροδικαστές δεν έχει αμφισβητήσει τα ευρήματα. Όλοι πλέον συγκλίνουν ότι αυτά τα παιδιά δολοφονήθηκαν. Δολοφονήθηκαν με έναν μόνο τρόπο, τον ασφυκτικό θάνατο τα δύο πρώτα παιδιά. Το τελευταίο παιδί δολοφονήθηκε με τον τρόπο που περιγράφεται στην έκθεση».