Εξέλιξη με το θάνατο της 19χρονης στο Πολεμικό Ναυτικό - Πιθανά οφείλεται σε τροφική δηλητρίαση

Όλα όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Εξέλιξη με το θάνατο της 19χρονης στο Πολεμικό Ναυτικό - Πιθανά οφείλεται σε τροφική δηλητρίαση

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις γύρω από τον αιφνίδιο θάνατο της 19χρονης Ελληνίδας, που υπηρετούσε στο Πολεμικό Ναυτικό η οποία άφησε την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο της Νάπολης όπου μεταφέρθηκε εσπευσμένα το βράδυ της Τρίτης από το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης «Προμηθέας» όπου επέβαινε στο πλαίσιο του θερινού εκπαιδευτικού πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

Κάποιες νέες λεπτομέρειες έχουν έρθει στο φως, που πιθανά αιτιολογούν το θάνατό της, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμα τίποτα σίγουρο, μέχρι να βγουν όλες οι απαραίτητες ιατροδικαστικές εξετάσεις και να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Όλες οι λεπτομέρειες γύρω από την έρευνα για το θάνατο της άτυχης 19χρονης

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το protothema.gr ένα από τα πιθανά σενάρια που μπορεί να οδήγησαν στο θάνατο της 19χρονης ναυτικής δοκίμου είναι η δηλητηρίαση. Από τις 18 μέχρι τις 21 Αυγούστου το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης «Προμηθέας» και η φρεγάτα «Κανάρης» όπου επέβαιναν οι 158 φοιτητές της Σχολής Ναυτικής Δοκίμων είχαν καταπλεύσει στο Λαγκουλέτ της Τυνησίας.

Εκεί η 19χρονη Θάλεια μαζί με τους υπόλοιπους δοκίμους που είχαν άδεια εξόδου είχαν βγει. Η 19χρονη περίπου στις 8 Αυγούστου είχε διαγνωστεί θετική με κορωνοϊό ενώ βρισκόταν εν πλω με το πλοίο «Προμηθέας». Μετά την αποθεραπεία της, η Θάλεια έλαβε άδεια και βγήκε εξόδου στην Τυνησία αφού είχε τεστ Covid με αρνητικό αποτέλεσμα 4-5 ημέρες πριν τα δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού καταπλεύσουν στο λιμάνι της Λαγκουλέτ.

Ψάχνουν λοιπόν που γευμάτισε στο λιμάνι της Τυνησίας η άτυχη 19χρονη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ άλλων η Θάλεια μαζί με άλλους συναδέλφους της έφαγε σε πολύ γνωστή αλυσίδα fast food, μία από τις τρεις ημέρες που οι φοιτητές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων έμειναν στο Λαγκουλέτ. Και αυτό παρά τις αυστηρές οδηγίες που δίνονται στους δοκίμους και στα πληρώματα των πλοίων να προσέχουν πάρα πολύ τι καταναλώνουν σε αυτές τις χώρες. Χαρακτηριστικό είναι πως στις οδηγίες τους τονίζεται ότι ακόμη και τα δόντια τους πρέπει να τα πλένουν μόνον με εμφιαλωμένο νερό!

Αμέσως μετά την αναχώρηση των δύο πολεμικών πλοίων από την Τυνησία και συγκεκριμένα το βράδυ ανάμεσα 22 και 23 Αυγούστου, η Θάλεια εμφάνισε υψηλό πυρετό. Στις 23 Αυγούστου το απόγευμα το πλοίο κατέπλευσε εσπευσμένα στη Νάπολη προκειμένου να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για νοσηλεία η δόκιμος που είχε εμφανίσει πυρετό απροσδιόριστης αιτιολογίας που δεν μπορούσε να ελεγχθεί. Στις 24 Αυγούστου το πρωί η κατάστασή της επιδεινώθηκε και εισήχθη επειγόντως στη ΜΕΘ με τη διάγνωση να μιλά για σηψαιμία. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η άτυχη Θάλεια κατέληξε την επόμενη μέρα.

ΠΗΓΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: EUROKINISSI